Menu
in

Férfi intim gyanta – hány éves kortól ajánlott

Férfi intim gyanta - hány éves kortól ajánlott

Ma már azt mondhatjuk, hogy a férfiak között is kezd elterjedni az intim gyantázás gyakorlata. Sokáig tabu témaként volt jelen ez az életünkben, és inkább női privilégiumként tartották számon. Szerencsére a falak kezdenek leomlani és már a férfiak is beszélhetnek erről nyíltan. De most beszéljünk inkább arról, hogy hány éves kortól ajánlott egyáltalán a férfi intim gyanta használata? Mire kell odafigyelni és milyen tévhitek keringenek a témáról? Vajon ciki vagy inkább megfontolt dolog ellátogatni egy intim kozmetikába? Nézzük is meg!

Meg kell vele várni a férfikort?

A férfi intim gyanta nem korhoz, hanem sokkal inkább biológiai és mentális érettséghez köthető. A férfiak esetében nagyjából 14 éves kor környékén kezd növekedni a szőrzet az intim részeken, ez pedig azt jelenti, hogy a megfelelő hosszúságú szőr esetén már felkereshető egy intim kozmetika. Annál is inkább, mert a nem megfelelő gyanta vagy a férfi intim gyanta nem megfelelő használata akár sérüléseket is okozhat az anatómiai sajátosságok miatt.

Jellemzően nem kötelező az első szőrszálak kibújása után intim gyantázásra menni, elég vele várni még néhány évet. Amikor már nagyon zavaró a szőrzet, vagy valamilyen sport miatt könnyebb lenne szőr nélkül, akkor bátran javasolt az intim kozmetika felkeresése. De akár abban az esetben is lehet gyantáztatni, ha a fiú/fiatal felnőtt szeretné elkerülni társai cikizését a tesiórák után az öltözőben.

Vajon “ciki” intim kozmetikushoz fordulni? 

Ma már szerencsére nem annyira tabu téma a férfiak intim gyantázása, így nem is számít cikinek az eljárás. Annál is inkább, hogy aki gyantáztatja magát, az sokkal igényesebb emberré válhat. Azonban azt sem kell szégyellni, ha valaki nem ilyen beállítottságú, hiszen különfélék vagyunk. Nagyon fontos, hogy ne külső vagy belső kényszerből menjünk férfi intim gyantázásra, hanem sokkal inkább a saját egészségünk és a “jól érzem magam a bőrömben” érzés miatt. Ha valaki sokat sportol (és sokat izzad) vagy tisztábbnak érzi magát szőrtelenül, akkor érdemes a borotvát a sokkal egészségesebbnek számító férfi intim gyanta használatára cserélni.

A férfi nemi szervek környéki terület sokkal összetettebb felépítésű, mint a női. Éppen ezért a gyantázás is szakszerű ellátást igényel, tehát nem lehet csak úgy nekiesni valamivel. A megfelelő és kímélő férfi intim gyanta használata elsődleges fontosságú, hiszen a normál, lábszárra való hideggyantával elképesztő fájdalmat és bőrsérüléseket okozhatsz magadnak. Emellett tudnod kell azt is, hogy egyszerre mekkora területen szabad alkalmazni a speciális gyantát; és milyen irányba, milyen erővel szabad húzni azt. Tehát jobban megéri igénybe venni az intim kozmetikai segítséget, mint egyedül próbálkozni. Sokkal kínosabb, ha a sérülések miatt orvoshoz kell menned.

Tévhitek a férfi intim gyanta alkalmazásával kapcsolatban

A férfi intim gyanta nem olyan kellemetlen , mint ahogy azt bizonyos tévhitek bemutatják. Ha érdekel a téma, akkor tarts velünk, hiszen most leromboljuk a legnépszerűbb tévhiteket!

1.tévhit: Napokig nem tudsz majd edzeni

A férfi intim gyanta használata után valóban szükséges a fokozott bőrápolás, de ez nem jelenti azt, hogy nem mehetünk edzeni. A gyantázás napján valóban nem ajánlott, de az azt követő napon minden további nélkül!

2.tévhit: A gyantáztatás nemi identitástól függ

Az igényesség és az ápoltság nem a nemi identitástól függ. Aki úgy érzi, hogy a szőrzet megkeseríti a napjait, irritálja a bőrét vagy éppen nem tudja megfelelően tisztán tartani az intim területet, annak felszabadító lépés lehet a férfi intim gyanta alkalmazása.

3.tévhit: Férfiként a merevedés miatt nem lehet intim kozmetikába menni

A férfiasság és a természetes élet velejárója, ha megtörténik az ilyesmi. Egy intim kozmetikában azonban nem kell ettől félned, hiszen a kezelés szakszerűen, de ugyanakkor oldott és barátságos hangulatban történik.

4.tévhit: A férfiaknak sokkal fájdalmasabb

Mivel a férfiak anatómiai felépítése eltérőbb, ezért máshogyan kell bánni az adott részekkel. Sokkal több részlet van, amit csak a megfelelő módszerrel lehet hatékonyan, és gyakori intim gyantázás esetén fájdalommentesen kezelni. Az első alkalom néha kicsit kellemetlen lehet , emellett az egyéni fájdalomküszöb is szerepet játszik a dologban. De azt is tudni kell, hogy az első pár alkalom után már egyre könnyedebbé válik az eljárás . Ráadásul az intim kozmetikai szakember is tudja, hogy hogyan minimalizálható a gyantázással járó esetleges kellemetlenség.

Pro és kontra?

Ha szeretnénk igazán ápolt és igényes érzéssel élni a mindennapokat, akkor érdemes áttérni a férfi intim gyanta használatára. A gyantázás elsőre picit kellemetlen lehet, azonban az idő előrehaladtával és a gyantázás gyakoriságának növekedésével egyre könnyedebbé válik. Az eredmény pedig magáért beszél: a selymesség, a magas fokú bőrápolás és mindenekelőtt az intim higiénia csak jót tehet a testnek.

Reméljük, hogy sikerült megszüntetni a férfi intim gyantázással kapcsolatos tévhiteket. A gyantáztatás kortalan, így akár már egészen fiatal korban is elkezdhető. A lehetséges sérülések miatt azonban óva intenénk attól, hogy otthon próbálgasd. Fordulj inkább a Naturiti szakembereihez, akik kedvesen, empatikusan és szakértő módon végzik el a gyantázás kifinomult mozdulatait.

Exit mobile version