in

Uniós támogatással korszerűsítik a makói és a hódmezővásárhelyi kórházat

Uniós támogatással korszerűsítik a makói és a hódmezővásárhelyi kórházat
Uniós támogatással korszerűsítik a makói és a hódmezővásárhelyi kórházat

Uniós támogatással, mintegy 2,7 milliárd forintból korszerűsítik a makói és a hódmezővásárhelyi kórházat – jelentette be Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója pénteken a Maros-parti városban.

A beruházás megteremti azokat a feltételeket az egészségügyben, melyeket a 21. században elvárhat a térségben élő több mint százezer ember – mondta a szakember a teljes egészében pályázati támogatással megvalósuló fejlesztés nyitórendezvényén.

Az igazgató emlékeztetett arra, a makói és a hódmezővásárhelyi kórház két éve látja el közösen feladatát, a térségben élők gyógyítását, egészségének megőrzését. A fejlesztés célja a funkciók ésszerű megosztása, a működtetés hatékonyabbá tétele – tette hozzá.

Hódmezővásárhelyen felújítják a kórház központi épületének diagnosztikai szárnyát, amely helyet ad a radiológiának, a szülőszobának, a központi műtőnek és az intenzív osztálynak. Egy új többszintes épület is elkészül, amelynek első két szintjére kerül a járóbeteg-szakrendelő, az alagsorba a patológiai osztály, a fizioterápiás egység és a központi gyógyszertár. Az épület tetőterében helyezik el a gépészeti egységeket. A tömb a következő években újabb két szinttel bővíthető a fekvőbeteg-ellátó osztályok számára.

Makón a beruházás során megújul a járóbeteg-szakrendelő, a radiológia és az intenzív osztály. A fejlesztés részeként korszerű digitális röntgenberendezéseket is vásárolnak, ez biztosítja a tüdőgyógyászati szakrendelés és gondozó diagnosztikai hátterét. A jelenleg még külön telephelyen működő véradó pedig az épület földszintjére kerül – ismertette a várhatóan késő őszre befejeződő fejlesztés részleteit Kallai Árpád.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) makói polgármester hangsúlyozta, az egészségügyi ellátás színvonalának emelése hozzájárul a térség népességmegtartó erejének növeléséhez, az ott lakók életminőségének javításához.

Az önkormányzat annak érdekében, hogy a betegellátás a beruházás során is zavartalan legyen, együttműködik az egészségügyi intézménnyel. Ennek egyik elemeként hétfőtől a szakrendelőből a gyermek és felnőtt háziorvosi szolgáltatás, a fogorvosi ellátás és a védőnői szolgálat az új helyszínre, önkormányzati ingatlanba kerül – mondta a politikus.

MTI 2015. február 27.

Hétfőn egészségkommunikációs felmérés kezdődött

Hétfőn egészségkommunikációs felmérés kezdődött

Ugrásszerűen megnőtt az influenzás megbetegedések száma idén az osztrák fővárosban

Ugrásszerűen megnőtt az influenzás megbetegedések száma idén az osztrák fővárosban