Menu
in

Országos Vasutas Véradónap

Országos Vasutas Véradónap

Országos Vasutas Véradónap 14. alkalommal a MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE), a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat együttműködésében.

A pandémia idején a segítség még nagyobb hangsúlyt kap, hiszen nem csak a járvány elleni küzdelem a fontos, a működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is.

December 4-én országosan 11 helyszínen (Budapest, Debrecen, Dombóvár, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szolnok, Szombathely) várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet. Tavaly az esemény során összesen 371 ember adott vért. A MÁV reméli, hogy idén még sikeresebb lesz a kezdeményezés.

Elég egy óra, hogy életet mentsünk!

Aki szeretne vért adni, a helyszínre vigye magával személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímigazolványát, illetve rendszeres véradóként a véradó kiskönyvét.

Idén minden helyszínen Mikulás-csomagot is kap az első huszonöt véradó. A pandémia miatt a véradási folyamat fokozott körültekintést igényel. A helyszíneken a szakemberek mindent megtesznek a biztonságért, de a szervezők szeretnék külön felhívni a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát!

A koronavírus miatt bevezetett intézkedésekkel és az irányadó elvekkel kapcsolatban kérjük, az alábbi linken tájékozódjon a véradás előtt: https://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas.

A véradónap véradás helyszínei, a pontos címek és időpontok december 4-én, pénteken:

Város Helyszín Időpont
Budapest Nyugati Pályaudvar, Királyi Váróterem 13:00 – 17:00
Debrecen Nagyállomás, Kultúrváró 10:00 – 14:00
Dombóvár Kórház, Dombóvár, Kórház út 39-41.  9:00 – 12:00
Kaposvár Vasútállomás, Váróterem 13:00 – 16:00
Miskolc Vörösmarty Mihály Művelődési Ház, Miskolc, Lenke utca 14/A 10:00 – 13:00
Nagykanizsa Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete, Nagykanizsa, Sugár utca 28. 11:00 – 16:00
Nyíregyháza Vasútállomás  9:00 – 11:30
Pécs Vasútállomás, Váróterem 9:00 – 12:00
Szeged Vasútállomás, Emeleti utascsarnok, Pavilon sor 10:00 – 14:00
Szolnok VOKE Csomóponti Művelődési Központ, Szolnok, Jubileum tér 1. 9:00 – 13:00
Szombathely MÁV Területi Igazgatóság, Szombathely, Széll Kálmán utca 2.  9:30 – 13:30

 

Országos Vasutas Véradónap

Exit mobile version