in

A Béres Gyógyszergyár Zrt. közleménye a WADA 2015. január 1-jén életbe lépett listájával kapcsolatban

A World Anti-Doping Agency (WADA) 2015. január 1-jén hatályba lépett, a versenysportolók számára tiltott anyagokat és eljárásokat tartalmazó listáján szerepel a kobalt, mint olyan hatóanyag, amely serkentő hatással lehet a vörösvértest-képzésre, a teljesítőképességre és ezzel előnyhöz juttathatja a versenyzőt. Miután a Béres Csepp gyógyszerek is tartalmaznak kobalt vegyületet, a WADA előírásaiból következően versenysportolók esetében e készítmények fogyasztása mellőzendő.

A versenysportolókra vonatkozó jelenlegi WADA előírások – amelyek szigorítása semmiféle összefüggésben nincs a Béres Csepp készítményekkel – más fogyasztóknál semmilyen mértékben nem érintik a Béres Csepp készítmények alkalmazhatóságát.

Id. dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató olyan létfontosságú elemekből alkotta meg a Béres Cseppet, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet biológiai egyensúlyának fenntartásában, az egészségmegőrzésben, a betegségmegelőzésben és a gyógyításban egyaránt. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a Béres Cseppet 2000-ben, a Béres Csepp Extra készítményt 2011-ben hatásossága, minősége és megfelelő biztonságossága alapján roboráló gyógyszerként engedélyezte.

A Béres Csepp készítmények komplex összetétele, illetve megfelelő hasznosulása biztosítja az egyedülálló élettani és roboráló hatást. A készítmények tartalmazzák a legtöbb nélkülözhetetlen nyomelemet, köztük a kobaltot is, amely számos, az emberi szervezetben zajló fontos biokémiai folyamatban – mint például az immunrendszer működésében – vesz részt.

A Béres Csepp készítmények tehát továbbra is, változatlan biztonsággal alkalmazhatók az egészségüket megőrizni vagy gyógyulni kívánó gyermekek és felnőttek számára.

Béres Gyógyszergyár Zrt.

Jelentem

Ön mit gondol erről?

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

További egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat

Influenza – Közép-Európában is egyre fokozottabban terjed a betegség

Influenza – Közép-Európában is egyre fokozottabban terjed a betegség