Menu
in

Fejétől bűzlik a hal

Bizonyára te is ismered ezt a közmondást, amely tulajdonképpen azt jelenti, hogy ha egy cég nem sikeres, akkor a vezetőkben kell keresni a hibát. Napjainkban azonban a legtöbb ember törekszik arra, hogy fejlessze magát – és ezáltal a csapattagokat is.

Amennyiben téged cégvezetőként, igazgatóként, tulajdonosként érdekel az, hogy hogyan lehetsz hatékonyabb, jelentkezz a thebrightacademy.hu Tudatos vezető online tanfolyamára. Cikkünkben bemutatjuk a tudnivalókat.

Mi az a tudatos vezetés?

Egyre gyakrabban hallani a “tudatos” szót, amely tulajdonképpen azt jelenti, hogy valamit teljes figyelemmel csinálunk. A vezetés tekintetében ez így jelenik meg: határozott, konkrét célokkal rendelkezik valaki, továbbá képes felismerni a saját maga és mások értékeit is. Valójában ez egy szemléletmód, ahol nagy szerepe van az empátiának és az önismeretnek.

Egy olyan vezető, aki tudatos, képes motiválni a csapatát, és ezáltal sikerre vinni a vállalatot. Olyan értékek jelennek meg ilyenkor a munkahelyen, mint a jóllét, a nyitottság, a fejlődésre való hajlam. Még a táppénzre menők száma is kevesebb egy ilyen cégnél.

Miért jó mindez?

Napjainkban rengeteg új vállalkozási indul, és bizony ki kell tűnni valamilyen módon a többiek közül. Nemcsak a vásárlók felé kell azonban nyitni, hanem a munkára jelentkezőket is komolyan kell venni, meg kell becsülni. Senki sem szeret egy olyan helyen dolgozni, ahol a főnök zsarnokoskodó, csak a hibákat látja, nem segít, nem ad elég döntési jogkört.

A Tudatos vezető online tanfolyamon viszont meg lehet tanulni, hogyan válhat valakiből leader, azaz példamutató vezető. A következő képességekre lehet szert tenni:

  • Határozottság: A tudatos vezetők hatékonyabban hoznak döntéseket, mivel objektíven tudják értékelni mindig a helyzeteket.
  • Rugalmasság: Manapság minden változik, viszont a változásokat le kell követnie a cégnek is. Ebben is segítségünkre lehet egy ilyen tanfolyam, hatására ugyanis a vezetők jobban tudják kezelni majd a váratlan helyzeteket.
  • Hatékony kommunikáció: A jó vezető szavakkal is segíti a munkatársait. Gyakran dicsér, odafigyel a nem verbális jelzésekre is, pontosan tudja, mire van szüksége a másiknak – de azt is ki tudja fejezni asszertív módon, hogy ő maga mit szeretne.
  • Helyes önértékelés: A leadert követni fogják a beosztottak. Az együttműködés is könnyebb, ha a vezető tisztában van a saját hibáival, de erényeivel is.

Hogyan épül fel a tanfolyam?

A The Bright Academy oldalán online tanfolyamokat találunk – a Tudatos vezető képzés is interneten keresztül érhető el. Összesen 90 percnyi videót és 25 oldalas munkafüzetet tartalmaz az anyag, mind korlátlanul hozzáférhető.

Olyan témák kerülnek itt terítékre, mint a mindfulness, az érzelmek a vezetésben, az árnyék én elfogadása, valamint a női vezetés. Praktikus eszközöket is kaphatunk az önismeret fejlesztéséhez, a stresszkezeléshez és a rugalmasság kialakításához.

A problémák helyett a lehetőségeket fogja látni mindaz, aki beiratkozik a tanfolyamra. Mindenkinek ajánljuk, aki szeretne sikerre vinni egy csapatot.

Exit mobile version