in

A munkával kapcsolatos aktivitás segítségével egészségesek maradunk

Amerikai kutatások szerint a sétálás vagy a fizikailag megerőltető munka által az amerikai felnőttek elérik a fizikai aktivitási irányelvek által meghatározott minimális mozgás-mennyiséget, mely által egészségesebbek lesznek.


A beszámoló egy közel 386,400 amerikai felnőttet bevonó, a munkájuk közbeni illetve munkaidőn túli fizikai aktivitásukat vizsgáló közvélemény-kutatás eredménye.

A résztvevők 64%-a (68.5% férfi, 60.4% nő) állította hogy szabadidejében eléri az irányelvek által meghatározott mozgás-mennyiséget. Ehhez hozzáadva a munkaidőbeni mozgást, megnövelte a százalékokat a férfiak esetében 76%-ra, a nők esetében pedig 66%-ra.

A mozgásmennyiségre vonatkozó irányelveket minimum 150 perc közepes intenzitású, vagy legkevesebb 75 perc magas intenzitású aktivitással, vagy a közepes és a magas intenzitású aktivitás kombinációjával (a magas intenzitású aktivitás perceit kettővel szorozva) érhetjük el.

A tanulmányra vonatkozóan a munkahelyi fizikai aktivitás legfőképpen a gyaloglásban és a megerőltető fizikai munkában volt meghatározva. Hogy elérjük a minimális fizikai mozgás-mennyiséget, fontos az egészséges testsúly fenntartásához és csökkenti az elhízás és egyéb egészségügyi problémák, mint a diabétesz kialakulásának kockázatát.

A tanulmány a CDC Morbidity and „Mortality Weekly Report–jában jelent meg


Adatok és érdekességek a homeopátiáról

A homeopátia Magyarországi története