Menu
in

Adatok és érdekességek a homeopátiáról

A homeopátia semmi olyat nem alkalmaz, ami a hagyományos orvoslásban nem létezne elméleti szinten, csak a diagnózis, a gyógyszerforma és az adagolás módja különbözik!


A brit királyi család, Yehudi Menuhin, John Rockefeller, Tina Turner, Teréz anya, II. János Pál pápa, David Beckham, Chopin és Mahatma Gandhi kevés közös dolgot mondhatnak el magukról azon kívül, hogy mindannyian a homeopátia elkötelezett hívei voltak.

– A homeopátia a mindennapi gyakorlatból, a 200 éves történetéből több százmilliós pozitív tapasztalattal rendelkezik, ami egyértelmű bizonyítékot ad a homeopátia hatása mellett.

– Több mint 150 klinikai és alapkutatás bizonyítja a homeopátia hatékonyságát.

A teljesség igénye nélkül:

Gyermekkori hasmenések (Jacobs et al., 2003)

Influenza kezelése: Oscillococcinum® (Anasbarbariaehepatisetcordisextractum HPUS) (Vickers & Smith, 2006)

Osteoarthritis (Long & Ernst, 2001)

Post-operative ileus (Barnes, Resch& Ernst, 1997).

Reumás megbetegedések (Jonas, Linde & Ramirez, 2000).

Szezonális allergiás rhinitis (Lüdtke &Wiesenauer, 1997)

Szezonális allergiás rhinitis (Taylor et al., 2000)

Felső légúti fertőzések és allergia (Bornhöft et al, 2006)

– A homeopátiás szereket a francia orvosok 30%-a, a német orvosok 20%-a használja rendszeresen, ugyanakkor a brit orvosok több mint 40%-a küldi betegeit homeopátiás szakemberekhez (Fisher and Ward, 1994)

– A holland orvosoknak mintegy fele tartja a homeopátiás szereket hatékonynak (Kleijnen, Knipschild and Riet, 1991).

– Világszerte több mint félmilliárd ember használja a homeopátiát nap, mint nap, több mint 100 országban.

– Csak Indiában 300 ezer orvos használja a homeopátiát, akiknek bár van klasszikus orvosi képzettségük, elsősorban homeopátiával gyógyítanak, és a megkérdezett orvosok 85%-a nem is kíván eltérni ettől a gyakorlattól.

– Németországban a lakosság 80%-a már próbálta a homeopátiát.

– Az USA-ban minden harmadik beteg választ alternatív gyógymódot, és 40 orvosi egyetem oktat többek közt homeopátiát is.

– A WHO az EU már elkötelezte magát a vizsgálatok, a gyógymód megismertetése és támogatása mellett.

– A homeopátia a világon a második leggyakrabban alkalmazott gyógymód (WHO)

A magas potenciák lehetséges hatását fizikai mérésekkel, állatkísérletekkel is igazolták. A kétszeresen desztillált víz a gyártási eljárás során megváltozik, megőrzi a hatóanyag lenyomatát, és aktiválódik. Olyan ez, mint egy üres CD-lemez, amelynek a kémiai tulajdonságai semmiben sem különböznek egy 1000 könyv anyagát vagy 1000 zeneszámot tartalmazó CD kémiai tulajdonságaitól.

A tudomány sok egyéb nanoméretű részecske (pl. a feromonok, hang és fényterápia) hatását igazolta az emberi szervezetre. A dinamizálásnál a gyógyszerek hatóanyagait rögzítik, miközben a víz fizikai szerkezetét megváltoztatják (Roy et al., 2005), jóllehet a homeopátiás gyógyszer előállításakor használt víz normál kémiai analízise egyértelmű különbségeket nem mutat ki a rendes vízhez képest.

Prof. Dr. LucMontagnier, Nobel-díjas kutató a HIV vírus felfedezésében és kimutatásában ért el olyan eredményt, amely milliók életét mentette meg vagy tette elviselhetőbbé. Legújabb kutatásai keretében a vírusok, baktériumok kimutatása keretén belül azok DNS-ének reakcióit vizsgálja. Kimutatták, hogy néhány DNS szekvencia – még ha az egy patogén baktériumé vagy vírusé – képes kiváltani a víz nanométer távolságnyi speciális elrendeződését. Amikor eléggé hígítják vízben, ez a szerkezet alacsony frekvenciájú elektromágneses sugárzás tartományában emittál (1000 – 3000Hz tartományban), az ehhez szükséges gerjesztést a környezeti háttér megadja. A víz kétfázisú tulajdonságát leíró elméletnek megfelelően, a víz dipólusai képesek saját maguktól rendeződni, nagyon kis energia behatására, az összetartozó kvantum doménekbe képes fogadni és megtartani a biológiai információkat. Ennek a modellnek megfelelően jutottak el ahhoz a bizonyítékhoz, hogy néhány speciális DNS szekvencia képes átadódni, átsugárzódni a vízbe.

Konvencionális tudományos kutatások szignifikánsan igazolták, hogy rendkívül kis koncentrációban is képesek a hatóanyagok jelentős biokémiai hatást kiváltani.

Kimutatták például, hogy az agyban termelődő ún. béta-endorfinok befolyásolják a falósejtek aktivitását a 10-18-szoros hígításokban (ez azt jelenti, hogy a kiindulási anyagot tizennyolcszor hígították 1:10 arányban). Immunrendszerünk egyik fontos szereplőjéről, az interleukin-1-ről kimutatták, hogy 10-19-szeres hígításnál megnövelte a T-sejtek szaporodását. A feromonok hiperszenzitivitást, azaz nagyfokú érzékenységet váltanak ki akár egy molekulányi mennyiség szervezetbe jutásakor is.

A víz annak az anyagnak, mellyel érintkezésbe kerül, átveszi, és megőrzi részecsketulajdonságait, és vizes közegbe kerülve átadja azt. Az emberi szervezet az, jelen esetben, ami vizes közegéből adódóan átveszi a homeopátiás szer információit. A lépésenkénti hígítás-rázás folyamata a homeopátiás gyógyszerkészítésben csökkenti a koncentrációt, és növeli az oldaton belül a molekuláris rendezettséget, ez az anyag emissziós tulajdonságaiban mérhetően követhető.


Exit mobile version