Menu
in

Szuperételek a szuper fogyáshoz

Szuperételek a szuper fogyáshoz

A szakértők szerint két alapvető élelmiszercsoport van, amelyeket ” (súly)leadó szuperételek “-nek lehet tekinteni, mert megtöltik a pocakod anélkül, hogy felhalmoznák a kalóriákat. Ezek a zöldségek és gyümölcsök.

És melyik az a tápanyag ami miatt rendelkeznek ilyen megtartó erővel a zöldségek és gyümölcsök? A rost.

Ezért ha a zöldségeket és gyümölcsöket “súlyleadó szuperételek” csoportnak nevezzük, akkor a rost nagy valószínűséggel a “súlyleadó szupertápanyag”.

A protein egy másik ilyen szupertápanyag. Tudományosan is egyre jobban elfogadják, hogy a protein segít kicsit megfékezni az étvágyat. Emellett a protein némileg fellendítheti az anyagcserét is. De nagyon óvatosan kell megválogatni a proteineket is, mert mint minden más étel, ha többet eszel, mint amire szüksége van a testednek, hízásként fog megmutatkozni, amikor a mérlegre állsz, fogyás helyett.

A következő szuperételek okos, alacsony kalóriatartalmú választási lehetőségek, amelyek kisegítenek majd, hogy a fogyási erőfeszítéseid ne legyenek hiábavalók:

Zöld tea – A kutatók szerint a zöld teában található catechinek (segítőkész fitokémiai vegyületek) fogyásra sarkallnak azáltal, hogy a testet kalóriaégetésre ösztönzik, és így enyhén csökkentik a testzsír tömegét. Tehát kényeztesd magad egy forró bögre vagy egy nagy pohár jeges zöld teával.

Húsleves vagy paradicsom alapú levesek – A levesek segítenek csökkenteni az éhséget az étkezések előtt, tehát növelik a teltségérzetet.

Alacsony kalóriatartalmú zöld saláták – Az alacsony kalóriatartalmú saláták – vagyis nem azok, amelyekben egy tucat kockakenyér, magas zsírtartalmú öntet és sajt van – mint első fogás segíthet, hogy úgy érezd, hogy már tele vagy, ezzel csökkentve a főfogásból elfogyasztott mennyiséget.

Válogasd meg bölcsen az összetevőket, a rosttartalomnak kulcsszerepe lehet abban, hogy a nap folyamán le tudd küzdeni a további sóvárgásaidat.

Joghurt – A tejtermékek belefoglalása az egészséges étrendedbe is elősegítheti a súlyleadást. Egy könnyű joghurttal egyszerűen le lehet küzdeni az éhségérzetet a protein és szénhidrát tartalmának köszönhetően.

A bab – A babok a rostok és protein tökéletes keverékei, segítenek növelni a teltségérzetet, tehát segítik megfékezni a felesleges étvágyat az étkezések között.

A víz – A víz a testünk éltető eleme, ezért egész nap inni kell. Egy fantasztikus kalóriamentes ital, és nem muszáj eredeti formájában inni. Ha kicsit változatosabb szeretnél lenni, próbálj ki egy cukrozatlan teát, egy ízesített cukrozatlan ásványvizet, sima vizet egy kis lime vagy citromlével vagy akár uborkával.

Amellett, hogy ez segít kiöblíteni a méreganyagokat a szervezetből, a teltségérzetet is növeli. Ezért amikor hirtelen nagyon éhes leszel, először igyál meg egy pohár vizet, és csak utána nasizz!

Magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű gabonapelyhek – A teljes kiőrlésű gabonák is segítenek növelni az ételek rost és tápanyag értékét. Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy beiktasd az étrendedbe ezeket az, hogy reggeliként, vagy csak nasiként egy tál magas rosttartalmú teljes kiőrlésű gabonapelyhet eszel.

Szuperételek a szuper fogyáshoz

Exit mobile version