in

7 egyszerű módja annak, hogy a háziállat fogai és ínye egészséges maradjon

7 egyszerű módja annak, hogy a háziállat fogai és ínye egészséges maradjon
7 egyszerű módja annak, hogy a háziállat fogai és ínye egészséges maradjon

Ha azt szeretné, hogy kedvence fogai és ínye egészségesek legyenek, számos egyszerű módon segíthet. Ezek közé tartozik a fogászati étrend, a rendszeres fogmosás és a megfelelő kutyás termékek biztosítása.

  1. Állítson fel rendszeres fogmosási rutint

Ez valószínűleg a legfontosabb módja annak, hogy kedvence fogait csúcsformában tartsa. A napi fogtisztítási rutin – legyen szó fogkeféről és fogkrémről, szájápoló öblítőkről vagy szájvízről – kevesebb mint 15 percet vesz igénybe naponta, és egyszerű módja annak, hogy kutyája lehellete friss, fogai pedig fényesek maradjanak.

  1. Használjon kutyaspecifikus fogkrémet

Ne feledje mindig, hogy kutyaspecifikus fogkrémet használjon emberi fogkrém helyett, amikor kedvence fogát mossa. Az emberi fogkrémek fluoridot és mesterséges édesítőszereket tartalmaznak, amelyek gyomorpanaszokat és akár mérgezést is okozhatnak.

  1. Szoktassa a kutyát a fogmosáshoz

Ha kedvence még nem ismeri a fogmosást, kezdje azzal, hogy lépésről lépésre megismerteti vele a folyamatot. Először finoman érintse meg a pofáját, és dörzsöljön egy kis mennyiségű fogkrémet a fogaira. Néhány nap múlva térjen át a fogkefével és a fogkrémmel történő óvatos fogmosásra.

  1. Adjon fogászati élvezetet, amikor megeteti a kutyáját

Nagyszerű módja annak, hogy a kutyát fogtisztításra ösztönözze, ha olyan jutalomfalatokat ad neki, amelyek kifejezetten a fogak egészségére készültek. Ezeket a rágóeszközöket úgy állították össze, hogy csökkentsék a fogaikon lévő lepedéket és baktériumokat azáltal, hogy felpuhítják és eltávolítják azokat a fogak felszínéről.

  1. Adjunk a napi étrendjükhöz vízzel kiegészített vagy fogászati spray-t.

Ez talán felesleges tippnek hangzik, de a vízivás valóban segíthet megelőzni a fogszuvasodást. Amikor a kutya megissza a napi vizes tálkájából, a folyadék bejut a szájába, és segít lebontani a fogain felhalmozódó lepedéket.

  1. Játsszon a háziállatával minden nap

Ha teheti, próbáljon meg minden nap adni kutyájának egy kis időt, ahol mozoghat és szórakozhat. Ez nem csak egészségesen és aktívan tartja őket, de segít nekik, hogy szellemileg is jobban le legyenek kötve hozzád.

  1. A nyers csontok nagyszerű módja annak, hogy tisztán tartsák a fogaikat

Ha nyers csontokat ad a kutyájának, amikor éhes, az kielégíti a rágási vágyát, és segít tisztán tartani a fogait. Csak arra ügyeljen, hogy olyan csontokat válasszon, amelyek nem túl nagyok ahhoz, hogy lenyelhessék őket (például csirkeszárnyak vagy tehén combcsontok), és győződjön meg róla, hogy nem főttek, mert azok könnyen szilánkosra törhetnek és károsíthatják a fogaikat.

  1. Rágójátékok és jutalomfalatok

Kutyája rágás iránti szeretete azt jelenti, hogy valószínűleg nagy rajongója a fogászati rágójátékoknak és jutalomfalatoknak. Sok rágófalat kifejezetten a fogak egészségének elősegítésére készült, mivel csökkenti a lepedéket és megakadályozza a fogkő kialakulását.

Ezek számos ízesítésben kaphatók, és nagyszerű kiegészítői bármely fogászati rutinnak. Egyesek kifejezetten macskáknak készültek, másokat pedig minden korú és méretű kutyának terveztek.

Női kopaszodás: Okai, tünetei és kezelési lehetőségek

Női kopaszodás: Okai, tünetei és kezelési lehetőségek

keresooptimalizalas

SEO tanácsadó: keressen fel profi szakembert vállalkozása sikere érdekében!