Menu
in

Szuperételek az agynak

Szuperételek az agynak

Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor úgy éreztük, hogy nem voltunk a toppon. Ahogy öregszünk, a testünk és szervezetünk is öregszik velünk. Hogyan segíthetnek ezen a szuperételek?

Azzal, hogy okos döntéseket hozunk az étkezéssel kapcsolatban, tovább tarthatjuk fenn a drága szürkeállományunkat és javíthatjuk az agyműködést. Itt van pár eszes megoldás a buksink karbantartására.

Ki lett mutatva, hogy az áfonya védelmezi az agyunkat a stressztől, a demenciától és az Alzheimer kórtól. A kutatások szerint az áfonyában gazdag étrendek jelentősen javították mind a tanulási képességet, mind a motoros képességeket.

Szuperételek: Áfonya

Az avokádó, bár zsíros gyümölcsnek tekintik, hozzájárul a vérkeringés egészségéhez és a vérnyomás csökkentéséhez. Így csökken a magas vérnyomás kialakulásának lehetősége, ami agyvérzéshez is vezethet.

A mélytengeri és édesvízi halak, mint például a lazac fogyasztása is bölcs döntés. Gazdagok omega-3 esszenciális zsírsavakban, ami szükséges az egészséges agyműködéshez.

A diófélék és magvak jó forrásai az E vitaminnak, ami egy fontos vitamin, hiszen szüksége van rá az agynak a csökkenő kognitív funkciók elhárításához. A kesudió, mogyoró, dió, napraforgó, szezámmag és a mandula mind nagyon jó választások.

A teljes kiőrlésű kenyerek, a barna rizs és zabpehely szintén hozzájárulnak az agy egészségéhez azáltal, hogy csökkentik a szívbetegségek kockázatát. Egy egészséges szívvel és javított vérkeringéssel az agy egészen biztosan fejlődik a kiváló oxigén és tápanyag juttatásoknak köszönhetően.

Szuperételek: teljes kiőrlesű kenyerek

A komplex szénhidrátok szintén folyamatosan glükózt juttatnak az agyba, ami fokozza az agy működését. Fontos elkerülni az olyan egyszerű szénhidrátokat, amelyek az egészségtelen ételekben találhatóak, mert a glükóz hirtelen élénkíti fel az agyat. Ezt azonban gyakran egy zuhanás követi, amit éhség és fáradtság jellemez.

A frissen főzött teában is vannak erős antioxidánsok, főleg a catechinként ismert osztály, ami elősegít az egészséges vérkeringést. Mivel a fekete teák tartalmaznak koffeint, ezért óvatosan kell őket használni.

Az étcsokoládénak erős antioxidáns tulajdonságai vannak. Számos természetes stimulánst tartalmaz, amelyek fokozzák a fókuszt és összpontosítást, és ösztönzi az endorfinok termelését, ami segít javítani a hangulatot. De mint mindig, itt is a mértékletesség a kulcs.

Szuperételek az agynak

Exit mobile version