in

2 módszer a zsírégetés gyors megkezdésére

2 módszer a zsírégetés gyors megkezdésére
2 módszer a zsírégetés gyors megkezdésére

Használd ezt a 2 zsírégetés tippet, hogy újra beférj abba a ruhádba, amit egy közelgő eseményre szeretnél újra felvenni. Nyűgözd le a barátaidat!

1. Kezdd el az edzést reggel.

Amint felébredsz, indítsd el a reggeli edzésed, ami minimum 30 percig, max egy órát tart.

Különböző tanulmányok kimutatták, hogy a reggeli edzés akár háromszor több zsírt éget el, mint a nap bármely más időpontjában végzett. Íme az oka:

A nap folyamán a szervezet fő energiaforrása az étkezésből származó szénhidrátok. Éjszaka alvás közben 6 óránál hosszabb ideig a szervezet a szénhidrátokat energiaként használja fel különféle testi funkciókhoz, amelyek még alvás közben is működnek. Amikor reggel felébredsz, a szervezetnek már nincs elég szénhidrátja, amit felhasználhatna, és ilyenkor testzsírt éget az energiáért.

Ahhoz, hogy kihasználhasd ezt a reggeli zsírégetési lehetőséget, először reggel kell tornáznod. Előtte ne reggelizz, mert ha megteszed, akkor csak szénhidrátot adsz a szervezetednek energiaforrásként, ahelyett, hogy zsírt égetné le az energiáért.

Egy másik nagyszerű dolog a reggeli edzésben, hogy az anyagcseréd felpörög a reggeli edzés után. A reggeli edzések felgyorsítják az anyagcserét és ez a hatás megmarad a nap folyamán.

zsiregetes anyagcsere

Ha esetleg éjszaka szoktál edzeni, akkor is égethetsz zsírt edzés közben, de amint elalszol, az anyagcseréd lelassul, és elszalasztasz minden plusz zsírt, amit napközben elégethetsz, ha edzettél volna reggel. Amikor alszol, az anyagcsere mindig a leglassabb.

Másik ok, amelyek miatt érdemes először reggel edzeni, hogy a reggeli edzés csökkenti a stressz szintjét a nap folyamán.

Haladó tipp: Még több zsírt szeretnél égetni?

A reggeli edzés után 4-6 órával vegyél fel egy újabb edzést a napi rutinba. Tartsd magasabban az amúgy is magas anyagcserét azzal, hogy a nap folyamán egy 2. edzést adsz hozzá a napodhoz.

Ha komolyan azon gondolkodsz azon, hogy a napi rutinba egy 2. edzést adj, próbáld meg reggelente kardió edzéseket végezni. Kardió közben mérsékelt intenzitással, de leginkább zsírkalóriákat égetünk el.

Tedd a nap 2. edzését súlyzós edzéssé. Többnyire szénhidrátot égetsz el súlyzós edzések során. A súlyzós edzés során felépített izom szintén segít a zsírégetésben.

2. Egyél reggelit

Egy másik módja annak, hogy az anyagcserét egész napra felpörgesd, a reggelizés. Reggeli edzés után, ahogy korábban megbeszéltük, csak reggelizz, és megadod a testednek azt a tökéletes két lépéses kombinációt, hogy beindítsa az anyagcserét.

A reggeli reggeli az, ami beindítja az anyagcserét.

Ne hagyd ki a reggelit, és várj délelőttig vagy délutánig a következő étkezéssel, mert az anyagcseréd lelassul, így nem égetsz el felesleges zsírt.

egeszseges taplalkozas

Gondolj erre: Anyagcseréd olyan kandalló, amely egész nap zsírt éget, ha megfelelően működteted. Amikor reggelit eszel, lényegében egy fahasábot dobsz a kandallóra, hogy beindítsd a zsírégetést.

A reggeli elfogyasztása segít megállítani a nap későbbi étel utáni sóvárgását, és a reggeli edzés mellett a reggelizés is energikusan tart a nap folyamán (és csökkenti a stresszszintet).

Haladó tipp: próbálj meg enni 4-5x a nap folyamán, de kisebb mennyiségeket 2-3 órás időközönként.

Emlékszel a kandallóra? Ha elfogyasztod ezeket a kisebb porciókat, akkor éppen a megfelelő mennyiségű “fát” dobod a kandallóra, hogy az anyagcseréd a nap folyamán kalóriákat égessen el.

Ne állítsd le az anyagcserét azzal, hogy nagy ebédet vagy vacsorát eszel, hanem egész nap tartsd zsírégetésben az anyagcserédet.

Reggeli ellenőrzőlista

Reggel ébredés után legalább 30 percig edzés
Egészséges reggeli elfogyasztása
Égess zsírt és fogyj többet a nap folyamán

2 módszer a zsírégetés gyors megkezdésére

kazan e1652255424904

Miként alakulhat a hasznosítási fok a gázkazánok esetében?

Milyen vizet fogyasszunk a fiatalság megőrzéséhez

Milyen vizet fogyasszunk a fiatalság megőrzéséhez