in

Az LG adományából vált klimatizálttá az Ilka utcai Bethesda Gyermekkórház

Az LG adományából vált klimatizálttá az Ilka utcai Bethesda Gyermekkórház
Az LG adományából vált klimatizálttá az Ilka utcai Bethesda Gyermekkórház

Az LG Electronics 15 000 000 forint értékű adomány keretében szereltette fel légkondicionáló rendszerrel az Ilka utcai kórház kórtermeit és kezelő helyiségeit.

Jelentős adománnyal segíti az LG Electronics Magyar Kft. a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházát. A vállalat légkondicionáló és energetikai megoldások üzletágának 15 millió forint értékű adománya révén az intézmény Ilka utcai épületének hűtése és fűtése oldódott meg. A kétszintes épület megfelelő belső hőmérsékletéről az LG változó hűtőközeg áramú hőszivattyús rendszere gondoskodik. Az adományt Young Woong Lee az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója adta át ünnepélyes keretek között Dr. Velkey Györgynek, az MRE Bethesda Gyermekkórház főigazgatójának.

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza a Bethesda utcai főépületben és az Ilka utcai Lórántffy-részlegben végzi gyógyító tevékenységét. A kórház három osztálya, a neurológia, a rehabilitáció és a pszichoszomatika, azaz a viselkedészavarral foglalkozó osztály, az Ilka utcai épületben látja el feladatát. Az LG Electronics Magyar Kft. légkondicionáló és energetikai megoldások üzletága a gyermekkórház Ilka utcai épületének hűtését és fűtési rendszerének kiegészítését biztosította, ami az épület mindkét emeletének három kórházi osztályát érinti.

A 15 millió forintos adomány keretében kiépített légkondicionáló rendszert egy LG Multi V III hőszivattyús kültéri és 24 darab beltéri egység együttesen alkotja. Az adományozó cég maga vállalta a készülékek szállítását, telepítését és beüzemelését is. A berendezések 70%-a a kórtermekben felel az optimális hőmérsékletért, a fennmaradó beltéri egységek pedig a rendelőkbe, foglalkoztatóba, a gyógytornaterembe és a könyvtárba kerültek.

„Regionális társadalmi felelősségvállalási stratégiánk keretében olyan gyermek-egészségügyi intézményeket támogatunk LG légkondicionálókkal, amelyek ezáltal kényelmesebb környezetet tudnak biztosítani az ott gyógyuló gyermekek számára. Idén egy szerbiai gyermekkórház mellett, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Koraszülött-Újszülöttpathológiai osztálya kapott hasonló készülékeket és most az MRE Bethesda Gyermekkórház korszerűsítheti épületét adományunk által” — mondta el Jae Won Yu az LG Electronics Magyar Kft. légkondicionáló és energetikai megoldások üzletágának vezetője.

Young Woong Lee az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette — „A jövőbe vetett hit, a jelen fiataljaiba vetett hit, ezért arra törekszünk, hogy minél több gyermek-egészségügyi intézményt segítsünk termékeinkkel hosszú távon. Mi így kívánunk felelős vállalati magatartást tanúsítani, abban a környezetben, ahol immár 20 éve működünk.”

„Nagyon köszönjük az LG Electronics Magyar Kft. adományát, hiszen ezzel a légkondicionáló rendszerrel az egész Ilka utcai épületünk korszerűbbé vált. A másik fontos tényező az adomány mértéke, mivel 15 millió forintnyi segítség ritkán érkezik egy vállalattól egyszerre és ez hozzávetőlegesen 10%-a az egy évben adományokból befolyó támogatásunknak — mondta el Dr. Velkey György, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója.

A kórházi ellátásban részesülő gyermekek kényelméhez, így gyógyulásához az optimális hőmérséklet is nagyban hozzájárul, amit az LG prémium kategóriás klímarendszere az év minden szakában biztosít számukra. Nyáron a hűtésről gondoskodik, télen pedig a meglévő fűtő rendszer kiegészítéseként üzemeltethető a klíma, valamint esetleges hőmérséklet ingadozáskor gyors megoldást nyújt a helyiségekben tartózkodó kis betegek számára. Egy nyári lehűlés esetén fűtési üzemmódra kapcsolva a rendszer energiatakarékos működés mellett biztosít kellemes hőmérsékletet egy adott helyiségben, pillanatok alatt. A hőmérséklet mellett az irányított levegőcsere is megoldható a klíma által. A beltéri egységek szűrőrendszere hatástalanítja a káros mikroszkópikus anyagok, a pollen és a finompor bejutását a légtérbe.

A klímarendszer minden beltéri egységével energiatakarékos működést biztosít, megkímélve a kórházat a nem várt extra fenntartási költségektől. A teljes rendszer egy LG Smart központi vezérlő egység segítségével irányítható, így nem szükséges kórtermenként szabályozni a hőmérsékletet, lehetőség van a beállítások optimalizálására, előzetes időzítésre, továbbá távolról interneten keresztül online is hozzáférhetőek a beállítási opciók. Ha pedig egyedi igény alapján egy helyiségben változtatni kell a beállításokon, minden beltéri egységhez tartozik egy távirányító, amivel ez könnyedén megoldható. Az optimális hőmérsékletet csendes — akár 19 dB-es — működés mellett érik el ezek a készülékek, ami különösen fontos a kórtermekbe szerelt egységeknél, hogy éjszaka minden kellemetlenséget mellőzve biztosítsák a komforthoz szükséges hőmérsékletet.

LG Electronics

Az LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) a szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai termékek vezető szállítója és technológiai megújítója, amely világszerte 113 helyen több mint 87 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat 2013-ban 58,14 billió koreai wonos (53,10 milliárd amerikai dolláros) éves forgalmat ért el globális szinten. Az LG öt üzleti területen tevékenykedik – szórakoztatóelektronika, mobilkommunikáció, háztartási elektronika, légkondicionáló és energetikai megoldások, valamint a járműalkatrészek –, és a síkképernyős televíziók, mobiltelefonok, légkondicionálók, mosógépek és hűtőszekrények egyik vezető gyártója a világon. Az LG Electronics elnyerte az 2013-as ENERGY STAR® „Év Partnere” minősítést. További hírek és információk a www.LGnewsroom.com címen érhetők el.

Az LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company

Az LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company egy teljes körű fűtés, szellőzés és légkondicionálás (HVAC), illetve egyéb energetikai megoldásokkal foglalkozó üzletág. A vállalat egy átfogó és testreszabható HVAC termékpalettával bír, amibe lakossági (RAC) és kereskedelmi (CAC) légkondicionálók tartoznak. Hála az energiatakarékos és környezetbarát technológiáknak, komoly beruházásoknak a K+F szektorban és a marketingben, az LG tovább erősíti globális vezető szerepét a HVAC és energetikai szektorban. További hírek és információk a www.LGnewsroom.com címen érhetők el.

Veszélyes lehet: gyógyszerek és étrend-kiegészítők együttes alkalmazása

Veszélyes lehet: gyógyszerek és étrend-kiegészítők együttes alkalmazása

Oxigén – a cukorbeteg lábszárfekély legnagyobb ellensége

Oxigén – a cukorbeteg lábszárfekély legnagyobb ellensége