in

Berobbant a parlagfűszezon, egyre többeket érint az allergia

A szkeptikusok is nyitnak a fényterápiás kezelés irányába

Berobbant a parlagfűszezon, egyre többeket érint az allergia
Berobbant a parlagfűszezon, egyre többeket érint az allergia

Becslések szerint legalább minden ötödik budapesti lakos szenved az allergiától, de pesszimista szakértők állítják: harminc év múlva minden második ember küzdhet majd vele.

A probléma azért is égető, mert bár a tünetek enyhítésére ma már szinte megszámlálhatatlan termék áll rendelkezésre, többségük hatékonysága változó.

Berobbant a parlagfűszezon, egyre többeket érint az allergia
Berobbant a parlagfűszezon, egyre többeket érint az allergia

Szerencsére ma már van alternatív megoldás, a gyermekek számára is alkalmazható, fájdalom- és mellékhatásmentes, klinikailag igazolt, természetes Bionette kezelés, ami megkönnyítheti az allergiás időszakot, felesleges mesterséges adalékanyagok és kemikáliák beszedése nélkül.

A különféle allergiás betegségek a leggyakoribbak között szerepeltek a XX. század végére a nem fertőző, krónikus betegségek között a világ gazdaságilag fejlett országaiban, a tendencia pedig azóta folyamatosan romlik. Míg az allergiás rhinitis két évszázaddal ezelőtt ritka betegségnek számított, napjainkban már Budapest lakosságának legkevesebb húsz százalékát sújtja az allergiás nátha.

Dr. Csokonay Péter orvostól megtudtuk, hogy egy korábbi tanulmány szerint a betegek egyharmada számol be enyhe, még elviselhető tünetekről, egyharmaduk súlyosnak, normális életvitelében akadályozónak minősíti azokat, egyharmaduknál pedig társult betegségek (hörghurut, asztma, melléküreg-gyulladás, orrpolip) is fellépnek. Az allergiának ráadásul gazdasági következményei is vannak, hiszen ha a munkavállaló betegállományba kerül, kevesebbet keres, és ez a munkaadókat is sújtja.

Alternatív gyógymódokat keresnek a betegek

A fényterápia szakértője elmondta: annak ellenére, hogy a tünetek enyhítésére ma már szinte megszámlálhatatlan termék áll rendelkezésre, többségük hatékonysága kérdéses. A súlyos tüneteket orvosló gyógyszerek legtöbbször tüneti kezelésre képesek, és számos mellékhatásuk megmutatkozhat.

„A betegek többsége a különféle szteroidkészítmények alkalmazásától ódzkodik. Helyette sokan inkább az alternatív gyógymódok között keresik a tüneteiket megszüntető megoldásokat, ilyen a homeopátia, az akupunktúra vagy a fito- és a sóterápia. Utóbbiak ugyan természetes gyógymódok, de azonnali enyhülés ritkán várható a használatuktól”

– magyarázta Dr. Csokonay Péter.

Hozzátette, hogy mivel az allergia legáltalánosabb tünetei a tüsszögés, az orrfolyás, az orrdugulás, illetve az orr- és a szemviszketés, ezek a betegek hétköznapjait is nagyban megnehezítik, ezért az érintettek azonnali megoldásra vágynak.

Létezik hatékony fájdalom- és mellékhatásmentes kezelés

Az allergia kezelésére egyre népszerűbb megoldás a fényterápia. Ma már nemcsak klinikai körülmények között, hanem házi használatra is elérhetővé vált ez az opció, amelynek egyes típusaival az allergiás tünetek mellett akár különböző mozgásszervi panaszokat, krónikus sebeket és sportsérüléseket is lehet kezelni.

bionette allergia szenanatha ellen

Temesvári Richárd, a bionette.hu tulajdonosa úgy fogalmazott, hogy mivel most már évtizedes bizonyíték van a fényterápiás kezelések hatékonyságára, a szkeptikusok is nyitnak az irányába, a legtöbben pedig pozitív csalódásról számolnak be a használatát követően.

A Bionette által alkalmazott technológia klinikailag igazolt, természetes gyógymód, melynek nincsenek ismert mellékhatásai. A fényterápiás készülékek új generációja egy hordozható eszköz, ami megkönnyíti az allergiás időszakot, felesleges mesterséges adalékanyagok és kemikáliák beszedése nélkül.

„Több száz ember bevonásával készítettek az utóbbi években klinikai vizsgálatokat, ami feltétele a hivatalos orvostechnikai tanúsítás megszerzésének is. Ennek során kettős vak placebo tesztnek vetették alá a terméket, amelyből kiderült, hogy egyértelműen azoknak csökkentek jelentősen az allergiás nátha tünetei, akiket a Bionette-nél alkalmazott, szűk spektrumú vörös fénnyel kezeltek” – értékelt.

Temesvári Richárd megjegyezte, hogy a Bionette gyermekeknél hatéves kortól is biztonsággal alkalmazható, és teljesen fájdalommentes kezelést biztosít. Ráadásul az eredeti Bionette készülék orvostechnikai minősítéssel rendelkezik, így az egészségpénztárnál is elszámolható.

Berobbant a parlagfűszezon, egyre többeket érint az allergia

1 szál akár 11 perccel is megrövidítheti az életet

1 szál akár 11 perccel is megrövidítheti az életet

Fizioterápia: Mozgással a mellékhatások nélküli gyógyulásért

Fizioterápia: mozgással a mellékhatások nélküli gyógyulásért