Menu
in

A világ legjobb anti-aging kezelése… a szex

A világ legjobb anti-aging kezelése... a szex

„Uram Atyám!” – mondja Meryl Streep a rosszfiú exférjével – Alec Baldwin alakításában –  eltöltött pásztoróra után az Egyszerűen bonyolult című filmben.

Egyre több film szól olyan ötven év feletti párokról, akiknek a szex fontos szerepet játszik az életükben. A forgatókönyvet az élet írja: a gyerekek már felnőttek, újra jut idő önmagunkra és egymásra…

Az átlagéletkor növekedésével az aktív időszak is meghosszabbodik az életünkben, mely a szexualitást is nagy mértében befolyásolja. Tanulmányok támasztják alá, hogy az idősebb korban megélt szexualitás számos előnnyel jár, nem csak mentális, hanem fizikális szempontból is. A szex a világ egyik legjobb fiatalító kezelése.

„A közelmúlt felmérései, kutatásai kimutatták, hogy a szexuálisan aktív élet lassítja az öregedés folyamatát, jótékonyan befolyásolja a bőr állapotát, javítja az alvászavart, segíti az elhízás megelőzését, javítja a testi és lelki a közérzetet, valamint elősegíti a harmónia megőrzését a párkapcsolatban”– mondja dr. Major Lászlóné a rasserena.hu szóvivője.

Egy új élet kezdete

A menopauza idején, illetve azt követően, a nők több mint fele találkozik a libidócsökkenés problémájával. A háttérben változatos okok állhatnak. A hormonváltozások kísérő tüneteiként hőhullámok léphetnek fel, alvászavar, hangulatváltozások, megváltozott testkép ronthatják a testi és lelki közérzetet is. Mindez pedig a szexuális vágyat is nagy mértékben csökkentheti. Azonban a szexuális élet nem kell, hogy a változó korral véget érjen. Sőt.

Ennek az időszaknak számos előnye van. A párok felszabadultabban élvezhetik az együttlétet. Már nem nehezedik rájuk a fogamzás felelőssége, tapasztaltabbak szexuális és lelki téren is, a gyerekek erre az időszakra jórészt elhagyták a szülői házat, így jut ismét idő egymásra. Tulajdonképpen ez egy új élet kezdete.

Nem kell beletörődni

„Ahhoz, hogy a változókori szexuális funkciózavarokon javítani tudjunk, az első fontos lépés, hogy tárjuk fel a valódi okokat, nézzünk szembe a helyzettel. Semmiképpen ne törődjünk bele a szexuális vágy csökkenésébe vagy éppen eltűnésébe, hiszen lehet megoldás”– hívja fel a figyelmet a rasserena.hu szóvivője.

Törekedjünk a kiváltó okok minél teljesebb körű feltárására. Beszéljük meg párunkkal, vagy egy hozzánk közel álló bizalmas személlyel a tapasztalt tüneteinket és kérjünk orvosi segítséget.

A természetet segíthet

Kezdjük a helyreállítást testi, lelki állapotunk mielőbbi javításával. Táplálkozzunk megfelelően, fogyasszunk vitaminokat, ásványi anyagokat, végezzünk rendszeresen fizikai aktivitási igénylő feladatokat és e mellett figyeljünk a kielégítő pihenésre.

„A női libidó visszanyerésében segítséget nyújthatnak olyan gyógynövénykivonatok, amelyek előnyös élettani hatásokat kiváltó természetes összetevőket tartalmaznak. Ezek a készítmények az általános közérzet javítása mellett, kismedencei és hüvelyi vérbőség előidézésével befolyásolják az állapotot, így segítik a normális szexuális aktivitás megőrzését vagy visszanyerését”– tanácsolja dr. Major Lászlóné.

Értendkiegészítők választásánál figyeljünk rá, hogy az ellenőrizhető forrásból származik-e, és megismerhető-e egyértelműen az összetétele. Alkalmazásukról tájékoztassuk a kezelőorvosunkat és kérjük ki a véleményét.

A világ legjobb anti-aging kezelése… a szex

Exit mobile version