in

Egy plasztikai műtét menete lépésről lépésre

Egy plasztikai műtét menete lépésről lépésre
Egy plasztikai műtét menete lépésről lépésre

A különféle orvosi beavatkozásokat megelőzően teljesen természetes, ha némi aggodalmat érzünk, ám egy plasztikai műtétnél a félelem mellé gyakorta izgalommal telt várakozás is párosul.

Amennyiben először esünk át ilyenen, akkor a szorongás akár indokolatlan mértéket is ölthet, épp ezért az előzetes konzultációk során nagy hangsúly kerül a megfelelő tájékoztatásra.

Minél több információ kerül ugyanis a birtokunkba, annál kevésbé tartunk majd az ismeretlentől, ennek eredményeképp pedig magabiztosan, kétségek nélkül vethetjük alá magunkat a kezelésnek.

Annak érdekében, hogy az operáció a lehető legkockázatmentesebb legyen, sarkalatos a páciens egészségügyi állapotának precíz felmerése. Minden plasztikai műtétnél elengedhetetlenek az előzetes vizsgálatok. Ezek menetéről is minden esetben pontos tájékoztatást kapunk, éppúgy ahogy a kórtörténet feltárásához szükséges dokumentumok listájáról is.

Út a műtét napjáig – erre érdemes készülni

Egy hagyományos operációval szemben a plasztikai műtétnél általában magánorvosi ellátásban zajlik az egész folyamat, kezdve az igényfelméréstől egészen az utókezelések lezárásáig.

Miután megfogalmazódott bennünk a döntés és felvettük a kapcsolatot a klinikával, nincs más dolgunk, mint némiképp felkészülni az első konzultációra. Ennek során a legfontosabb, hogy a lehető legpontosabban tájékoztassuk orvosunkat az elképzeléseinkről és a céljainkról.

Ezen információk tükrében kerül megválasztásra a legoptimálisabb megoldás, hiszen plasztikai műtétnél központi szerepe van a páciens száz százalékos elégedettségének. Kulcsfontosságú, hogy a már meglévő alapbetegséginkről, aktuális kezeléseinkről precízen tájékoztassuk orvosunkat, hiszen csak így lehet kizárni az esetleges kockázatokat.

Ezt megkönnyítendő, vigyük magunkkal a legfrissebb leleteinket, illetve eredményeinket. Miután az elképzeléseink alapján közösen kiválasztásra kerül az ideális eljárás, kivizsgálás következik. Ez teljességgel fájdalommentes és általában laborvizsgálatokat, EKG-t, valamint röntgent foglal magában, ám bizonyos beavatkozások esetében egyéb, célzott szűrővizsgálatokra is szükség lehet.

Hogyan készüljünk plasztikai műtétnél a beavatkozás napjára?

Miután minden előzetes felmérés rendben lezajlott és a vizsgálatok alapján az operáció biztonsággal elvégezhető, kitűzésre kerül annak időpontja.

Ekkor már az összes szükséges információ a birtokunkban lesz és pontosan tudjuk azt is, miként zajlik majd maga a műtét. Kardinális kérdés, hogy minden utasítást akkurátusan betartsunk. Részletes tájékoztatást kapunk arról is, mely dokumentumokat kell magunkkal vinni és hogy milyen előkészületeket kell elvégeznünk.

Kiemelten figyeljünk az étel-, illetve italfogyasztás korlátjaira, azok ugyanis az altatás miatt ilyen szigorúak. Maga a beavatkozás egy plasztikai műtétnél éppúgy zajlik, ahogy azt egy másik operációnál is megszokhattuk, annyi különbséggel, hogy itt jóval nagyobb hangsúlyt kap a páciens megnyugtatása és informálása.

Ebben persze nagy segítséget jelent a minden igényt kielégítő környezet és a műtéti előkészítést megelőző tájékoztatás is.

Mi történik az operációt követően?

A sikeres eljárást követően a protokoll plasztikai műtétnél is megfigyelést ír elő, ennek hossza elsősorban a beavatkozás komolyságától függ. Általánosságban 1-2 nap bent tartózkodás szükséges, ám bizonyos esetekben akár már 12 óra elteltével elhagyhatjuk a klinikát.

Ezt követően otthonunkban lábadozhatunk, természetesen a kapott instrukciók betartása mellett. Gyakorta szükséges gyulladáscsökkentők, illetve fájdalomcsillapítók szedése, ezek adagolásáról pontos információkat kapunk majd. Panasz esetén késlekedés nélkül tájékoztassuk kezelőorvosunkat, így könnyedén elkerülhetjük az esetleges komplikációkat.

Ha minden rendben zajlik, akkor már csak az utókezelések vannak hátra, melyek során az állapotfelmérés mellett megtörténik a varratszedés is, ezzel pedig a folyamat lezárul. Ezt követően pedig élvezhetjük a beavatkozás eredményét és magabiztosabban, boldogabban élhetjük mindennapjainkat.

Férfi intim gyanta - hány éves kortól ajánlott

Férfi intim gyanta – hány éves kortól ajánlott

Természetes segítség az ADHD betegségben szenvedőknek 

Természetes segítség az ADHD betegségben szenvedőknek