Menu
in

Természetes segítség az ADHD betegségben szenvedőknek 

Természetes segítség az ADHD betegségben szenvedőknek 

Az ADHD betűszó a legtöbb ember számára értelmezhetetlen, azonban aki maga, vagy valamelyik családtagja ebben a betegségben szenved, jól tudja, milyen nehézségekkel járnak a mindennapok.

Ez a néhány betű a figyelemhiányos hiperaktivitási zavar nevének rövid jelentése, mely veleszületett vagy fejlődési rendellenesség okozta neurológiai betegség.

Az általában már gyermekkorban diagnosztizált betegség tüneteinek csökkentésére természetes hatású teákkal is törekedhetünk. A teában található összetevők segítségével könnyebbé válhatnak a mindennapok, nemcsak a beteg, hanem környezete számára is.

Mi is pontosan az ADHD?

A betegség kialakulásának pontos okai nem ismertek, bár a tudósok egyetértenek abban, hogy a genetika és a környezeti hatások egyaránt lehetnek előidézői. A magasabb mozgásigényű, nehezen koncentráló gyermekek hamar kitűnnek társaik közül, ha emellé még gondolkodás nélküli, szertelen viselkedés is párosul. Ilyen esetben valószínűleg azonosítható az ADHD betegség.

A hiperaktív gyerkőcökkel való együttélés megviselheti a környezetüket, ezért fontos, hogy időben felismerjük a betegséget, és kezelni kezdjük. A tünetek csökkentésére természetes megoldást nyújthat az M Matcha által is forgalmazott teák egyike. Az L-theanint tartalmazó teák segítségével a koncentráció és a memória is javítható.

Könnyebbség matcha teákkal

Miután az ADHD betegségben szenvedők viselkedése rendkívüli aktivitást és impulzivitást mutat, így nehezen, vagy egyáltalán nem képesek a feladatokra koncentrálni. A rengeteg energia, amivel rendelkeznek, viszi őket előre, azonban semmi nem tudja lekötni figyelmüket, folyamatosan újabb és újabb ingerekre van szükségük.

Az egyik tünet igazán rémisztő, hiszen belső nyugtalanság, önértékelési zavarok figyelhetőek meg a betegeken. Sokszor nem is hallják, hogy a környezet hozzájuk szól, annyira a gondolataikba mélyednek. Ennek a tünetnek a kezelésére is alkalmas a matcha tea fogyasztása. Egyszerre fokozza az éberséget, mindemellett nyugtat, és segít az ellazulásban is.

Egészítsd ki a mindennapi rutint!

ADHD betegség kialakulásának biztos okai nem egyértelműek, azonban annyi bizonyos, hogy a stresszes környezet rossz hatással van a már meglévő tünetekre. Az állapot súlyosbodása elkerülhető, ha elfogadó a szociális környezet, a család és a barátok támogató, türelmes közegként figyelnek a betegre.

A környezet támogatása mellett hasznos lehet a napi egy csésze matcha tea elfogyasztása is, hiszen hatalmas mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, ezáltal immunerősítő, betegségmegelőző hatása is van.

Emellett finom íze van, mentális frissességet nyújt a tea fogyasztója számára. A klorofiltartalom további előnyös hatást ad, hiszen elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. A tea fogyasztásával javulhat a fizikai állóképesség, mely a mentális egészségre szintén kihat.

Exit mobile version