Menu
in

Szuperételek, segítség a havi menstruáció kezelésére

Szuperételek, segítség a havi menstruáció kezelésére

Minden hónapban ugyan az történik, menstruáció. Fel vagy puffadva, fáradt vagy, nyűgös, a sóvárgásokkal küzdesz, és próbálsz megszabadulni a fejfájásoktól.

Azt kívánod, bárcsak olyan lennél mint a barátnőd vagy a húgod, akik látszólag csak átlibegnek a saját ciklusukon egy kevés kellemetlenséggel, vagy teljesen problémamentesen.

Vizsgáld meg a diétádat, és nézd meg, hogy ezek a szuperételek részét képezik-e. Ha a válasz nem, könnyen egy kiegyensúlyozott egészséges étrend részévé vállhatnak, ami ráadásul segíthet könnyen kezelhetővé tenni a ciklusodat.

Szuperételek:

Szuperételek: banán

A banánt már nagyon régóta úgy említik mint a természet tökéletes étele. Tele van káliummal, cinkkel, vassal, folsavval, kálciummal, B6 vitaminnal és oldódó rosttal. Segít az emésztéssel, a menstruációs nehézségekkel és szükséges a sportolóknak, mert képes gyorsan helyettesíteni azt amit a szerevezeted elveszít a ciklusod vagy a gyakori sportolás alatt.

Ha a hasmenéstől szenvedsz a havi ciklusod alatt akkor a banán az ideális kezelésnek minősül, ha almával, rizzsel és száraz pirítóssal együtt fogyasztjuk.

Szuperételek: méhpollen

A méhpollent a híres sportolók népszerűsítik, akik rendszeresen fogyasztják az erő és kitartás szüksége miatt. Emellett sikeresen használták már számos gyengélkedés kezelésére, mint például az allergiák, az asztma, a menstruációs rendellenességek, a székrekedés, a hasmenés, a vérszegénység, alacsony energiaszint, rák, reuma, ízületi gyulladás és mérgezett állapotok.

Azonban van, hogy önmagában is kivált allergiás reackiót azoknál akik először próbálják, ezért fontos kis adagokkal kezdeni és szép lassan felépíteni odáig, hogy napi egy teáskanállal már lehessen fogyasztani. A méhpollent lehet por, kapszula vagy tabletta formájában is megenni, vagy akár nyers, feldolgozatlan mézen keresztül, amit belekeverhetünk a reggeli müzlinkbe vagy rákenhetünk a pirítósunkra.

Győződj meg róla, hogy rengeteg vasban gazdag ételt tartalmaz az étrended. A leveles zöldségek, a babok, a rákfélék, a vörös hús, a baromfi és a szójás ételek mind nagyon jó választások.

Próbáld meg ezeket C vitamint tartalmazó citrusfélékkel fogyasztani, amelyek ösztönzik a vas felszívódását.

Maradj távol az alkoholtól, a koffeines italoktól és a sós ételektől. Ezek súlyosbítják azt a felpuffadt érzést, amitől minden hónapban szenvedsz. Próbálj meg telítetlen zsírokat tartalmazó ételeket választani.

Szuperételek, segítség a havi menstruáció kezelésére

Exit mobile version