Menu
in

Viseljen jól láthatósági ruházatot biztonsága érdekében!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a jól láthatósági ruházat fontosságát a veszélyes környezetben dolgozók, a biztonsági szakemberek, az autósok és más, a közlekedésben résztvevők biztonsága szempontjából.

Tudjon meg többet a hi-vis ruházatról, és arról, hogyan biztosíthatja, hogy a munkavállalók megfelelően fel legyenek szerelve a munkához! Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk, mi ez a speciális ruházat, milyen típusai léteznek, kiknek lehet szüksége a legelterjedtebb fényvisszaverős mellényekre.

Mi a jól láthatósági ruházat?

A hi-vis ruházatot úgy tervezték, hogy viselője jobban láthatóvá, észrevehetővé váljon különböző környezetekben, csökkent látási viszonyok között. Az Épkézláb Munkaruha jól láthatósági ruházatainak valamennyi típusa általában erősen fényvisszaverő anyagokból készül, és élénk színű, például sárga, narancssárga vagy fluoreszkáló zöld.

A hi-vis mellény a legelterjedtebb típusú jól láthatósági ruházat, amelyet jellemzően más ruházat fölött viselnek, és amelyet úgy terveztek, hogy viselőjük elölről és hátulról is látható legyen. Az egyéb típusok közé tartoznak a kabátok, a nadrágok, az overálok, a pulóverek, a pólók, a kesztyűk, a sapkák, de a kínálatban találunk fényvisszaverő csukló- és bokapántokat, karszalagokat, pántokat, hátizsákokat is.

Miért van rájuk szükség, és hogyan válasszon?

A jól láthatósági ruházatokat eredetileg a veszélyes környezetben dolgozók védelmére fejlesztették ki. Azóta már számos szakmában és iparágban alapvető biztonsági viseletté váltak. Úgy tervezték őket, hogy viselőjük jobban látható legyen gyenge fényviszonyok között, például éjszaka vagy sötét környezetben. Az élénk színű – piros, narancs, zöld – és fényvisszaverő anyagok, elemek kombinációja teszi a ruházatot mások számára jól láthatóvá, ezáltal csökkenti a sérülés vagy a halálozás kockázatát. Elengedhetetlen a veszélyes környezetben dolgozók, valamint az autósok és a kerékpárosok számára.

A jól láthatósági ruházat kiválasztásakor fontos meggyőződni arról, hogy az adott darabok hatékonyak, illetve megfelelnek az alkalmazandó szabványoknak, a környezetnek, a munkakörnek, ahogyan az is fontos, hogy a ruházat kényelmes legyen és megfelelően illeszkedjen.

Jól láthatósági mellények

Az építőipari és közüzemi dolgozóknak gyakran kell jól láthatósági mellényt viselniük a munkavégzés során.

A mellénynek jól kell illeszkednie, de nem szabad túl szorosnak lennie, mert kényelmetlen lesz, és korlátozhatja a mozgását, ahogy az is problémás lehet, ha túl laza, ugyanis beakadhat valamibe.

A jól látható biztonsági mellényekből számos stílus létezik, egyes darabok fényvisszaverő csíkjai vízszintesen, másoké függőlegesen futnak, ezért fontos, hogy az Ön számára megfelelőt válassza ki. A zsebekkel ellátott mellények praktikusak a szerszámok vagy egyéb tárgyak tárolására. A különféle kültéri szabadidős tevékenységekhez is jók lehetnek, kerékpározáshoz, futáshoz, gyerekek számára a mindennapi közlekedéshez sötétedés után.

Exit mobile version