Menu
in

A valóság jobb, mint a képzelet

A valóság jobb, mint a képzelet

A Durex, a világ vezető szexuális jólléti márkája arra szeretné inspirálni a szerelmeseket, hogy az idei Valentin napon próbáljanak ki valami újat és váltsák valóra legmerészebb fantáziáikat. Próbálják ki, hogy mi történik, ha nem csak olvasnak a fantasztikus szexről, hanem a tettek mezejére lépnek és személyesen tapasztalják meg ezt az izgalmat. Ebben segít a Durex #50GamesToPlay vágyfokozó játékokkal teli és egy szenvedélyes, egyben elgondolkoztató videót is tartalmazó weboldala.

Kevesebbet szeretkezünk, mint valaha

A Durex legutóbbi kutatásából kiderült[1],[2], hogy a britek 65%-a, a magyarok 83%-a a valóságot részesíti előnyben a csábító képzelettel szemben, ettől függetlenül azonban továbbra is fokozatosan csökken az együttlétek gyakorisága. Egy 2014-es brit kutatás[3] szerint ugyanis a havi öt szeretkezés mára három alá csökkent. A Durex 2012-es Jólléti Kutatásából hasonló eredmények láttak napvilágot; e szerint ugyanis a magyarok 78%-a átlagosan hetente egyszer szeretkezik párjával.

Elképzelhető, hogy ebben a csökkenő tendenciában közrejátszanak a könyvek, a televízió és az internet jelenléte is a hálószobában? A Durex felmérése ugyanis azt mutatja, hogy az angolok kétszer olyan szívesen olvasnak egy jó könyvet az ágyban, a magyarok pedig leginkább az interneten böngésznek vagy TV-t néznek, minthogy partnerükkel foglalkozzanak.

Valóság vs. képzelet

Mióta a felnőtt fantáziák ily mértékben középpontba kerültek, úgy tűnhet, hogy igazi szexuális kalandorok vagyunk. A valóság azonban az, hogy kevesebbet szeretkezünk párunkkal, ráadásul, amikor új dolgok kipróbálására kerülne sor, komoly hiány mutatkozik az ötletek tekintetében. Az angolok több mint egy harmada ugyanis azt állítja, hogy legalább egy éve nem próbáltak ki semmi újat párjukkal az ágyban. Hazánk szeretői ennél sokkal aktívabbak ilyen szempontból, hiszen a magyar válaszadók közel egy harmada állítja azt, hogy legutóbb egy hete, 20%-uk pedig, hogy legfeljebb egy hónapja színesítették meg együttlétüket valami újjal.

Játékot játszani

Mivel lehetne meggyőzni az embereket, hogy a képzeletet valóságra cseréljék? A Durex hisz abban, hogy egy kis plusz inspiráció megoldást nyújthat erre. A felmérés is ezt igazolja, hisz a magyar válaszadók többsége (91%) szívesen venne néhány új szexi ötletet, mellyel még inkább felpezsdítheti szerelmi életét párjával. Ezt a célt szolgálja a Durex legújabb videója és az ehhez tartozó #50GamesToPlay szex tippekkel és játékokkal teli weboldal, mely arra buzdítja a párokat, hogy hozzák vissza a szórakozást a hálószobába, fedezzék fel saját vágyaikat és éljenek át együtt új élményeket.

A magyarok 80%-a kalandvágyónak tartja magát, aki szívesen próbál ki új dolgokat. A szexuális téren való újítások főleg Valentin napon jellemzőek, hiszen a válaszadók közel egy harmada szerint ilyenkor még több esély van arra, hogy különlegesebb dolgokkal kényeztessék egymást.

„Ahhoz, hogy fenntartsuk a párkapcsolatunkban a szenvedélyt hasznos dolog, ha új ötletekkel és játékokkal színesítjük a szeretkezéseinket. A média által uralt világban természetes, hogy onnan merülnek fel ötletek, amelyeket azonban legtöbben a fantáziájukban bontakoztatnak ki és nem a valós párkapcsolatban. Ebből adódik az a jelenség, hogy amíg a virtuálisan megélt fantáziák egyre gyakoribbak, ezek hatása inkább kártékony a párkapcsolaton belüli szerelmeskedésre. A szexuál-medicinai praxisban egyre gyakoribb jelenség az így kialakuló cyberszex függőség (szélsőséges esetekben), és ezzel kapcsolatosan a valós életben átélt szexuális zavar – pl. vágy hiánya. A fantázia fontos lehetőséget ad élményeink gazdagításához, de önmagában a realitásnak csak töredékét nyújtja, amelynél az élményt sok érzékszervünk együttes ingerlése hatványozza. Bízunk benne, hogy az új videó és a #50GamesToPlay weboldal jó irányba tereli majd a szerelmeseket is” – mondta Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője (FECSM).

További érdekes magyar adat a Durex kutatásából:

  • A magyar válaszadók 65%-nak a szexuális fantáziák hozzák meg igazán a kedvet a szeretkezéshez, ezzel szemben a válaszadók kicsivel több mint fele (68%) lépett már a tettek mezejére és valósította meg ezeket partnerével.
  • A válaszadók 60%-a örülne, ha párja nagyobb szexuális képzelőerővel rendelkezne.
  • A magyarok mindössze 65%-a avatja be könnyedén szexuális fantáziáiba partnerét.
  • A szexuális horizontok bővítése iránti igényt mutatja, hogy a válaszadók több mint háromnegyede játékosnak tartja magát az ágyban.
  • A válaszadók kikötözéssel járó kalandokkal (42%), szexuális játékeszközökkel, síkosítókkal (29%) vagy szembekötözéssel (16%) kísérleteznének legszívesebben az ágyban.

 

#50GamesToPlay tippek a következő linken érhetőek el:

http://www.durex.hu/50gamestoplay/

[1] Durex #50GamesToPlay angol kutatás, melyet 2014 decemberében 18-60 év közötti 2,000 britt felnőtt körében végeztek

[2] Durex #GamesToPlay magyar kutatása, mely 2015 januárjában a Durex Magyarország Facebook oldalán zajlott, online kérdőív segítségével

[3] National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles III: National Centre for Social Research, 2014

Exit mobile version