Menu
in

Jól halad az építkezés a 400 ágyas klinikán

Az éppen egy éve indult EU-s forrásból finanszírozott infrastruktúra-fejlesztési beruházás miatt a pécsi 400 ágyas klinikai tömb továbbra is a Honvéd utca felőli régi mentőbejáraton közelíthető meg.


A TIOP-2.2.7/07/2F/2-2009-0007 számú „Janus Pannonius Program – Korszerű egészségügy a történelmi régióban”, illetve a TIOP-2.2.2-08/2-2010-0001 számú „Janus Pannonius Sürgősségi Program – Korszerű sürgősségi ellátás a történelmi régióban” pályázatok keretében megvalósuló átalakítások és bővítések összességében közel 27 ezer m2-nyi területen, 9,5 milliárd forint összegből valósulnak meg.

Az építkezési munkák összesen három helyszínen, párhuzamosan zajlanak. Jelenleg elkészült a Nukleáris Medicina Intézetnek és a Radiológiai Klinikának helyet adó, úgynevezett Déli bővítmény.

Jó ütemben halad a Sürgősségi épületszárny kivitelezése és a 400 ágyas „A” és „C” szárnyainak felújítása is. Az épület keleti „B” szárnya az építkezés ideje alatt is üzemel, s ez a működő épületrész továbbra is a Honvéd utca felőli régi mentőbejáraton keresztül közelíthető meg. A betegellátás és a közlekedési útvonal közvetlen környezetében folynak az építési munkálatok, mindez fokozott figyelmet, türelmet és megértést kíván a betegektől, hozzátartozóiktól és a PTE dolgozóitól egyaránt.

Az építkezési felújítások mellett folyamatban van az orvostechnikai eszközök beszerzése, mintegy bruttó 1 milliárd forint értékben. A beépítendő eszközök esetében 10 különböző féle, összesen 90 darab eszköz beszerzése történik, a megvásárolt eszközök nagy része az új műtőblokkba kerül beépítésre. A nem beépítendő orvostechnikai eszközök esetében 51 különböző típusú, összesen 370 darab műszer beszerzése van folyamatban, melyek 10%-at a Sürgősségi projekt, 90%-a pedig a Pólus projekt céljait szolgálja.

Exit mobile version