Menu
in

Az egyik legjobb megoldás márkaismertség növelésére: TikTok marketing

Sokan még mindig ódzkodnak tőle, vagy legalábbis nem tudják eldönteni, hogy érdemes-e ezt a területet is kihasználni, egyáltalán profitálhat-e a TikTok marketingből a vállalkozás.

Abban biztosak lehetünk, hogy leginkább márkaismertség növelésének céljából javasolt, a segítségével közvetlenebb kommunikáció alakítható ki, ezáltal pedig magas elköteleződés érhető el.

Mi alapján döntsünk?

Kell nekünk TikTok marketing? Hozunk néhány alapvető szempontot, amelyek alapján eldönthető, hogy érdemes-e belefogni. Természetesen nincs általános szabály, hiszen minden vállalkozás más és más, ha azonban az alábbi támpontok sem segítenek a döntésben, még mindig kérhetünk segítséget a 7Blog online marketing ügynökség szakértőitől.

Elsőként vizsgáljuk meg a célközönségünket, legfőképp a korukat, és amennyiben az érdeklődőink többsége Y és Z generációs, ne vessük el a TikTok marketinget. Szintén ebbe az irányba terelgethet bennünket, ha alapból márkaismertség növelése a célunk, illetve más platformokon nem igazán értünk el átütő sikert.

Fontos, hogy erősek legyünk a videós tartalmakban, ugyanis ennek a felületnek épp ez a lényege, de emellett rendelkeznünk kell elegendő kapacitással is, hiszen heti több videó elkészítésére is szükség lesz. Ezeknek tartalmasnak, érdekesnek kell lenniük, máskülönben hogyan keltené fel, illetve hogyan tartaná fenn az érdeklődést?

Nem probléma az sem, ha nincs elég időnk, vagy nem vagyunk jártasak a videós tartalmakban, viszont ez esetben szükségünk lesz egy profi csapatra, ügynökségre, akik rendszeresen szolgáltatják a kiváló anyagokat.

Még néhány hasznos tipp

Amennyiben nem riadunk vissza a humortól, elfogadjuk, hogy a trendek folyamatos nyomon követése is a feladatunk lesz, és képesek vagyunk a gyorsan változó világban helytállni, megfontolandó a TikTok marketing.

Különösen akkor jó ötlet, ha a kollégáink között akad egy Z generációs, angolul kiválóan beszélő személy is, ő ugyanis nagy eséllyel képben lesz, ha elrontunk valamit, netán másképp értelmeztük az aktuális trendet legyen szó akár a manapság népszerű szépségápolás, egészséges életmód kategóriáról, akár teljesen más területről.

Az említettek közül csupán egy-két pont igaz ránk? Ez esetben nem feltétlenül nekünk való a TikTok, azonban, ha a felsoroltak javában egyetértünk, illetve képesek leszünk tartani, valamint a célközönségünk is Z vagy Y generációs, akkor nyert ügyünk lehet.

A legjobb megoldás talán még ilyenkor is egy veterán ügynökséghez fordulni, hiszen nem biztos, hogy ennek eldöntéséhez elegendő a mi rálásátunk.

Alapszabályok a sikerhez

Az első és egyben legfontosabb szabály, hogy ne legyen reklámszagú az általunk kínált tartalom, a platform lakói ugyanis ezt azonnal kiszagolják.

A második, hogy az “igénytelenség” egyben hitelességet is jelent, tehát ne a művészi beállításokra és a speciális fényviszonyokra helyezzük a fókuszt a videókban, hanem maradjunk természetesek, egy busz vagy egy csarnok is ideális helyszín lehet. Legutolsó tippünk pedig, hogy érdemes alaposan megismerni a platform felépítését, működését.

Exit mobile version