Menu
in

A manager életmód hatása életünkre

Manager Activ

Mindannyian tudjuk, hogy az életben folyton vannak hullámvölgyek, az átlagosnál stresszesebb időszakok. Előfordul, hogy besűrűsödik, vagy nehezebbé válik a munka, anyagi problémával, egészségügyi, családi gonddal kell szembenéznünk. Sajnos jellemző az is, hogy a baj nem jár egyedül, ha az élet valamely területén növekszik a stressz faktor, akkor sok esetben másutt is felbukkan valamilyen nehézség. A megoldás keresése közben mindig szerencsés, ha megpróbáljuk a megfelelő módon levezetni a felgyülemlett feszültséget. Egyrészt könnyebb túllendülni a mélypontokon, ha időközben ügyelünk magunkra, másrészt pedig az egészségünket is támogatjuk, ha nem hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a stressz.

5 tipp, ami hatásosan csökkentheti a stresszt!

A stressz sajnálatos módon sok ember életében mindennapos tényezőnek számít. Rövidtávon is nehéz megküzdeni vele, de ha sokáig fennáll, rendkívül káros hatásai vannak, mind a lelki, mind a testi problémákat figyelembe véve

1. Gondold át a problémát

Természetesen a stressz kivédésére az a legjobb, ha megszünteted a kiváltó okot, de ez azért nem ilyen egyszerű. A legtöbb ember nem fogja csak azért feladni a jól fizető álommunkáját, mert az időnként stresszes, éppen ezért fontos, hogy végiggondold az aktuális stressz faktorokat, ugyanis a legtöbb probléma során két eshetőség van: vagy tudsz rajta változtatni, vagy nem. Ha az elsővel állsz szemben, akkor az remek, van rá módod, hogy kihozd a helyzetből a maximumot, nincs értelme stresszelned. Amennyiben a második ütötte fel a fejét, ismét csak felesleges az aggodalom, ha rajtad kívül álló okok irányítják a problémát, akkor sok mindent úgyse tudsz tenni. Gondold át, milyen kiutat választhatsz, és tedd meg a szükséges lépéseket.

2. A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek

„Ha stresszes életmódot- vagy ismertebb nevén manager életmódot –folytatsz, ami annyit tesz, hogy folyamatosan dolgozol, rohansz és nincs időd önmagadra, akkor érdemes a reggeleket 2 dl gyümölcs és zöldséglevekkel kezdeni!”- árulja el Dr. Csomai Zita, a Dr. Steinberger életmód szakértője, majd hozzáteszi, hogy az egészség megőrzésében, az aktív és teljes élet megvalósításában az egészséges táplálkozás sokat segíthet. „Ennek egy része fedezhető a Dr. Steinberger “Manager Activ” csomagban található gyümölcs és zöldséglevekkel. A karton összeállításánál különös figyelmet szenteltünk a stresszes, rohanó életmód miatt a szív és érrendszer védelmét, az immunrendszert támogatását szolgáló vitaminoknak, ásványi anyagoknak, fitonutrienseknek (biológiailag aktív növényi anyag). Igyál naponta reggeli előtt 2 dl-t, hogy energikusan és jól induljon a napod!”

3. Mozogj rendszeresen

A stressz levezetésének egyik legkiválóbb gyógymódja a rendszeres testmozgás. Biztos te is észrevetted már, hogy edzés után nyugodtabb, elégedettebb vagy, amihez a kémiai szinten lezajló folyamatok is hozzájárulnak. Olyan hormonokat termel ilyenkor a szervezeted, amik által felszabadultabb, boldogabb lehetsz, s nem utolsó sorban a koncentrációt igénylő mozgás során az agyadat is kikapcsolhatod. Ha azt eléred, hogy legalább pár percig nem gondolkozol a problémáidon, már akkor megérte rászánni magadat az edzésre.

4. Szakíts időt a relaxálásra

A relaxálás ugyancsak lényeges része a stressz levezetésnek. Mindenkinek van olyan praktikája, ami tökéletes feltölti, kikapcsolja- találd meg melyek ezek! Az előbb említett mozgás mellett lehet ez egy kis wellness, kirándulás, pihenés, közös program a barátokkal vagy éppen egy kellemes beszélgetés a családdal! Ez különösen fontos és jót fog tenni, az ünnepek előtti és alatti időszakban!

5. A nyugodt alvás fontossága

Ha rendszeresen fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, akkor próbáljunk meg egy órával korábban lefeküdni, mint szoktunk. Az éjjeli nyugodt, pihentető alvás a regenerálódás időszaka, amit egy erős kávé nem pótolhat. A legideálisabb elalvási idő 11 óra.

Exit mobile version