Menu
in

További egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben tiltották meg a beteglátogatást. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által pénteken közölt adatok szerint látogatási tilalmat vezettek be a mohácsi városi kórházban, és a szigetvári SzigetvárMed Nonprofit Kft. valamennyi osztályán.

Szintén látogatási tilalom van érvényben a budapesti Szent Rókus Kórházban, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban és a csornai Margit Kórházban.


Ugyancsak megtiltották a betegek felkeresését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet egyes osztályain, valamint a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán.

Tolna megyében a bonyhádi kórházban rendeltek el látogatási tilalmat, de nem lehet a betegeket felkeresni a zalaegerszegi Zala Megyei Kórházban sem.

Az ÁNTSZ korábbi közlése szerint a fővárosban látogatási tilalmat vezettek be a Bajcsy-Zsilinszky kórház szülészet-nőgyógyászati, nefrológiai, kardiológiai rehabilitációs, és a IV. belgyógyászati osztályán. A Budapesti Szent Ferenc Kórház valamennyi osztályára elrendelték a tiltást, és ezt tették a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben is.

Szintén teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórházban és annak két – kalocsai és kiskunfélegyházi – telephelyen működő intézményében is.

Nem lehet a betegeket felkeresni Borsod megyében a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft. szülészet-nőgyógyászati, mozgásszervi rehabilitációs és ápolási osztályán, valamint a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szent Ferenc Kórházrész pszichoterápiás rehabilitációs osztályán.

Hajdú-Bihar megyében a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályán, a szülészet-nőgyógyászati osztályán, és a gyermek-fertőzőosztályán nem lehet látogatni.

Az ÁNTSZ korábbi közlése szerint Bács-Kiskun megyében részleges látogatási tilalom van a Bajai Szent Rókus Kórházban, valamint Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központban.

Békés megye három kórházában – a Réthy Pál kórházban, a Pándy Kálmán kórházban és az orosházi kórházban – teljes látogatási tilalom van.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nem lehet a betegeket felkeresni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában és a szülészet-nőgyógyászati osztályon.

Budapesten részleges látogatási tilalom van a Szent Imre Kórház, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak egyes osztályain, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben, a Péterfy Sándor utcai kórházban, és a Semmelweis Egyetem több klinikáján és osztályán. Szintén látogatási tilalom van a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti és Podmaniczky utcai telephelyének egyes osztályain is.

Csongrád és Fejér megye valamennyi kórházában megtiltották a betegek látogatását.

Győr-Moson-Sopron megyében nem lehet felkeresni a betegeket a Karolina Kórházban, Hajdú-Bihar megyében a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain, és teljes a tilalom a debreceni Kenézy Gyula kórházban is.

Heves megyében az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben van részleges látogatási tilalom, illetve a hatvani Albert Schweitzer kórház valamennyi osztályán megtiltották a betegek látogatását.

Komárom-Esztergom megye három intézményében – a Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben, a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a tatai Árpád-Házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet – valamennyi fekvőbeteg-osztályán tilos a látogatás.

Szintén részleges látogatási tilalmat vezettek be Nógrád megye több intézményében is, így a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórházban, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban.

Nem lehet felkeresni a betegeket Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban, és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben sem.

Somogy megyében a Kaposi Mór Oktató Kórházban van látogatási tilalom, illetve az intézmény mosdósi és marcali telephelyén, valamint a siófoki kórházban.

Tolna megyében a szekszárdi Balassa János Kórházban, a dombóvári Szent Lukács Kórházban és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet egész területén vezették be a látogatási tilalmat.

Nem lehet felkeresni a betegeket a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház több osztályán, illetve Veszprém megyében a tapolcai Deák Jenő Kórházban, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben.

A részleges látogatási tilalmak alá jellemzően a szülészet-nógyógyászati, a koraszülött- és újszülöttosztályok, egyes gyermekosztályok, az onkológiai klinikák és részlegek, az intenzív terápiás, illetve az ápolási osztályok esnek.

MTI 2015. február 6.

Exit mobile version