Menu
in

Mit tegyen, ha a partnere nem vágyik Önre?

Mit tegyen, ha a partnere nem vágyik Önre?

Számos kutatás bizonyítja, hogy az egészséges párkapcsolat és a kielégülés milyen szoros kapcsolatban állnak egymással. Ezzel talán mindenki tisztában van, viszont vannak az életben olyan események, időszakok, amikor a partnerét valamiért nem érdekli annyira Ön és a testi közelség.

Ez sokszor a stresszel kapcsolódik össze, esetleg a munkahelyi problémák következtében alakul így. De vajon mit tehet, ha nincs meg a kötődés egy ideig? Ebben a cikkben részletesen kifejtjük ezt a témát!

Mikor mondhatja, hogy gondok vannak?

A szex hiánya minden esetben frusztráló érzés, főleg, ha Ön már mindent megtett annak érdekében, hogy a másik ismét kívánja a testét. Ha már a Szeresdmagad.hu szexi ruhái sem segítenek, akkor bizony gond van. Hiába vette fel a párja kedvenc cicaruháját, tangáját, esetleg fűzőjét, nem jött meg a kedve a szexhez? Semmi gond, hiszen pár alkalom még nem jelenti a párkapcsolat végét.

Mindenki lehet fáradt, nyűgös, stresszes, esetleg csökkenhet a libidója, viszont, ha ez túl sokáig tart, akkor érdemes utánajárni az okoknak. Bár nincsen szabály arra vonatkozóan, hogy milyen hosszú lehet egy ilyen időszak, azért jó lenne beszélni róla. Amennyiben viszont ezek a napok és hetek frusztrációt keltenek, esetleg feszültséget okoznak a házasságban, akkor lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a helyzet stabilizálódjon. Első lépésként ki kell deríteni, hogy van-e szervi probléma, hiszen sokszor ez áll a háttérben.

Mit tehet, ha a másik nem érdeklődik a szex iránt?

Mindenképpen tekintsen el a hálószobában való beszélgetéstől. Ez nem az a hely, ahol őszintén és fesztelenül tudják ezt helyrehozni. Keressenek egy semleges helyet és időpontot, amikor egyikük sem fáradt vagy ideges, ahol és amikor nyomás nélkül beszélhetik meg a gondokat.

Ne hibáztassa a másikat és ne mutogasson rá, hogy az ő hibája minden. Fejezze ki empátiáját a másik felé, mondja el, mit érez és mi hiányzik a kapcsolatukból. Ha a párja nem így áll hozzá a helyzethez, akkor viszont elkezdhet aggódni. A férfiak szemszögéből ez sokszor vádaskodást jelenthet, a hölgyek pedig amúgy is érzékenyebbek, így nem árt óvatosan belekezdeni a témába.

Hogyan ne ártson a másiknak ilyenkor?

Sikerült megbeszélni, de a párja nem tudja, hogy mi lehet a gond, viszont elismeri, hogy probléma van? Akkor mondja neki, hogy nem az ő hibája, hiszen az alacsony libidónak sokszor egészségügyi okai vannak. Egyes gyógyszerek ugyanis csökkentik a vágyat, de olykor a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség is a háttérben állhat. Ilyenkor érdemes lenne új készítményeket szedni, amit viszont az orvossal kell megbeszélni.

Ha viszont a másik elzárkózik a téma elől, és nem hajlandó azt megvitatni, akkor se vegye magára. Nem hagyja cserben a másikat, egyszerűen a partnere nem vállal felelősséget a problémáért. Ilyenkor se erőltesse, próbálja meg máskor megbeszélni vele, hátha nincs jó napja. Fontos, hogy próbálják megtalálni a probléma forrását, így könnyebb lesz megoldani azt.

Exit mobile version