Menu
in

A kiváló egészségügyi munka elengedhetetlen kelléke a címkenyomtató?

A kiváló egészségügyi munka elengedhetetlen kelléke a címkenyomtató?

Ebben a cikkben bemutatjuk, milyen fontos szempontok alapján kell lehet kiválasztani megfelelő címkenyomtatót egy egészségügyi intézmény, vagy akár egy orvosi segédeszközökkel foglalkozó üzlet számára.

Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb címkenyomtatót, amivel biztonságos és megbízható módon lehet címkézni a különböző vizsgálati anyagokat és egyéb eszközöket.

Hogyan működik egy címkenyomtató?

A címkenyomtató segítségével gyorsan és egyszerűen lehet jól olvasható, esztétikus címkéket nyomtatni. Csupán egy számítógépre van szükség hozzá, amire csatlakoztatni lehet a címkenyomtatót. Használata jelentősen megkönnyíti a dolgozók munkáját, hiszen nem kell kézzel írni a címkéket.

És hogy az egészségügyben milyen felhasználási módjai vannak egy címkenyomtatónak?

Hogyan lehet használni egy laboratóriumban?

Az egészségügyben a laboratóriumok tudják a legjobban kihasználni a címkenyomtató adta lehetőségeket. Itt ugyanis számos olyan terület és munkafolyamat van, ahol jó szolgálatot tehet egy címkenyomtató:

  • Vizsgálati anyagok címkézése során a címkére így nem kell kézzel felírni a szükséges adatokat (beteg neve, születési ideje, stb.)
  • A laboratórium raktárában a polcokat fel lehet címkézni, így a különféle eszközök, műszerek és kellékek helyét lehet vele jelölni, ami megkönnyíti a rendszerezést.

Nézzük ezeket a felhasználási módokat kissé részletesebben is.

Egy laboratóriumban a vizsgálati anyagokat nagyon komoly odafigyeléssel kell kezelni, hiszen a különböző tárolók és üvegcsék összekeverése óriási problémákat okozhat. A vizsgálati anyagok címkézése épp ezért rendkívül fontos.

A kézzel írott címkék azonban sokszor elmosódnak, vagy nehezen olvashatók. A címkenyomtatóval azonban könnyen olvasható és tartós címkéket lehet nyomtatni, ráadásul olyan címke nyomtatására is képes, ami az alacsony hőmérsékleti körülményeknek is ellenáll.

A raktárban pedig, ahol a laborban használt eszközöket (ampullák, tűk, fecskendők, stb.) tárolják, a polcok felcímkézésével kialakítható egy rendszer, aminek segítségével könnyebben fenntartható a rend, ami elengedhetetlen a gyors és precíz munkavégzéshez.

És milyen egyéb felhasználási területe van egy címkenyomtatónak az egészségügyben?

Egy orvosi segédeszközökkel foglalkozó üzletben is hasznos lehet

Az orvosi segédeszközöket forgalmazó üzletben is rendkívül hasznos lehet egy címkenyomtató.

A laboratóriummhoz hasonlóan itt is fel lehet használni a raktár felcímkézésére. Egy ilyen üzlet sokszor több száz, vagy akár több ezer különböző terméket is forgalmaz. Ekkora árukészlet kezelése pedig pontos elrendezést és logisztikát igényel. Ehhez pedig elengedhetetlen a jól felépített raktározási rendszer, amelynek a logikusan felcímkézett polcrendszer az alapfeltétele.

Emellett pedig a címkenyomtató felhasználható a javításra behozott eszközök megjelölésére. A nyomtató segítségével például a javításra hozott cipő vagy szemüveg mellé gyorsan kinyomtatható egy címke, rajta a meghibásodással és a tulajdonos nevével és egyéb adataival (telefonszám, e-mail, stb.)

Ezek a címkék különösen fontosak lehetnek megnövekedett forgalom esetén, hiszen felgyorsítható a munka, hiszen nem kell kézzel leírni az említett adatokat, hiszen a számítógépes rendszerben az ügyfelek adatai benne vannak, így csak nyomtatni kell egy címkét az eszköz meghibásodásának jelölésével.

És hogy milyen címkenyomtató a jó választás?

Milyen címkenyomtatót éri meg beszerezni?

A címkenyomtatóknak több kategóriája létezik. Az alapján szokás sorba rendezni őket, hogy mekkora terhelésnek lehet őket kitenni.

  • Hordozható címkenyomtató – kisebb mennyiségű címke nyomtatására, nem rendszeres felhasználáshoz ajánlott
  • Asztali címkenyomtató – folyamatos használathoz, de nem nagy mennyiségű nyomtatáshoz célszerű ezt választani
  • Ipari címkenyomtató – folyamatos, nagy mennyiségű címke nyomtatásához ajánlott

Egy gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzletben minden bizonnyal egy asztali címkenyomtató tökéletesen megfelel, hiszen napi több ezer címke kinyomtatására itt nem lesz szükség.

Egy laboratóriumban azonban előfordulhat, hogy egy nagyobb, ipari címkenyomtató is jó választás lehet. Ez persze nagyban függ a laborba érkező vizsgálati anyagok mennyiségétől. Ha a napi nyomtatási darabszám több ezer címke, akkor érdemes lehet az ipari megoldás választása, hiszen ezek nagyobb terhelés mellett is folyamatosan tudnak működni.

Emellett pedig nagyobb mennyiségű címkét és hosszabb szalagot is lehet beléjük helyezni, így ritkábban kell foglalkozni az utántöltéssel, ami szintén segíti a folyamatos és gyors munkavégzést.

A címkenyomtatók tehát rendkívül hasznos segítséget tudnak nyújtani az egészségügyben dolgozók részére, legyen szó akár laboratóriumról, vagy egy gyógyászati eszközöket forgalmazó üzletről. A nyomtatott címkékkel megkönnyíthető a biztonságos, precíz és gyors munkavégzés, ami nélkül nincs kiválóan végrehajtott egészségügyi munka.

Exit mobile version