Menu
in

Táplálék valódi élelmiszerekből? Az egy nagyon jó szokás!

Táplálék valódi élelmiszerekből? Az egy nagyon jó szokás!

Sokan úgy gondolják, hogy a multivitaminokon keresztül szerzett tápanyag ugyanolyan jó táplálék, mint amelyek az igazi ételekből származnak. Nem fogják fel, hogy sokkal jobb természetes ételekből és levekből szerezni a vitaminokat és ásványi anyagokat.

A testünk az igazi ételekből származó vitaminokat és ásványi anyagokat sokkal hatékonyabban fel tudja használni. Emellett sokan jobb, ha a szervezet kiválaszthatja azokat a bizonyos tápanyagokat, amire szüksége van, ahelyett hogy fej vagy írást játszanánk az összes lehetséges vitamin és ásványi anyag kiegészítővel, ami kapható.

És bárki aki lenyelt, vagy megpróbált lenyelni élete során egy vitamint vagy egy ásványianyag kiegészítőt, tudatja, hogy az ízük se valami lenyűgöző.

Ezeknek a kiegészítőknek a lebontása és felhasználása mellesleg nehezére eshet a szervezetünknek. Emiatt sokszor nem is szívódik fel az összes anyag, amit egy tabletta tartalmaz.

Ezzel szemben, amikor tápanyagokban gazdag ételeket eszünk, ezeket a tápanyagokat sokkal könnyebben dolgozza fel és hasznosítja a testünk és így kevésbé valószínű a pazarlás. Ha az ételekből szerezzük őket, a nap folyamán egyfolytában dolgozza fel a tápanyagokat a szervezetünk, ahelyett, hogy a ˝naponta egy˝megközelítést alkalmaznánk.

A manapság kapható kiegészítők közül nagyon sok tartalmaz töltő- és kötőanyagokat, amelyek összetartják őket, és a felszínen pedig extra fedőrétegeket. Ezek olyan anyagok, amelyekre nincs szüksége a szervezetünknek és így nem is fogja felhasználni.

Sokan még allergiásak is a festékekre és töltőanyagokra, amiket a gyártók használnak a vitamintabletták készítéséhez. A szervezetünk viszont képes feldolgozni a rostot, ami összeköti a zöldségeket és gyümölcsöket.

Van, hogy a zöldség héja a legtáplálóbb rész, mint például a krumplihéj. Továbbá, néha a vitaminok és ásványi anyagok felzaklatják a gyomrunkat, emiatt a következő nap nehezebb őket bevenni. Sok esetben a kiegészítők vegyítése ellensúlyozza a hatásukat és emellett még rosszul is lehetünk a tabletták ízétől és szagától. A gyümölcsök és zöldségek keverése viszont csak fokozza az ennivaló ízét és a rostjuk pedig segíti az emésztést.

Ha esetleg szeretnél egy kicsit fogyni, a friss ételek fogyasztása nagyon lényeges. Emellett az friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása segít karbantartani a hajat, a bőrt és a fogakat.

Ha belegondolsz, a zöldségek és a gyümölcsök az eredeti ˝go-to˝ ételek. Könnyű felkapni egy narancsot, egy almát, banánt, szőlőt vagy összedobni egy pár zöldségből egy gyors salátát, amit napközben is magaddal vihetsz.

Tehát amikor kiegyensúlyozott, egészséges, és megbízható táplálékot keresel, ne fordulj rögtön a gyors megoldás felé. Válaszd az ételt!

Táplálék valódi élelmiszerekből? Az egy nagyon jó szokás!

Exit mobile version