in

Megjelenik az elegancia a fürdőszobákban is

szabadon allo kad

Elmúltak már azok az idők, amikor egy lakásvásárlásnál a fürdőszobába csak a hagyományos téglatest alakú kádat tudtuk beszerezni. Mára már a kádaknak igen széles palettája áll rendelkezésünkre, így a fürdőszoba stílusának kialakítását is meg tudjuk mi magunk határozni, és akár illeszteni is tudjuk az egész lakás enteriőrjéhez.

A szabadon álló kádak népszerűsége

Napjainkra igen divatosak lettek az ún. szabadon álló kádak, amely, ahogy a neve is sugallja, egy helyiség közepén kerül beépítésre, vagy olyan helyen, ahol egyik oldalával sem érintkezik a fallal. Ha megnézzük a Gemini-Duo szabadon álló kádjait, jól láthatjuk, hogy ezen berendezési tárgyak mindegyike önmagában is már igazán dizájnos, és nem mindegy, hogy milyen fürdőbe kerül, milyen kiegészítők veszik körbe.

A másik szempont, amelyet mérlegelnünk kell, hogy mekkora is a fürdőszobánk, hiszen valljuk be őszintén, egy szabadon álló kád nem mutatna jól egy panellakás kb. 4 m2-es fürdőszobájában, azaz igazán el sem fér benne. A szabadon álló kádak a nagy terek ékkövei lesznek, olyan helyiségeké, ahol akár a fürdő közepén is elhelyezhető, akár egy közös helyiségben a hálószobával, amely mára szintén népszerű megvalósítási forma lett.

Eleganciát sugároznak

A szabadon álló kádak jól illeszkednek a loft lakásokba is, körbevéve hosszú függönyökkel, paravánokkal, fényes parkettával, kovácsoltvas kiegészítőkkel. A kád talpazatáról se feledkezzünk meg. A Gemini-Duónál kaphatók antik hatású oroszlánlábak is, amelyek így igazán méltóságot fognak árasztani magukból új tulajdonosuknak.

Aki lábak nélkül szeretné megvásárolni, az is megteheti, hiszen számtalan forma és kialakítás érhető el a webáruházban, és érdemes időről időre visszatérni, hogy nyomon követhessük a legújabb trendeket. Az ovális retró stílusú kád mellett megtalálhatók aszimmetrikus, csepp alakú vagy akár kerek formájú kádak is, és a hagyományos téglatest alakzat is fellelhető.

Természetesen a szabadon álló kádak nem csupán a retró, vintage vagy mediterrán stílusú fürdőszobákat ékesíthetik. Letisztult formavezetésükkel, tiszta fehér színükkel és akril alapanyagukkal megállják a helyüket bármilyen modern vagy minimalista lakosztályban. De sose feledjük, hogy döntésünket ne pusztán az esztétikum, hanem a praktikum is befolyásolja.

Fontos a szakember jelenléte

Ezeknél a térbeli kádaknál a vízvezeték- és csatornarendszer beépítése nem a falakon keresztül történik, épp ezért már előzetesen kell egyeztetni egy vizes szakemberrel, aki megmondja, hogy van-e lehetőség a beszerelésre. Nem árt tudni a meglévő vízvezeték és a villamos vezeték rendszer elhelyezkedését és a többi szaniter kapcsolódási pontját sem. Ha minden rendben van, és a szakember is rábólint a beépítés lehetőségére, akkor már tényleg nem sok minden választ el minket attól, hogy létrejöjjön álmaink fürdőszobája, és egyúttal egy újfajta stílus megjelenése napjaink lakberendezésében.

led

Miért fontos a LED profil használata?

Professzionális szélvédőjavítás

Professzionális szélvédőjavítás