in

Miben más a nyári arcápolási rutin?

Miben más a nyári arcápolási rutin?
Miben más a nyári arcápolási rutin?

A nyár különleges helyet foglal el sokunk szívében, életében, hiszen ez az az időszak amikor végre kellemes az időjárás és a nappalok is elég hosszúnak, így sokat lehetünk a szabadban, élvezve a napsütést.

Persze a túlzott napfürdőzés káros az egészségre, kihívások elé állítja a bőrünket, pigmentációt idézhet elő az arra érzékeny egyéneknél, és felgyorsítja a bőr öregedését. Éppen ezért a nyári arcápolási rutinban még nagyobb szerepet kap a fényvédelem, de nem ez az egyetlen, ami eltér az év többi részében követett szokásoktól. Nézzük, milyen kozmetikumoknak van helye a nyári bőrápolásban!

Védekezz a káros külső hatások ellen!

Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai, amelyeket figyelembe kell venni az arcápolási rutin kialakításakor. A nyár egyértelmű és mindenki számára kötelező kelléke a MediNatural kínálatában is megtalálható fényvédő arckrém, amely ebben az időszakban nemcsak a reggeli arcápolás utolsó fázisában kap szerepet, hanem napközben igény szerint akár többször is. Persze aki tudatosan ápolja a bőrét, az egész évben használ fényvédelmet, hiszen a káros UV-sugarak borult időben és télen is jelen vannak.

A bőr hidratálása nem maradhat el, de ahogyan a ruházatunk is lengébb, vékonyabb darabokat tartalmaz, úgy a nyári arcápoló készítmények is könnyedebb, gyorsan felszívódó formulák. A zsírosabb téli krémeket felváltják a könnyű textúrájú arczselék, arcpermetek, amelyekre a fokozott verejtékezés miatt van szükség. A folyadékszükségletünk megnő, kiemelt figyelmet kap a belső hidratálás. Igyekezzünk vízzel, cukormentes gyógy- és gyümölcsteákkal, limonádéval enyhíteni a szomjunkat!

Fordíts figyelmet a bőr öregedése elleni küzdelemre!

Bár a bőrgyógyászok óva intenek a napozástól, a napbarnított barna bőr sok nő álma, hiszen a bronzos árnyalat karcsúsít, egészséget sugároz. A bőrnek azonban kifejezetten nem tesz jót a napozás, hiszen nemcsak dehidratálja, hanem ennek okán öregíti is. Ráadásul foltosodhat is, aminek halványításával aztán küzdhetünk az év hátralévő részében.

Biztosítsd a bőröd külső-belső hidratációját, továbbá védekezz hatékonyan az UV-sugárzás ellen, kerüld a napot a déli órákban, a szabadban viselj a fejet és az arcot védő kalapot!

Így építsd fel a nyári arcápolási rutint!

A reggeli frissítő arcmosást követően használj antioxidáns hatású, koncentrált hatóanyag-tartalmú aktív C-vitamin tartalmú szérumot, amely segít az öregedés lassításában, az apró ráncok halványításában.

Ezután következhet a hidratáló hatású, olajmentes arczselé, amely felfrissít, hidratál és puhává varázsolja a bőrödet, és a virágvíz összetevőjének köszönhetően kellemes illatúvá varázsolja a bőrödet.

A sort a könnyen beszívódó ránctalanító fényvédő arckrém zárja, amely praktikusan legalább SPF30 védelmet biztosít! Este ne felejtsd el alaposan eltávolítani a szennyeződéseket, sminkmaradványokat a bőrödről, kíméletes C-vitaminos arctisztító gélt ajánlunk hozzá.

Ezt a nyári rutint minden típusú bőrre alkalmazhatod.

Fog implantátum ára és csapos fog

Fog implantátum ára és csapos fog

Ha a számítógép alkatrészei emberi testrészek lennének

Ha a számítógép alkatrészei emberi testrészek lennének