Menu
in

Mentőállomás alapkövét tették le a Zala megyei Söjtörön

Mentőállomás alapkövét tették le

Összesen 19 település mintegy kilencezer lakosát látja majd el az az új mentőállomás, amelynek alapkövét szerdán helyezték el a Zala megyei Söjtörön – tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

A 118 millió forintos beruházással megvalósuló mentőállomás elkészültekor két új, teljesen felszerelt mentőgépkocsit is üzembe helyeznek majd, de ezen kívül a megyében egy mentőorvosi kocsit is szolgálatba állítanak. A zalai településen eddig nem volt mentőállomás, így az újonnan épülő létesítmény 19 településen több mint kilencezer ember egészségügyi ellátását segíti majd.

Az alapkőletételen részt vett Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselő, Könyves Gábor (független) polgármester, valamint Gyöngyösi Péter projektigazgató és Beledi István vezető mentőtiszt, akik ezt követően lakossági fórumot is tartottak az épülő állomással kapcsolatos információkról.

Az OMSZ közölte azt is: Zalában Söjtörön kívül még egy új mentőállomás épül, mégpedig Zalalövőn, ugyanakkor a múlt évben korszerűsítették a keszthelyi, a nagykanizsai és a lenti mentőállomást, de felújítják még a zalaszentgróti és a pacsai létesítményt is. Zalaegerszegen oktatási célokat szolgáló labort is létrehoznak.

A közleményben felidézték, hogy az Új Széchenyi Terv keretében a sürgősségi ellátás fejlesztésére szóló projekt keretében országosan 22 helyszínen épül új mentőállomás, hatvanat pedig korszerűsítenek. Az összesen 10,94 milliárd forintos keretösszegből 18 megyében indultak meg a fejlesztések, amelyek a közép-magyarországit kivéve az ország valamennyi régióját érintik.

A projektben 178 mentőgépkocsi, illetve eset- vagy rohamkocsi beszerzése is szerepelt, ezek mindegyike már megérkezett a mentőállomásokra. Jelentős számú és értékű orvostechnikai és oktatási eszköz beszerzése van még folyamatban, illetve 18 oktatólabort és 4 szimulációs központot is kialakítanak.

Cikk:

Mentőállomás alapkövét tették le a Zala megyei Söjtörön

Exit mobile version