in

A Bátor Tábort támogatják az ALDI vásárlói

A Bátor Tábort támogatják az ALDI vásárlói
A Bátor Tábort támogatják az ALDI vásárlói

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. immár másodszor támogatja a Bátor Tábort. A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére.

Az áruházlánc legújabb akciója keretében 2015. május 21-e és 30-a között minden 5000 forint feletti vásárlás után 15 forintot adományoz a Bátor Tábor számára.

A jótékonysági szervezet nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal Családi és Testvér Táborok formájában szervez az érintetteknek ingyenes programokat, így évente több mint ezer táborozónak nyílik lehetősége olyan tevékenységek – például íjászat, lovaglás, evezés, tánc – kipróbálására, amelyeken betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt.

Az ALDI 2014 decemberében már jelentős segítséget nyújtott a jótékonysági szervezetnek: 20 napon keresztül különböző termékeket hirdetett meg, amelyek megvásárlása után a Bátor Tábor számára ajánlott fel adott összegeket. Az akcióban szereplő termékek hétről hétre változtak, végül az ALDI több mint 3 millió forintos adománnyal járultak hozzá a tábor működéséhez, amely felajánlást az alapítvány a Tavaszi Testvér Táborok étkezési költségeire fordította.

A Testvér Táborokba a súlyosan beteg (többnyire daganatos és cukorbeteg) gyerekek egészséges testvéreikkel együtt érkeznek, hiszen a betegség megjelenése a családban az érintett gyermeken kívül a család többi tagjára, a testvérekre is hat. Előfordulhat, hogy kevesebb figyelmet, törődést kapnak, több feladat és felelősség hárul rájuk is, a családi fókusz eltolódik a betegség irányába. A Testvér Táborban mindenki ugyanabban a programban vesz részt, mindenki ugyanazt a figyelmet és törődést kapja.

A programokon átélt sikerélmények, melyeket egy-egy kihívás teljesítésével élnek át a táborozók, hozzájárulnak ahhoz, hogy önbizalmuk, magukba vetett hitük növekedjék. A közös élmények, sikerek és tapasztalatok erősítik a testvérek közötti kapcsolatot, új dolgokat tanulnak magukról és egymásról is.

Az idén összegyűlt adományt az áruházlánc szimbolikusan a Nemzetközi Gyermeknapon, május 31-én adja át az alapítványnak, amelyből a táborok étkezési költségei mellett a kézműves és sportfoglalkozások eszközeit, gyógyszereket és az egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközöket vásárol majd a Bátor Tábor, így téve lehetővé gondoskodó és fejlesztő környezetben minél több érintett gyermek és család számára az önfeledt pihenést.

cikk:

A Bátor Tábort támogatják az ALDI vásárlói

Onkológus: gyakrabban fordul elő a bőrrák

Onkológus: gyakrabban fordul elő a bőrrák

8 tipp: hogyan kerülhetjük el a nyári hasmenést?

8 tipp: hogyan kerülhetjük el a nyári hasmenést?