in

Fókuszban a betegbiztonság – Háromnapos konferencia Budapesten

Fókuszban a betegbiztonság - Háromnapos konferencia Budapesten
Fókuszban a betegbiztonság - Háromnapos konferencia Budapesten

A betegbiztonságról tartanak eszmecserét három napon át a fővárosban: az I. betegbiztonsági konferencián a szakemberek az egészségügy különböző szakterületeit érintve több szekcióban hallhatnak előadásokat.

A Magyar Betegbiztonsági Társaság és a Semmelweis Egyetem I. számú Sebészeti Klinikája szervezésében március 19-én kezdődött konferencia témái érintik többek között a gyógyszerelési hibákat, de lesz előadás az allergia, a betegpanaszok és jogvédelem, a dokumentumkezelés, a diagnosztikai hibák és az ápolásmenedzsment témakörében is.

A szervezők közleménye idézi Baranyai Zsoltot, az MTB elnökét, klinikai főorvost, aki szerint a betegbiztonság alapvető szemléleti változást igényel. Lényeges annak a ténynek az elfogadása, hogy az egészségügyi ellátások során óhatatlanul hibák alakulhatnak ki. Hozzátette: világméretű problémáról van szó. Úgy vélte, az alapvető probléma, hogy Magyarországon – mint csaknem mindenütt a világon – a jelenlegi gyakorlat nem ösztönzi az egészségügyi személyzetet a hibák feltárására, hanem arról győzi meg őket, hogy tartsák a hibákat titokban.

A konferencia elsődleges célja, hogy a témában nyílt eszmecserét kezdeményezzen, ezzel elősegítve az egészségügyi rendszerben a minél hatékonyabb betegbiztonság érdekében szükséges változások felgyorsítását.

Szakmai összefogás a felnőttkori elhízás ellen

A kóros elhízás visszaszorításához összefogásra van szükség

Légúti betegségben szenvedő gyerekek tüneteit vizsgálják Törökbálinton

Légúti betegségben szenvedő gyerekek tüneteit vizsgálják Törökbálinton