in

Bayer mentor program

Bayer mentor program
Bayer mentor program

Ismét indul a Grants4Apps® Accelerator, a Bayer mentor programja, mely röviden összefoglalva: Innovációs pályázati lehetőség egészségügyi-technológiai startupoknak; Öt nyertes ötlet, projektenként 50 000 euró és 100 nap szakmai támogatás Berlinben; Fókuszban a női egészség, kardiológia, szemészet, onkológia és radiológia.

Azon frissen induló vállalkozások és fejlesztő csoportok számára, amelyeknek van egy megvalósításra váró ötlete, innovatív projektje az egészségügy területén, a Grants4Apps® program kiváló lehetőséget kínál.

A Bayer újra meghirdette Grants4Apps® Accelerator nemzetközi programját. Ennek keretében olyan digitális egészségügy-profilú startupok pályázhatnak, amelyek szoftver- vagy hardverfejlesztései, technológiai projektjei hozzáadott értéket képviselnek a betegek és orvosok számára, nagyban hozzájárulnak a betegek egészségi állapotának, életminőségének javításához, valamint elősegítik az egyes gyógyászati eljárások fejlődését.

Idén a Bayer elsősorban olyan projekteket vár, amelyek a cég fókuszterületeit érintik, mint például a női egészség, a kardiológia, a szemészet, a hematológia, az onkológia és a radiológia. A szervezők sem tartalmilag, sem formailag nem szorítják keretek közé az ötleteket: a nevezők bármilyen integrált, új generációs technológiával pályázhatnak, amely támogatja az adherenciát (terápia-hűséget), a diagnosztikát, a gyógykezelés nyomon követését, az orvos-beteg együttműködést vagy az egyes betegségek megelőzését. A megoldások lehetnek mobil alkalmazások, szolgáltatások, online adatfeldolgozásra alkalmas viselhető eszközök, diagnosztikai csomagok vagy akár gyógyászati készítmények.

A Grants4Apps® 2013-ban indult, és egyike a Bayer azon sikeres nyitott innovációs kezdeményezéseinek, amelyekkel a vállalat crowdsourcing és co-working projektek keretében kívánja támogatni a fiatal vállalkozókat, valamint szorosabbra fűzni a velük való kollaborációt. A digitális egészségügy területére fókuszáló Grants4Apps® ösztöndíj program két éve az Accelerator inkubátor programmal bővült, mely így már nem csak pénzügyi támogatást, de szakmai mentorálást is nyújt az innovátor startupok számára. Ily módon az Accelerator ideális környezet az egészségügyben alkalmazott élvonalbeli technológiák fejlesztéséhez. 2015-ben 48 országból 215 startup cég jelentkezett a felhívásra.

Azon öt nyertes startup, amelyik a crowdsourcing-alapon működő programra a legígéretesebb digitális egészségügyi koncepcióval pályázik, 50 000 euróig terjedő pénzügyi támogatást valamint 100 napra (augusztustól decemberig) dedikált irodahelyiséget és infrastruktúrát kap Berlinben, a Bayer Pharma AG központjában. Ezen kívül a nyerteseket a Bayer saját szakértői és független üzletemberek mentorálják, üzleti modelljeik továbbfejlesztésében és projektjeik megvalósításában.

A harmadik alkalommal indított innovációs programra magyar pályázókat is várnak, 2016. május 31-ig ezen a linken lehet jelentkezni. Júniusban egy szakértőkből álló zsűri választja ki a legjobbnak ítélt, megvalósításra váró üzleti ötleteket.

Bayer mentor program
Bayer mentor program

Bayer: Science For A Better Life

A Bayer az élettudományok egészségügyet és mezőgazdaságot érintő területein működő globális nagyvállalat. Termékei és szolgáltatásai az emberiség jólétének és az életminőség javításának szolgálatában állnak. Ezzel párhuzamosan arra törekszik, hogy innovációival, növekedésével és magas jövedelemtermelő képességével értéket teremtsen. A Bayer felelős vállalatként elkötelezett a fenntartható fejlődés elvei és annak társadalmi és etikai normái mellett. 2014-ben a vállalat mintegy 119 000 embert foglalkoztatott és 42,2 milliárd eurós árbevételt ért el. A beruházások értéke elérte a 2,5 milliárd eurót, a K+F ráfordítások pedig a 3,6 milliárd eurót. Ezek az adatok tartalmazzák a Covestro néven 2015-ben kivált és önállóan tőzsdére bevezetett high-tech polimer üzletág számait is. További információkért látogasson el a www.bayer.com weboldalra.

Bayer mentor program

Orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt Debrecenben

Orvosdiagnosztikai alkalmazás nyert országos versenyt Debrecenben

Mikroműanyagok élelmiszereinkben?

Mikroműanyagok élelmiszereinkben?