in

Klik: több mint 3,5 milliárd iskolai egészségfejlesztésre

iskolai egészségfejlesztés
iskolai egészségfejlesztés

Több mint 3,5 milliárd forintos uniós támogatásból teljes körű iskolai egészségfejlesztés valósulhat meg, a program célja az egészséges életmódra nevelés és a sport népszerűsítése – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) hétfőn.

Az országszerte 288 iskolában zajló program a gyerekek aktív részvételével és gyakorlati tapasztalatok megszerzésével segíti a szemléletformálásukat – írták. A közlemény szerint a Klik és az Országos Egészségfejlesztési Intézet projektje keretében az egészséggel kapcsolatos programok – mint például az ivóvízfogyasztás népszerűsítése, vagy a helyes táplálkozással kapcsolatos ismeretek átadása – mellett országszerte 162 alkalommal “Hétpróba” események lesznek, amelyek a közös sportélmények megszerzésével ösztönözik a gyerekeket a mindennapos testmozgásra.

A szeptember 30-ig tartó eseménysorozat több száz gyermek számára biztosítja a “Hétpróbákon” való részvételt, hogy a sport megszerettetésével életük aktív részévé váljon a mindennapi testmozgás – közölték.

MTI 2015. március 9.

Világszerte több milliárd embernek van kezeletlen fogszuvasodása

Világszerte több milliárd embernek van kezeletlen fogszuvasodása

orvostechnikai beszállítók

Szakmai szövetség: kiemelten költenek innovációra az orvostechnikai beszállítók