in

Megbízható segítség a fogamzásgátlásban

Megbízható segítség a fogamzásgátlásban
Megbízható segítség a fogamzásgátlásban

A Magyarországon legnépszerűbb, az App Store Medical Free kategóriában folyamatosan Top 5-ben szereplő nőgyógyászati naptáralkalmazás, a Hölgynaptár© mára már több mint 52.000 letöltést és 7.200 aktív felhasználót számlál.

A magyar és angol mellett immár lengyel nyelven, iOS és Android platformon is ingyen elérhető, szóvédjegy oltalom alatt álló alkalmazás népszerűségét és hasznosságát mutatja, hogy míg a mobilalkalmazások aktív felhasználóinak aránya 1 év elteltével jellemzően már csak átlagosan 4% körül alakul, addig a már 2 és fél éve elérhető Hölgynaptár© 14%-os visszatérési aránnyal büszkélkedhet.

Ahhoz, hogy a nőgyógyász a vizsgálat során teljes képet kapjon páciensei egészségügyi állapotáról, nemcsak az utolsó menstruáció dátumára van szüksége. A Hölgynaptár© segítségével a menstruációs és nőgyógyászati tünetektől a testhőmérsékletig, valamint az együttlétekig minden, orvos-szakmailag releváns információ rögzíthető, amely fontos lehet a kezelőorvos számára – legyen szó a nem kívánt terhesség megelőzéséről vagy éppen családtervezésről.

Az alkalmazás egyedülálló módon, a Magyarországon forgalomban lévő összes fogamzásgátló tablettát tartalmazza. A saját készítmény kiválasztásával a szedési útmutató alapján automatikusan meghatározza az emlékeztetés periódusát, és nyomon követi a tablettamentes napokat is. A tabletta emlékeztetőn kívül más fogamzásgátlási módszerekhez kapcsolódó jelzés (hüvelygyűrű, injekció), illetve az éves szűrővizsgálatra vonatkozó figyelmeztetés is helyet kapott az applikációban, melyeket mindössze egyszer kell beállítani, az alkalmazás ezt követően automatikusan ütemezi azokat.

A Hölgynaptár© orvoskereső funkcióval is segíti a hölgyek mindennapjait. A saját nőgyógyász kiválasztását követően az alkalmazásban rögzített menstruációs és nőgyógyászati tünetek kivonata közvetlenül továbbítható a szakorvos részére e-mailben vagy a kifejezetten Hölgynaptár©-adatok fogadására alkalmas GynAssist orvosi alkalmazáson keresztül. Ez utóbbi megoldás ma már az orvos-beteg kontaktus egy új platformját jelenti.

A Hölgynaptár© alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Google Play-en

Országos Mentőszolgálat Alapítvány

Újraélesztés – sokan még mindig nem tudják, vagy nem merik

HYD Kft.

A HYD Kft. közleménye a társaságot érintő GVH határozatról