Menu
in

Jó hír – még több helyen gyógyítanak a mesedoktorok

Jó hír - még több helyen gyógyítanak a mesedoktorok

2014 júliusától újabb 13 kórház kis betegeinek napjaiba  lophatnak derűt a K&H gyógyvarázs mesedoktorok.


Az önkéntesek így már az ország 42 gyermekosztályára mehetnek személyesen mesét olvasni, míg az interneten átküldött mesevideókat már 30 intézményben nézhetik meg a beteg gyerekek a K&H által biztosított számítógépeken.

A mese gyógyító erejét közel 20 000 gyerek élhette át az elmúlt 11 hónapban: a K&H gyógyvarázs mesedoktorai személyesen vagy a weben keresztül csempésztek egy kis vidámságot a kis betegek kórházban töltött napjaiba, hogy ezzel is hozzájáruljanak testi-lelki gyógyulásukhoz, hogy mihamarabb újra teljes életet élhessenek.

A K&H gyógyvarázs önkéntes mesedoktorai 2013. augusztus óta összesen 6700 alkalommal olvastak személyesen mesét az ország kórházaiban. A program júliustól három új helyszínnel bővült: a meseolvasók már a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, és az ózdi Almási Balogh Pál Kórház időpontjai közül is tudnak válogatni. Ezzel összesen 42-re növekedett a személyes meseolvasásban résztvevő kórházak száma, és immár az ország 17 megyéjében, összesen 32 településen van lehetőségük a segíteni vágyó önkénteseknek, hogy meseolvasásukkal hozzájáruljanak a beteg gyerekek lelki egészségéhez.

A személyes meseolvasás mellett a program webes ága is nagy népszerűségnek örvend: december óta összesen 112 mese került fel a K&H gyógyvarázs Youtube csatornájára. A programban eddig résztvevő 20 kórház mellé most újabb 10 intézmény csatlakozott, így immár az ország 30 gyermekosztályán nézhetik a gyerekek a gyógyító mesevideókat a K&H által biztosított számítógépeken. Az önkéntesek által beküldött történeteket a kis betegek eddig közel 13 000 alkalommal tekintették meg.

„A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben programja nagyon jó hatással van a kis betegekre, hiszen a mesék elfeledtetik velük a bajt, fájdalmat” – mondta Schneidler Mónika, a Tolna megyei Balassa János kórház gyermekosztályának főnővére. „A program emellett az egészségügyi személyzet munkáját is megkönnyíti, hiszen a mesék hatása alatt álló, a kórházi légkörből ezáltal kiszakadó gyerekek gyorsabban gyógyulnak.”

„Nagyon örülünk, hogy egyre több kórház csatlakozik a kezdeményezéshez, és a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program személyes és webes ága révén így már az ország 72 kórházi osztályán tapasztalhatják meg a gyerekek a mese varázslatos gyógyító erejét” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a mesedoktorainktól, hogy mekkora élmény volt számukra a meseolvasás, mekkora örömöt okoz az, hogy egy-egy kisgyermeket kiragadhatnak a kórházi lét ridegségéből és a mese segítségével egy képzeletbeli világba röpíthetik. A személyes olvasásoknak és a webes meséknek hála eddig közel 20 000 beteget bűvöltek el a K&H gyógyvarázs mesedoktorok.”

„A gyerekek is élvezték, és nekem is nagyon sok örömet adott a mesedélután. Hatalmas élmény volt látni a gyerekek csillogó szemét, amint magukkal ragadta őket a királyfi és a királylány története. A szülők is hálásak voltak, hogy valaki kicsit leveszi vállukról a terhet, a kicsik pedig őszinte kíváncsisággal hallgatták a történeteimet” – mondta el B. Krisztina K&H gyógyvarázs mesedoktor, aki az ajkai Magyar Imre Kórházban olvasott.

Exit mobile version