in

Négy és fél milliárd forint jut egészségügyi fejlesztésre a Dél-Dunántúlon

Négy és fél milliárd forint jut egészségügyi fejlesztésre
Négy és fél milliárd forint jut egészségügyi fejlesztésre

Négy és fél milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut több mint száz dél-dunántúli település az egészségügyi alapellátás fejlesztéséhez – közölte csütörtökön a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (DDRFÜ) Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A döntés szerint, amelyet csütörtökön hagyott jóvá az irányító hatóság, Baranya megyében 40 település 1,51 milliárd, Somogy megyében 45 település 1,74 milliárd, Tolnában 31 település 1,2 milliárd forintos támogatáshoz jut. A pénzből orvosi rendelők infrastruktúráját és egészségügyi eszközparkját fejleszthetik 119 egészségügyi alapellátó intézményben – írta közleményében az ügynökség.

A kiírásra 157 pályázat érkezett a régióból a fejlesztési ügynökséghez, összesen 5,7 milliárd forint támogatási igénnyel. Az alapellátás fejlesztésére az Új Széchenyi Terv keretében eredetileg 756 millió forint állt rendelkezésre, a pályázatok nagy száma miatt azonban az összeget 4,5 milliárd forintra emelték.

A megújult pályázati rendszernek köszönhetően a nyertesekkel május közepéig megkötik a támogatási szerződéseket – írta a DDRFÜ.

Nyilvánosak a kis forgalmú patikák működési célú támogatásai

Nyilvánosak a kis forgalmú patikák működési célú támogatásai

Parlagfű

A kormányhivatalok megkezdték a parlagfű elleni védekezés ellenőrzését