in

Allergia: a megelőzés hiánya miatt szenvedünk. Feleslegesen!

Allergia: a megelőzés hiánya miatt szenvedünk. Feleslegesen!
Allergia: a megelőzés hiánya miatt szenvedünk. Feleslegesen!

Allergiás? Állandóan folyik az orra? Elege van abból, hogy a szeme helyén egy kis rés van csak és azon kell kikukucskálnia? Azt hiszi, már mindent kipróbált? Lehet, hogy mégsem! Tombol az allergiaszezon, ezért elkészítettük a Nagy Allergia tesztet, és utánajártunk, hogy augusztusban tényleg a fél ország tüsszög-e?

Az eredmények egyértelműen megerősítették az országos statisztikákat, hiszen az Indiso tesztjét kitöltők 60%-a szenved valamilyen légúti megbetegedésben, leginkább az allergiától és az asztmától. Legnagyobb számban a poratkára, a fűpollenre, fapollenre, állatszőrre és a penészre érzékenyek az emberek. A természet változásával, fű-, favirágzással párhuzamosan jelentkező legintenzívebb allergiás tüneteket – orrfolyást, orrdugulást, viszkető érzést a torokban, szemviszketést – a kitöltők tavasszal és nyár végén tapasztalják.

És mit teszünk az allergia ellen? Sajnos leginkább semmit. A tesztet kitöltők közel negyede nem tesz semmit az allergiás tüneteinek enyhítése vagy megelőzése érdekében! És ha mégis? Akik tesznek ellene, azok a gyógyszeres kezelést részesítik előnyben, közel minden 2. allergiás! Mert ez a legegyszerűbb: az allergiások első útja – a tünetek jelentkezése után – a patikába vezet. Arra azonban már kevesen gondolnak, hogy bár a vény nélkül kapható gyógyszerek, orrspray-k és szemcseppek hatásosan enyhíthetik a tüneteket, de mellékhatásokkal is járhatnak.

Pedig más, akár mellékhatások nélküli módszerek is léteznek az allergia légúti tüneteinek enyhítésére: az alternatív gyógymódok, homeopátia, gyógynövények, egészségügyi száraz sóterápia, akupunktúra azonban egyelőre csak az érintettek 28%-át győzik meg.

A Nagy Allergia tesztből az is kiderült, hogy a megelőzésre kevesen gondolnak, a legtöbben már csak a tüneti kezeléssel próbálják túlélni a kritikus pár hetet vagy hónapot. Pedig az orvosok nem győzik hangsúlyozni a prevenció fontosságát, ami az allergiások esetén is fontos lenne. Így az egészségügyi száraz sóterápia alkalmazását is már a tünetek megjelenése előtt érdemes elkezdeni, amivel akár el is felejthetjük a zsebkendőket és a szemcseppeket. Még a tünetek jelentkezésekor sem késő végigcsinálni egy kúrát, ami nagymértékben megkönnyíti allergiaszezonban az életünket!

További információ: www.soklinika.hu

Cikk:

Allergia: a megelőzés hiánya miatt szenvedünk. Feleslegesen!

Skizofrénia tünetek kifejlődését akadályozhatják meg az omega-3 zsírsavak

Skizofrénia tünetek kifejlődését akadályozhatják meg az omega-3 zsírsavak

A héten leszállt az első helikopter

A héten leszállt az első helikopter a klinika tetején