Menu
in

Új Healthymagination programja keretében a GE 6 milliárd dollárt fordít az egészségmegőrzésre

A program kulcselemei a költséghatékonyság, a lehető legszélesebb körű hozzáférés és a minőségi ellátás biztosítása


WASHINGTON, DC – 2009. május 7.

A GE a mai napon bejelentette, hogy az elkövetkező hat év során 3 milliárd dollárt fordít olyan innovatív egészségügyi termékek kifejlesztésére, melyek alkalmazásával a lakosság alacsonyabb költségek mellett részesülhet jobb egészségügyi ellátásban. Ezen túlmenően a cég 2 milliárd dollárnyi finanszírozást biztosít, és további 1 milliárd dollárt ruház be olyan technológiákba és tartalmakba, melyek elősegítik az egészségügyi információtechnológia alkalmazását és az egészségügyi ellátás javítását a vidéki és a rosszul ellátott területeken. A beruházások a GE „healthymagination” programjának alappillérei. A program a költségcsökkentés, a minőségjavítás és globálisan az egészségügyi ellátáshoz való minél szélesebb körű hozzáférés biztosítását célzó  elkötelezettségre épül.

A „healthymagination” program keretében a GE 2015-ig:

– 3 milliárd dollárt fordít kutatási és fejlesztési tevékenységre annak érdekében, hogy legalább 100 olyan újdonsággal álljon elő, melyek 15%-os költségmegtakarítást tesznek lehetővé, és ugyanilyen mértékben növelik az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, illetve javítják annak minőségét. A cég meggyőződése, hogy az egészségügyi szolgáltatások szakértőjeként teljesítményjavító eszközkészletét felhasználva pozitív változást érhet el ezeken a területeken. A fenti tevékenységek megerősítik a GE Healthcare üzleti modelljét.

– Partnereivel együttműködve kezdetben négy kulcsfontosságú igényre összpontosítja innovációs tevékenységét: szorgalmazza az egészségügyi információtechnológia szélesebb körű alkalmazását; megfizethetőbb árú csúcstechnológiájú termékeket fejleszt; növeli az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést a rosszul ellátott területeken, és támogatja a fogyasztók által irányított egészségmegőrzést.

– Fokozottan ügyel dolgozói egészségére: új wellness- és egészséges munkahely programokat dolgoz ki, miközben a költségek növekedését az inflációs ráta alá szorítja.

– Növeli a dolgozói egészségügyi kiadások és a GE Healthcare profitja közötti „értékkülönbözetet”, ezáltal növeli a GE részvényesei számára biztosított értéket.

– Bevonja az érdekelteket, és tájékoztatást ad az előrehaladásról. A GE szakértőket és vezetőket kíván bevonni az irányelvek és a programok kidolgozásába, és létrehozza a GE Egészségügyi Tanácsadó Testületét, olyan prominens személyek részvételével, mint Bill Frist és Tom Daschle volt amerikai szenátorok, illetve más globális egészségügyi vezetők.

A „healthymagination” program a GE különböző egységeinek erőforrásait fogja felhasználni, így többek között a GE Healthcare, a GE Capital, a GE Water és az NBC Universal üzletágak, a GE Globális Kutatóközpont, valamint a GE filantróp szervezete, a GE Foundation erőforrásait.

„Az egészségügy igen fontos szektor, ahol komoly kihívást jelentenek az emelkedő költségek, az ellátáshoz való hozzáférés egyenlőtlensége, és a folytonos minőségi problémák” – mondta Jeff Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója. „Az egészségügyben új megoldásokra van szükség. Az újításokat olyan intelligensebb folyamatokkal és technológiákkal kell kombinálnunk, melyek segítségével az orvosok és a kórházak alacsonyabb költségek mellett jobb egészségügyi ellátásban részesíthetik a páciensek minél szélesebb körét.”

„A „healthymagination” program tulajdonképpen üzleti stratégiánk, melynek célja, hogy egészségesebb életvitelt biztosítsunk a lakosság számára, elősegítsük ügyfeleink sikeres működését, valamint a GE növekedését” – jelentette ki Immelt.  „Olyan innovatív termékekbe ruházunk be, melyek mérhető költségmegtakarítást, hozzáférés-növelést és minőségjavulást eredményeznek, vagyis több ügyfél számára biztosítunk alacsonyabb árú technológiát, a termékeinket az egyedi helyi igényekre szabjuk, a folyamatok ismerőjeként pedig elősegítjük ügyfeleink eredményes működését.”

„Programunk az egészségügyben rejlő új lehetőségekre adott válaszként született” – mondta Immelt. „Újdonságaink – az alacsonyabb árú digitális röntgenkészülék, a hordozható ultrahangkészülék, a megfizethetőbb szívműszerek – költségmegtakarítást eredményeznek az orvosok, a kórházak, az államok, a családok és a vállalatok számára, és elősegítik az egyenlőbb feltételek biztosítását az egészségügyi szektor szereplői számára. Technológiánk megnyitja az utat a vidéki területek, a városok és a fejlődő országok előtt a megfizethető árú legmodernebb berendezésekhez.”

„Négy évvel ezelőtt, nagy sikerű környezetvédelmi programunk, az „ecomagination” bevezetésekor is ugyanilyen fordulópont előtt álltunk” – mondta Immelt. „Megtanultuk, hogy a műszaki innováció megoldásokat és értéket biztosít az ügyfeleink, a befektetőink, a munkatársaink, és a társadalom számára.  Az egészségügyben is ugyanezt az integrált megközelítést fogjuk alkalmazni, minden szakismeretünket, munkánkat és képzelőerőnket a siker szolgálatába állítjuk.”

John Dineen, a GE Healthcare elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az egészségügyi szektorban zajló változások és kihívások fényében most jött el a megfelelő idő egészségügyi üzletágunk újrapozícionálására.  Ügyfeleink célja a jövedelmezőség, így jövedelmező megoldásokat keresnek. Éppen ezért a folyamat-kiválóságot szem előtt tartva olyan termékekre és partnertársulásokra fogunk koncentrálni, melyek bővítik az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést és csökkentik annak költségeit.”

Tom Daschle, volt amerikai szenátor, a GE healthymagination tanácsadó testületének jövendő tagja elmondta: „Az egészségügyben csak akkor születhetnek valódi megoldások, ha az üzleti és a kormányzati szféra, valamint partnereik összefognak. A GE mai napon tett kötelezettségvállalásai a hozzáférés-javítás, a költségcsökkentés és a minőségjavítás terén nagyszerű kezdést jelentenek, mely ékesen bizonyítja a fenti összefogásban játszott vezető szerepüket. Alig várom, hogy együttműködhessek velük.”

Az innovációs tevékenység a költségmegtakarításra, a hozzáférés és a minőség javítására irányul

A GE 2015-ig több mint a duplájára, azaz 3 milliárd dollárra növeli a healthymagination termékek kutatására és fejlesztésére fordított kiadásait, ami azt jelenti, hogy a GE Healthcare kiadásainak legalább a fele olyan innovációkra megy, amelyek:

– A GE technológiáinak és szolgáltatásainak alkalmazásával 15%-kal csökkentik az eljárások és a folyamatok költségeit.

– 15%-kal növelik a lakosság hozzáférését az egészségmegőrzéshez szükséges technológiákhoz és szolgáltatásokhoz. A cél, hogy évente 100.000-rel több emberhez jussanak el a fenti technológiák és szolgáltatások.

– 15%-os minőség- és hatékonyság-javulást biztosítanak az ügyfelek számára az egészségügyi eljárások és az ápolási standardok egyszerűsítése és finomítása révén.

A GE Healthcare 3 milliárd dolláros beruházása mellett a GE Capital 2 milliárd dollárnyi finanszírozást biztosít az egészségügyi információtechnológia terjesztéséhez, a GE különféle üzletágai pedig az elkövetkező öt év során 1 milliárd dollárt ruháznak be a healthymagination programmal kapcsolatos partnertársulásokba, médiatartalomba és szolgáltatásokba.

Egy független oxfordi nemzetközi kutató és tanácsadó cég, az Oxford Analytica a GE termék- és szolgáltatásfejlesztési kötelezettségvállalásait vizsgálja annak eldöntésére, hogy azok megfelelnek-e a healthymagination standardoknak. A cég eddig hét olyan GE terméket látott el tanúsítvánnyal, melyek 15%-os költségmegtakarítást, hozzáférés- és minőségjavulást eredményeznek. További 20 termék tanúsítása is folyamatban van. A GE célja, hogy 2015-re 100 healthymagination terméke, illetve szolgáltatása kapjon tanúsítványt.
Az ügyfeleknek

Partnereivel együttműködve a GE kezdetben az alábbi négy kulcsfontosságú egészségügyi igény kielégítésére keres megoldást:

Olcsóbb végterméket eredményező technológiákat fejleszt  – A technológia költségekre gyakorolt hatásának csökkentése érdekében a GE kibővíti termékfejlesztési módszereit. A cég a mai napon az alábbi két új kezdeményezésről számolt be:

– A GE 50 olyan alacsony árú terméket dob a piacra, melyek a hatékony technológiai megoldások és az egyszerű üzemeltetés, illetve alkalmazhatóság ötvözésével várhatóan átlagosan 15 százalékos költségmegtakarítást eredményeznek.  Ezeket az úgynevezett „csak ami szükséges” termékeket olyan területekre szánják, ahol az egészségügyi technológiához való hozzáférés korlátozott.

– A GE Performance Solutions szolgáltató üzletága azt tűzte ki célul, hogy a következő öt év során 1 milliárd dollárral csökkenti az ügyfelei költségeit, elősegítve a kórházak hatékonyság-növelését a folyamatok újratervezése révén.

Gyorsabbá és hatékonyabbá teszi az egészségügyi információtechnológiát – A GE bővíteni próbálja a kommunikációt felgyorsító, az eltéréseket korlátozó és a költségek csökkentését lehetővé tevő elektronikus kórtörténetek (EMR) és az egyéb információtechnológiai programok teljesítményét és alkalmazását. A cég a mai napon két új kezdeményezést jelentett be:

– Az információtechnológiai alkalmazások segítségével a GE, az Intermountain Healthcare és a Mayo Klinika leleteken alapuló kezelés formájában orvosi döntéstámogató eszközt fejlesztett ki. Ma bejelentették, hogy az eszköz 2010-ben kerül kereskedelmi forgalomba.  A rendszer a legjobb minőségű ellátáshoz biztosít bárhol hozzáférést.

– A GE Capital 2 milliárd dollárnyi finanszírozásának segítségével a vidéki, illetve a rosszul ellátott területeken működő egészségügyi szolgáltatók is több olyan innovatív termékhez férhetnek hozzá, melyek elősegítik az egészségmegőrzést és kisebb ellátási költséget eredményeznek. A finanszírozás elsősorban az elektronikus kórtörténetek és az egészségügyi információcserélő rendszerek bevezetésére irányul. Az USA-ban praktizálók mintegy felének nincs hozzáférése ezekhez a technológiákhoz.  A GE által biztosított finanszírozás révén az egészségügyi rendszerek már 2011 előtt bevezethetik az elektronikus kórtörténeteket és az egészségügyi információcserélő rendszereket, éppen időben ahhoz, hogy jogosultak legyenek a szövetségi pénzügyi ösztönző programokban való részvételre.  Az elektronikus kórtörténetek és az egészségügyi információcserélő rendszerek bevezetésének felgyorsítása a GE várakozásai szerint 28 milliárd dollárnyi költségmegtakarítást jelent az egészségügyi rendszer számára, miközben javul a hozzáférés a jobb és megfizethetőbb egészségügyi ellátáshoz.

Innováció mindenki számára – Jelenleg több mint két milliárd ember számára nem elérhetőek az egészséges életmód olyan alapvető elemei, mint például a tiszta víz, az orvosi vagy egy egészségügyi klinikai vizsgálat lehetősége.  A probléma megoldására a GE csecsemő- és szívbetegség-gondozási termékcsomagot állított össze a vidéki települések és a fejlődő piacok számára. A cég ma két új tervéről számolt be:

– A GE 35 százalékkal növeli csecsemőgondozási termékajánlatait; 2015-ig 10 országban ruház be, illetve terjeszti ki a Grameen Bankkal fennálló együttműködését. A GE már korábban is együttműködött a Nobel-díjas szervezettel, most pedig közös célul tűzték ki egy olyan fenntartható egészségügyi modell létrehozását a vidéki területeken, mely több mint 20 százalékkal csökkenti a gyermekágyi- és a csecsemőhalandóságot.

– A globális egészségfejlesztési (Developing Health Globally) kezdeményezése keretében a GE 30-ról 100-ra növeli az általa a fejlődő országokban támogatott közegészségügyi klinikák számát; elsőként hat új kambodzsai klinika számára biztosít támogatást már 2009-ben.

Elősegíti a fogyasztók által irányított egészségmegőrzést és megelőzést – A krónikus betegségek, többek között a cukorbetegség és a magas vérnyomás évente 1,7 millió életet követelnek Amerikában, vagyis minden tíz emberből hetet érintenek. A krónikus betegségek kezelése egyre többe kerül. A problémára megoldást keresve a GE a közelmúltban jelentette be az Intellel való társulását olyan termékek kifejlesztésére, melyek lehetővé teszik az idősek, illetve a krónikus betegségekben szenvedők egészségi állapotának távolról történő monitorozását. Emellett a GE még az alábbi kezdeményezésekről számolt be:

– Az NBC Universal és az NBC News elkötelezte magát, hogy időszerű, gyakorlati hasznot eredményező egészségügyi és wellness tartalomszolgáltatást biztosít a fogyasztók számára évente több mint 5.000 egészségügyi és wellness témájú televíziós tudósítás, illetve az ezekhez társuló online eszközök formájában.

– Júniustól kezdődően az MSNBC új, naponta jelentkező, kizárólag az egészségügyi tájékoztatásnak szentelt műsort indít. A műsorvezető Dr. Nancy Snyderman egészségügyi szakértő, az NBC News egészségügyi rovatának főszerkesztője lesz. A műsor nézői egészségügyi és wellness tippeket kaphatnak, beszámolókat hallhatnak az egészségügyben áttörést jelentő újdonságokról, továbbá alapos betekintést nyerhetnek az egészségpolitikába.

– A híres Clevelandi Klinika csatlakozik a GE-hez és az NBC-hez abban a kutatásban, mely azokat a fontos tényezőket kívánja jobban megismerni, melyek a médián keresztül arra veszik rá az embereket, hogy az állapotukról való tudomásszerzéstől eljussanak a tényleges életmódváltásig.

A munkatársaknak

John Rice, a GE alelnöke irányításával a cég innovatív egészségkultúrát kíván meghonosítani a GE aktív dolgozói és nyugdíjasai egészségmegőrzése és a költségek csökkentése érdekében. A kormánnyal és más vállalatokkal együttműködve a GE “egészséges munkahely” tanúsítási programot fog kidolgozni. A cég wellness klinikává alakítja át 175 egészségközpontját, továbbá fokozottabban alkalmazza a dolgozói ösztönzőket és a döntéstámogató rendszereket az egészségmegőrzés és a megelőzés érdekében.  A dolgozók személyre szóló kórtörténetet kapnak, mely beazonosítja a kockázatokat és nyomon követi a viselkedésmintákat.  A GE a munkahelyeket is füstmentessé teszi.

A fenti tevékenységek révén a cég az inflációs ráta alá kívánja szorítani egészségügyi kiadásainak növekedését, ezáltal számos gyárának javulhat a versenyképessége a globális piacon.

„A korábbinál is nagyobb figyelmet fordítunk a dolgozók egészségének megőrzésére a GE több mint 600 gyárában világszerte” – mondta Rice. „Költséget takaríthatunk meg azáltal, ha prioritásként kezeljük dolgozóink jó egészségét, és megadjuk nekik az egészséges életmód választásához szükséges eszközöket.”

A befektetőknek

A GE meggyőződése, hogy ecomagination kezdeményezéséhez hasonlóan új egészségügyi kezdeményezése is a befektetők javát szolgálja. A „healthymagination” programmal a GE Healthcare hosszú távon a GDP 2-3-szorosára kívánja növelni szerves növekedését.  Ezen túlmenően a GE 500 millió dollárnyi pozitív egészségügyi „értékkülönbözettel” rendelkezik. (Az értékkülönbözet a GE Healthcare nyeresége és a dolgozókkal kapcsolatos egészségügyi kiadások közötti különbözetet jelenti.) Az ügyfelek problémáira megoldást kínáló, valamint az egészségesebb, eredményesebb munkahelyeket teremtő innovációs tevékenység a GE tervei szerint ezen különbözet további növelését eredményezi.

A társadalomnak

A GE a mai napon jelentette be a cég Egészségügyi Tanácsadó Testületének létrehozását, melynek tagjai többek között Bill Frist és Tom Daschle volt amerikai szenátorok, és más egészségügyi szakemberek, többek között Dr. Devi Prasad Shetty, az indiai Bangalore-ban található Narayana Hrudalaya szívkórház elnöke lesznek.  A Testület a cég egészségügyi tevékenysége kapcsán, illetve beruházási és politikai kérdésekben ad tanácsot a GE-nek, továbbá rendszeresen tájékoztatja a közvéleményt a GE eredményeiről.

Immelt elmondta: A „healthymagination” program összhangban van globális növekedési stratégiánkkal, melynek értelmében üzletágainkat a következő évtized legnagyobb növekedési lehetőségei köré szervezzük.  A következő évtizedre szóló növekedési stratégiánk alappillérei környezetvédelmi erőfeszítéseink, illetve a megfizethető egészségügyi technológiák biztosítása lesznek.


 

 


GE Healthcare

Jelenleg a betegellátásban új korszakot nyitó transzformációs egészségügyi technológiák fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, melyek elősegítik a betegségek korábbi stádiumban történő felfedezését, és az egyénre szabott kezelések kidolgozását.  Az üzletág tevékenysége kiterjed az egészségügyi képalkotás, információ-technológiai rendszerek, egészségügyi diagnosztika, betegfelügyelő rendszerek, betegség-kutatás, gyógyszerkutatás és bio-gyógyszerészet területére is, melyek segítségével új megközelítést kínálnak az egészségügyben dolgozó szakemberek számára a megelőzés, diagnosztika, tájékoztatás és kezelés területein, hogy pácienseik teljes életet élhessenek.

A GE Healthcare szolgáltatásainak széles választéka elősegíti a hatékonyság növelését, valamint lehetővé teszi az egészségügyi dolgozók számára a rákos megbetegedésekben, neurológiai vagy szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők korai diagnosztizálását, kezelését és gyógyítását. Jövőbeni elképzelésük, egy “korai egészség” modell, amely középpontjában a betegségek megelőzésére, a korai diagnózisra és a tünetek megjelenése előtti betegség felismerésre áll.  Az Egyesült Királyság béli központtal rendelkező GE Helthcare a General Electric Company (NYSE: GE) 17 milliárd dollár értékű részlege. Több mint 46,000 ember foglalkoztatásával állnak a beteggondozással foglalkozó szakemberek és pácienseik elkötelezett szolgálatában, több mint 100 országban.

További információkkal kapcsolatban látogassa meg weboldalukat a következő címen:

www.gehealthcare.com

GE Healthcare Magyarországról

GE Healthcare 1993-ban kezdte meg működését Magyarországon. Budaörsön található a GE Healthcare közép- és kelet-európai regionális értékesítési- és szervizközpontja. A központ a mellrák és szívbetegségek diagnosztizálását elősegítő innovatív egészségügyi képalkotó technológiák kutatásával, fejlesztésével és gyártásával is foglalkozik. A GE Healthcare-nek Magyarországon 450 alkalmazottja van, beleértve egy 170 fős mérnöki teamet is. A tudományos és a klinikai kapcsolatok előmozdítására GE Healthcare 2007-ben nyitotta meg legújabb kutatási és fejlesztési központját Szegeden, mely 2008 áprilisában a Szegedi Tudományegyetem neves Alma Mater díjában részesült.

További információ/Sajtókapcsolatok:

Magyarország:

G. Kárpáti Éva

Mmd Corporate, Public Affairs and Public Relations Consultants

1062 Budapest, Aradi u. 8 – 10.

Tel. +36-1-266-7833

eva.karpati.gray@mmdcee.com

GE Healthcare International:

Val Jones

Public Relations Manager

GE Healthcare

M +44 7917 175192

US:

Arvind Gopalratnam

M +1 262 501 0777

arvind.gopalratnam@ge.com

Exit mobile version