in

Naponta legalább fél liter tejet kellene fogyasztani (legalábbis a szakértő szerint)

Naponta legalább fél liter tej
Naponta legalább fél liter tej

Naponta legalább fél liter tejet vagy annak megfelelő kalciumtartalmú tej terméket kellene fogyasztani az egészség megőrzése érdekében – közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kubányi Jolán elmondta, hogy a tej nemcsak kalciumot, hanem sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Aki nem szereti a tejet, helyettesítheti például kefirrel vagy joghurttal – tette hozzá. A szakértő megjegyezte, hogy a magyar gyerekek az ajánlások ellenére kevés tejterméket fogyasztanak, aminek egyebek mellett korai csontritkulás, vagy a fogazat nem megfelelő fejlődése lehet a következménye.

Eddig az MTI hír…

Hadd fűzzük hozzá a hírhez, hogy az emberek több, mint 80%-a 3-4 éves kora környékén elveszti a kazein lebontó képességét, azaz sem rennin, sem laktáz nem termelődik a szervezetében. Ezen felül a tej összetétele fajspecifikus. A tehén-, és kecsketej kb. négyszer annyi fehérjét és kalciumot tartalmaz, mint az anyatej, mivel a borjúnak és a kecskegidának ezekből sokra van szüksége, hogy gyorsan megtanuljon járni. Az emberi csecsemőnek viszont vasra és C-vitaminra van szüksége, ami a tehén- és kecsketejben nincs elegendő mennyiségben.

Ennek tükrében mielőtt rohannánk lenyomni gyermekeink torkán a napi 1/2 liter tejet, tájékozódjunk. Először egy kis olvasással, aztán némi odafigyeléssel. Ha intolerancia jelek lépnek fel, ne erőltessük. Sokan lesznek, akiknek nem fog gondot okozni, de sajnos még többen, akiknek igen.

Ne dőljön be se az MTI hírnek, se nekünk. Tájékozódásul pár érdekes bejegyzés a témában és döntsön olvasottság alapján:

http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/14906/ha-az-egy-pohar-tej-is-tul-sok

http://etelallergia.blog.hu/2015/03/13/laktoz_411

http://www.napfenyes.hu/eletmod-gyogyitas/taplalkozas/tej-elet-ero-egeszseg

Naponta legalább fél liter tejet kellene fogyasztani (legalábbis a szakértő szerint)

A világ legjobb anti-aging kezelése... a szex

A világ legjobb anti-aging kezelése… a szex

Az EGIS Gyógyszergyár Zrt. GINOP-pályázaton nyert támogatással fejleszt a jövőben galenikus készítményeket, melyek előállítására innovatív gyártóüzem épül a vállalat körmendi telephelyén. Erről tartott sajtótájékoztatót Hodász István vezérigazgató és Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Új galenikus gyógyszereket fejleszt és innovatív gyártóüzemet épít az EGIS körmendi telephelyén