Menu
in

42 egyszerű pont a boldogságért és az elégedettségért

42 egyszerű pont a boldogságért és az elégedettségért

Úgy érzi, hogy az élete tele van frusztrációval? Azt se tudja, mihez kezdjen, annyi dolga van? Állandóan elmaradnak vagy csúsznak az elintézendő dolgai? A boldogság és elégedettség úgy tűnik, hogy csak a legvadabb álmaiban létezik?

Jó hírünk van! Bármikor változtathat ezen az állapoton, mert az embernek megvan az a képessége, hogy a lelkiállapotát tudatosan alakítsa!

Egy listával segítünk, és ha belevág, ez azt fogja jelenteni, hogy többé nem lesz kiszolgáltatva külső tényezőknek és nem a megunt tevékenységek rendelkeznek az ideje felett, hanem Ön dönti el, mikor, mit és milyen sorrendben tesz. Túl szép, hogy igaz legyen?

Igazából nincs másról szó, csak a szokásaink megváltoztatásáról. Sokan megtapasztalják, hogy szokásaik minimális megváltoztatásával akár nagyobb változások is bekövetkezhetnek életükbe. Ha azt szeretné, hogy élete boldog és kiegyensúlyozott legyen, olvassa el az alábbi 42 apró és egyszerűen kivitelezhető lépést, amivel könnyedén elérheti a kívánt hatást:

1. Lassítson. Tudatosan lassítsa le az életét.

2. Figyelje meg a pillanatot. Úgyis minden a jelen pillanatban történik és nem holnap (hiszen az még nem jött el), vagy nem tegnap (az már úgyis elmúlt), hát legyen annyira tudatos, hogy megáll napközben egy-egy pillanatra és elmereng azon, hogy a jelen pillanatban éppen mit érez, mi az a jó a pillanatban, amit éppen megél.

3. Hozzon létre a napi beosztásában egy fix időpontot, ami szent és sérthetetlen, és amely időben egy olyan tevékenységet végez, amit nagyon élvez. Lehet ez egy tea elfogyasztása, vagy csak annyi, hogy minden reggel leírja egy kis füzetbe ébredés után, hogy milyen hálás az életében bekövetkezett dolgokért, vagy sétáljon egyet esténként a lakhelye környékén. Lényeg, hogy tegye szokássá és ez alatt az idő alatt ne foglalkozzon mással.

4. Mozogjon! Sétáljon egyet minden nap, vagy fusson. Ha lehetősége van, menjen úszni, még ha csak 20 perce is van rá.

5. Figyelje meg a természetet. Nagy tanítómester! Figyelje, ahogy a szél mozgatja a fákat, vagy merengjen el egy hangyaboly mozgása fölött, vagy akár séta közben csukja be a szemét és érezze, hogyan fodrozódnak a légörvények arca körül, éppen merről fúj a szél, milyen illatokat hoz magával.

6. Legyen nyitott, várja örömmel a napi eseményeket. A pozitívabb hozzáállással a nehézségek is kisebbeknek fognak látszani.

7. Egyen élvezettel! Ne habzsoljon, ne tömje tele magát, hanem figyelje meg az ízeket, hagyjon nekik időt, hogy átjöjjenek. Mielőtt teljesen jól lakna, hagyja abba az étkezést. Még ha úgy is érzi, hogy éhes maradt, higgye el, ez 10 perc alatt elmúlik, nem lesz telítve, de jóllakott érzése lesz és könnyebben is érzi magát.

8. Mosolyogjon sokat!

9. Nevessen. Ne kényszerűségből, hanem igazán. ha valami vidám dolog éri, engedje ki a nevetését, legyen belőle akár hahota!

10. Igyon annyi vizet, amennyit csak bír, de természetesen ne ész nélkül. A legjobb, ha óránként iszik 3 decit. Nem lesz sok, higgye el.

11. Élvezze a napfényt, valahányszor Önre süt. A D vitamin amúgy is sok testi baj gyógyítója.

12. Engedje meg azt is magának, hogy féljen valamitől. Figyelje meg ezt a félelmet, jöjjön rá, hogy mi a tényleges alapja. A gyakorlat erősebbé teszi.

13. Aludjon jól! Tervezze meg, hogy mikor fekszik le ahhoz, hogy legalább 6, vagy 7,5 órát aludjon. A REM ciklusok 1,5 órásak. Ha ki tudja aludni a ciklusokat és nem szakad félbe, kipihenten fog ébredni.

14. Kapcsolja ki a mobiltelefonját. Legyen ez is egy gyakorlat. Időről időre szabaduljon meg a “mindig elérhetőnek kell lennem” érzéstől. Igazán felszabadító lesz.

15. Érintsen meg más embereket (az engedélyükkel természetesen). Az érintés vagy ölelés rendkívül fontos a testi és lelki egészséghez.

16. Fogja visszább a koffein fogyasztását. Kis mennyiségben inkább gyógyszer, nagyban inkább függőség.

17. Csak a pozitív hírek érdekeljék. Hagyja a híradót, az újságok hatásvadász híreit, az Internetes hírportálok negatív híreit másra. Keresse a pozitív, életigenlő híreket.

18. Elegyedjen szóba idegenekkel. Sohasem tudhatja, kivel találkozhat.

19. Legyen kedves másokkal, gyakorolja ezt minél tovább naponta. Meg fog lepődni, mennyi pozitívum érheti ezen keresztül.

20. Egyen több növényi ételt, mint eddig. Ha könnyebben étkezik, a teste és szelleme is könnyebben fogja érezni magát.

21. Ismerje fel romboló gondolatait és figyelje meg, mikor térnek vissza. Legyen felkészült, hogy amikor észreveszi, azonnal kicserélhesse valami pozitív képre.

22. Fogyasszon kevesebb alkoholt. Jobban fogja érezni magát.

23. Játsszon! Ez nem csak gyerekeknek hasznos, mert frissen tartja az agyat.

24. Készítsen pozitív állításokat jelen időben megfogalmazva. Mondogassa magában mantra szerűen, amikor eszébe jut.

25. Dobjon ki pár dolgot a lakásából, amihez már több éve nem nyúlt és – vallja be – nem is fog. Ezzel teret nyer otthon azon dolgoknak, amik igazán fontosak.

26. Figyeljen mindenkire. Amikor valakivel társalog, szentelje neki a teljes figyelmét és ne csak arra várjon, hogy mikor tud végre Ön megszólalni.

27. Szerezzen optimista barátokat pozitív attitűddel. Nehéz boldognak lenni, ha negatív lelkiállapotú személyek veszik körül.

28. Hallgasson vidám dallamokat. A zenének sajátos ereje van.

29. Tegyen valami szokatlant. Fedezzen fel egy új sportot, tegyen valamit, amit nem érdekből tesz, foglalkozzon valami új témával, ami még nem volt jelen az életében. Soha nem tudhatja, hogy ez mit hoz az életébe.

30. Képzelődjön! Lássa magát, ahogy megvalósul egy álma és Ön a saját útját járja.

31. Keressen új lehetőségeket. Amikor a rendszeres rutin már fásultságba csap át, gyakran nem látjuk meg az új lehetőségeket. Nyissa ki a szemét, fülét és szívét, fogadja be pozitív változásokat.

32. Tréningezze az agyát. Az elméjének folyamatos kihívás kell, hogy csúcsformában őrizze meg magát. Próbálja ki a keresztrejtvényeket, a logikai, vagy a memória játékokat.

33. Másszon föl egy fára. Higgyen nekünk, a legjobb dolog a világon.

34. Csináljon valamit, amit szeret. Ha nem tudja, hogy mit szeret, azonnal kezdje el saját érdekében kitalálni.

35. Szerezzen be otthonra egy háziállatot. Kimutatták, hogy a kisállatok jelenléte csökkentheti a vérnyomást, csökkenti a stresszt, és számtalan pozitív hatással vannak életünkre. Plusz megtapasztalhatjuk egy kicsit a feltétel nélküli szeretetet is.

36. Utazzon el új helyekre, találkozzon új arcokkal, bővítse ezen keresztül is a tudatosságát. Az utazás nem feltétlenül drága, hiszen biztos sok helyen nem járt még itthon sem, pedig rengeteg gyönyörű hely van hazánkban is és ne feledje, hogy itt még nyelvi nehézségei sem lesznek.

37. Néha ne tegyen semmit. Nevezzük az erre szánt időt a mentális egészség helyreállításának.

38. Számtalan meditáció létezik számtalan variációban. Válasszon egyet és végezze naponta. Még öt perc meditáció is különbséget ad egy szokványos naphoz képest.

39. Vállaljon valamiben egy kis kockázatot. Izgalmas.

40. Engedje el a problémákat, ne foglalkozzon velük minden percében. Minden dolognak időre van szüksége, hogy megoldódhasson. Ha folyamatosan agyal rajtuk, csak az Ön ideje vész el.

41. Szeresse Önmagát! Ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, de érdemes dolgozni rajta, és a pozitív hatása el fog jönni.

42. Legyen hálás mindenért, köszönjön meg mindent. Az élet olyan sok ajándékkal lát el mindannyiunkat és sokszor észre sem vesszük. A hála érzése a legjobb módja annak, hogy úgy érezze, mesés az élete.

Ha tetszett a fönti 42 pont, örömmel vennénk, ha megosztaná. Ha viszont van jó ötlete, amivel kibővítené, kérjük írja be hozzászólásba a cikkünk alatt, hogy másnak is segítségére legyen. Köszönjük!

Cikk:

42 egyszerű pont a boldogságért és az elégedettségért

Exit mobile version