in

Harc az ülőmunkával

Harc az ülőmunkával
Harc az ülőmunkával

A modern életformával és az ülőmunkával járó kihívásokat eltérő mértékben kezeljük. Jellemző ránk, hogy a stresszt alkoholba folytjuk és benne vagyunk a top 3-ban, ha szív és érrendszeri betegségekről van szó.

Rengeteg divatos edzésforma kínál megoldást a stressz levezetésére, a túlsúly problémákra, vagy az izomnövelésre, de egyik sem rendelkezik olyan széles eszköztárral, amelyik az ülő életmóddal, ülőmunkával is fel venné a harcot.

Márpedig 250 monitor előtt eltöltött munkanap igencsak megterheli a szervezetet.

A TacFit (Taktikai Fitnesz) célja, hogy kihozza a testünkből az adott napi maximumot, életmódunk és erőnléti szintünknek megfelelően.

“Nálunk nincsen lábnap, karnap, és társai.”

– kezdi Solymosi Gergely, TacFit instruktor, majd folytatja:

“Ez az edzésmódszer az egész testet kezeli: az agy-izom, ideg-izom kapcsolat és a légzéskontroll nem jelenik meg máshol. Az ülő életmódnak köszönhetően az ízületek mozgástartománya csökken, az izmok pedig visszafejlődnek, ami azt eredményezi, hogy elkopik a porc, majd elkezd fájni a térd, a vállak, kialakul a teniszkönyök, stb. A Crossfittel ellentétben a TacFitnél a bemelegítéskor ezeket az életmódból adódó mobilizációs problémákat kezeljük, amely jobban rávezeti az embert az edzésmunkára”.

A TacFit egy harcművészeti alapokkal rendelkező edzésmódszer,

mely 6 féle protokollt tartalmaz, és számtalan gyakorlatból épül fel. Az erő- és állóképesség edzések ciklikusan váltakoznak és a teljes testet átmozgatják. Ezen kívül minden gyakorlatnak vannak nehezített és könnyített változatai. “Ez azt jelenti, hogy aki feláll az irodai székből és először jön le az edzésre, ő is ugyanolyan sikerrel tudja gyakorolni a TacFitet, mint aki egész életében sportolt.” – árulja el Polgár Viktor, TacFit instruktor.

“Szerencsére a TacFfitben nem kell több sorozatot, nehezebb súlyokkal belenyomnod, hogy sikerélményed legyen. Ráadásul, ha kimarad egy alkalom, ugyanott folytathatod, ahol abbahagytad.”

– teszi hozzá a szakember.

Változatos gyakorlatok, változatos eszköztár

A kettlebelltől kezdve a medicin labdán át a clubbellig és a gyűrűig széles eszközpalettát használ a TacFit. Gergely szerint:

“Durva ízületi terhelést kapsz, amikor beesel nyolc óra munka után és a saját testsúlyoddal kell a nyakadban guggolnod. Ez a rendszer vigyáz rád és egészségesen próbál tartani, ami egyedülálló a mai edzésformák között. Az nem normális, ha az edzéstől megfájdul a vállad, vagy a derekad, az a normális, ha jobban érzed magad. A kis csoportos munka, a jó közösség és a nevetés pedig csak hozzátesz.”

A szakemberek szerint azokat az elemeket, amiket edzésen elsajátítunk, be tudjuk építeni a hétköznapjainkba is.

“Otthon, Netflixezés közben, vagy a munkahelyen végezzünk el pár gyakorlatot és már boldogabban fekszünk le, tudván, hogy aznap is tettünk magunkért.”

A TacFittel az ülés miatt megrövidült ízületi tartományokat visszaállítjuk egészséges szintre, az elgyengült izmokat pedig megerősítjük. Ez az edzés olyan eszközpalettát ad az ember kezébe, amivel képes lesz a mindennapokban egészségesebben élni.

Harc az ülőmunkával

Rákellenes, természetes védelmi rendszert ismertek fel

Rákellenes, természetes védelmi rendszert ismertek fel

A tüdőgyulladást okozó koronavírus

A tüdőgyulladást okozó koronavírus