in

Kérjen bátran tájékoztatást gyógyszerészétől!

Nyilvánosak a kis forgalmú patikák működési célú támogatásai
Nyilvánosak a kis forgalmú patikák működési célú támogatásai

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) a Gyógyszerészek Világnapja alkalmából a betegtájékoztatás erősítésével, a gyógyszerészek munkájának megismertetésével törekszik erősíteni a kapcsolatot a hazai gyógyszerészek és a lakosság között. A Társaság és az MTA Gyógyszerésztudományi Osztályközi Állandó Bizottság közösen tartotta világnapi rendezvényét – 2015. szeptember 25-én – az Egis Tudományos és Technológiai Központban.

A gyógyszerészek egyik legfontosabb feladata a helyes gyógyszeralkalmazás támogatása. Hazánkban közel 7000 gyógyszerész dolgozik azért, hogy a betegek jó minőségű, megbízható, a számukra legmegfelelőbb készítményekhez jussanak. Mindemellett egyre fontosabb feladatuk, hogy az egészségügy szereplőivel együttműködve hozzájáruljanak az egészségmegőrzéshez, a betegségek megelőzéséhez, a kockázatok korai felismeréséhez.

Szeptember 25-én ünnepelték a Gyógyszerészek Világnapját, melynek mottója 2015-ben a “Gyógyszerészek az egészség szolgálatában”. A hazai gyógyszerészeket tömörítő társaság a világnap alkalmából arra biztatja a lakosságot, hogy kérjenek bátran tájékoztatást gyógyszerészüktől, aki jól felkészült szakemberként megbízható tanáccsal tud szolgálni a betegségek megelőzésével, kezelésével és az egészség megőrzésével kapcsolatban.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és az MTA Gyógyszerésztudományi Osztályközi Állandó Bizottság közös világnapi rendezvényét az Egis Tudományos és Technológiai Központban tartották, az Egis támogatásával. Az Egis, a hazai gyógyszerészek több mint egy évszázados partnereként kiemelt fontosságúnak tartja a tudásmegosztást, a felhalmozott szakmai ismeretek átadását, s hogy a betegek hozzájussanak a rájuk vonatkozó fontos egészségügyi információkhoz.

Kávé

Kávé és a szívritmus

Idiopátiás tüdőfibrózis

Idiopátiás tüdőfibrózis hét