in

A Béres Gyógyszergyár Zrt. közleménye a WADA 2015. január 1-jén életbe lépett listájával kapcsolatban

A World Anti-Doping Agency (WADA) 2015. január 1-jén hatályba lépett, a versenysportolók számára tiltott anyagokat és eljárásokat tartalmazó listáján szerepel a kobalt, mint olyan hatóanyag, amely serkentő hatással lehet a vörösvértest-képzésre, a teljesítőképességre és ezzel előnyhöz juttathatja a versenyzőt. Miután a Béres Csepp gyógyszerek is tartalmaznak kobalt vegyületet, a WADA előírásaiból következően versenysportolók esetében e készítmények fogyasztása mellőzendő.

A versenysportolókra vonatkozó jelenlegi WADA előírások – amelyek szigorítása semmiféle összefüggésben nincs a Béres Csepp készítményekkel – más fogyasztóknál semmilyen mértékben nem érintik a Béres Csepp készítmények alkalmazhatóságát.

Id. dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató olyan létfontosságú elemekből alkotta meg a Béres Cseppet, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet biológiai egyensúlyának fenntartásában, az egészségmegőrzésben, a betegségmegelőzésben és a gyógyításban egyaránt. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a Béres Cseppet 2000-ben, a Béres Csepp Extra készítményt 2011-ben hatásossága, minősége és megfelelő biztonságossága alapján roboráló gyógyszerként engedélyezte.

A Béres Csepp készítmények komplex összetétele, illetve megfelelő hasznosulása biztosítja az egyedülálló élettani és roboráló hatást. A készítmények tartalmazzák a legtöbb nélkülözhetetlen nyomelemet, köztük a kobaltot is, amely számos, az emberi szervezetben zajló fontos biokémiai folyamatban – mint például az immunrendszer működésében – vesz részt.

A Béres Csepp készítmények tehát továbbra is, változatlan biztonsággal alkalmazhatók az egészségüket megőrizni vagy gyógyulni kívánó gyermekek és felnőttek számára.

Béres Gyógyszergyár Zrt.

További egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat

Influenza – Közép-Európában is egyre fokozottabban terjed a betegség

Influenza – Közép-Európában is egyre fokozottabban terjed a betegség