Menu
in

Stresszes menedzser szokások. Mit tehetünk ellene?

Menedzser aktív

Szoros határidők, hatalmas felelősség, magas elvárások és kevés alvás. Ismerős menedzser szokások? Ha éveken keresztül ez a rutinod, még ma kezdj el változtatni! A rendszertelen életmód és étkezés ugyanis előbb-utóbb munkánk és egészségünk hátrányára is válhat! Az év vége pedig különösen jó időpont egy új és sikeres életmód elkezdésére.

Mindannyiunk életében vannak olyan napok, sőt, hetek, amikor a rengeteg munka miatt még arra sincs időnk, hogy napi háromszor, nemhogy ötször étkezzünk. Bekapunk gyorsan egy szendvicset, vagy péksüteményt, aztán rohanunk is tovább, este pedig kifosztjuk a hűtőt. A rendszertelen étkezésnek azonban hosszútávon komoly negatív hatásai is lehetnek. Jó ha tudod, a “menedzser betegségek” nemcsak a túlterhelt felső vezetőknél fordulnak elő, hanem a szellemi munkát végzők és rendszertelen életmódot folytatóknál is!

Nassolás és alkalomszerű étkezés? Ugye ismerős?

A leggyakoribb káros szokások közül az egyik az, hogy nem azért eszünk, mert éhesek vagyunk, hanem azért, hogy levezessük, oldjuk a feszültséget és egy kis örömet okozzunk magunknak. A számítógép melletti nassolás közben észrevétlenül, pillanatok alatt sok-sok kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, és mivel nem mozgunk eleget, a pluszkilók lassan, de biztosan megjelennek.Ha végre van időnk enni egy stresszes nap végén, akkor a késői vacsora általában kiadós, és nem számoljuk a kalóriákat. Egy elhúzódó üzleti vacsora, pár korsó sör a nap végén, a hűtő kifosztása egy éjszakába nyúló munkanap után – az elhízás előszobája.

Tudatosítsuk, mit és mikor eszünk!

Akár össze is írhatjuk a nap végén, hogy mikor és mennyit ettünk – nem lesz kellemes elfoglaltság, de megéri! Az új étrend összeállításához nyugodtan kérjük egy dietetikus segítségét. Ha megvan, legyünk erősek, és tartsuk magunkat hozzá! Ha lehet, ne hagyjuk ki a főétkezéseket – így nem fog ránk törni délután a farkaséhség. Csak akkor együnk, ha tényleg éhesek vagyunk!

Munka, határidők, túlterheltség? Fontos, hogy jól osszuk be az időnket!

Vizsgáljuk felül az időbeosztásunkat is, ha kell! A jó menedzser rendszeresen megteszi! Lehet, hogy hatékonyabban, rövidebb idő is alatt el tudjuk végezni ugyanazt a munkát, és nyerhetünk magunknak egy-két órát. A nassolás helyett próbáljunk ki más stresszcsökkentő módszereket, mint például a torna-, vagy relaxációs gyakorlatok, rövid meditáció. Természetes, hogy a hosszú munkanapok végén már egyáltalán nincs erőnk ahhoz, hogy megerőltető testmozgást végezzünk. Az étkezés mellett ez a legfontosabb,  de nem kell feltétlenül cross-fit edzéseken teljesíteni, vagy 10 km-t lefutni egy 10 órás munkanap után – egy kíméletesebb jógaóra is átmozgatja az izmokat, segít lelazulni és feltölt energiával. Ha elszántuk magunkat az életmódváltásra, felejtsük el a kifogásokat, és kezdjük el ma a változtatást!

Manager Activ – Lendületbe hoz!

Az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthet. Ennek egy része fedezhető a Manager Activ csomagban található gyümölcs és zöldséglevekkel. A karton összeállításánál különös figyelmet szenteltünk a stresszes, rohanó életmód miatt a szív és érrendszer védelmét, az immunrendszert támogatását szolgáló vitaminoknak, ásványi anyagoknak, fitonutrienseknek (biológiailag aktív növényi anyag).

Így fogyaszd:

Igyál naponta reggeli előtt 2 dl-t a Dr.Steinberger „Manager Activ” csomagban található léből, hogy energikusan és jól induljon a napod! A menedzser csomag az alábbi italokból áll: bio Zöldbúzafű- koktél,  Vitesse a szív egészségéért, Multi-Fit, Vitesse az immunrendszer támogatásáért, Bio Céklalé! Törődj többet az egészségeddel, hogy jobban bírd a „manager-élet” kihívásait! A vitaminokban gazdag levek fogyasztása nemcsak a menedzsereknek ajánlott, hanem mindenkinek, aki a tudatos táplálkozás híve és stresszes az élete!

Ivólevek az egészségünkért!

Stresszes menedzser szokások. Mit tehetünk ellene?

Exit mobile version