in

Uniós támogatásból bővülhet a Labtech Kft. telephelye

A Labtech Kft. 60,5 millió forint uniós támogatást nyert az „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson, az Új Széchenyi Terv keretében.


A 100 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nemcsak az ingatlan utcafronti részét alakítják át kardiológiai ügyeleti rendelővé, hanem a munkálatokkal párhuzamosan egy szakmailag szorosan kapcsolódó kutatás-fejlesztési projekt is megvalósul.

A debreceni telephelyű Labtech Kft. orvostechnikai termékek, elsősorban ambuláns EKG és vérnyomás Holterek, illetve nyugalmi és terheléses mérőműszerek fejlesztési munkáit és azok kissorozatú gyártását végzi 1990 óta.

Felismerve a telemedicina bevezetésére és elterjedésére mutatkozó egyre erőteljesebb szakmai és társadalmi igényt, valamint a világszerte rohamosan  fejlődő informatikai hátteret, a már meglévő termékprofilra alapozva olyan szoftverfejlesztést kívánnak megvalósítani, aminek eredményeként az ambuláns vérnyomás és EKG Holter felvételeket illetve a nyugalmi és terheléses EKG felvételeket a vizsgálati helyektől távoli, úgynevezett távfelügyeleti központban lehet kiértékelni, és azokat szabványosított adatrendszerekhez lehet becsatolni.

Most uniós támogatással lehetőségük nyílt egy használaton kívüli épületet felújítani és átalakítani, így ennek köszönhetően a jövőben egy új kardiológiai szakrendelőt tudnak bekapcsolni a munkába. A munkálatok során a kis betegforgalmú szakrendelőn kívül megépül egy alagsori raktárhelyiség, továbbá egy korszerű oktatóterem is, ahol a cég az általa gyártott és forgalmazott kardiológiai termékek hazai és nemzetközi felhasználói és szerviz oktatását kívánja ellátni korszerűbb körülmények között.

A cég telephelyén megvalósuló kardiológiai távfelügyeleti rendszer alapját képező telemedicinás fejlesztési munkálatok 2011.07.01.-jén kezdődtek meg. A pályázat címe: „Kardiológiai távfelügyeleti szolgáltató központ kialakítása”, a támogatási szerződés száma: GOP-1.3.1-11/B-2011-0006.

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.labtech.hu oldalon olvashatnak.

Labtech Kereskedelmi és MérnökiSzolgáltató Kft.

„Kardiológiai távfelügyeleti szolgáltató

központ kialakítása”

Cím: 4031 Debrecen, Vág utca 4.

Telefon/fax: 52/310-128; 52/412-023

Email: medical@labtech.hu

www.labtech.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu

labtech3

A homeopátia Magyarországi története

A Tesco megkönnyíti speciális étrendű vásárlói mindennapjait