Menu
in

Milyen vizet fogyasszunk a fiatalság megőrzéséhez

Ha már az élet vize jelenleg nem elérhető

Milyen vizet fogyasszunk a fiatalság megőrzéséhez

A fiatalság megőrzése bőrünk szempontjából összefügg az elfogyasztott vízmennyiséggel. A száraz bőr a test öregedésének egyik jele.

Ahogy öregszünk, bőrünk elveszíti a természetes faggyúmennyiségét, és elveszíti így a nedvességtartalmát is. A sok víz fogyasztása elengedhetetlen annak, aki lassítani akarja az öregedés olyan jeleit, mint például a száraz bőr.

Bármely orvos azt mondaná, hogy naponta legalább 8 pohár vizet kell innunk. De a legtöbben nem említették, hogy milyen vizet igyunk. És ezt nem árt tudnunk.

Mit tesz a víz?

A víz megtisztítja szervezetünket. Elősegíti a vérkeringés hatékonyságát, hogy segítsen a szervezetnek kiüríteni a méreganyagokat. A víz továbbá segíti a szervezetet abban, hogy bizonyos sejtekből kivonja a salakanyagokat, és jó állapotban tartsa azokat. Miközben a víz segítségével kivonódik a méreganyag a bőrből, ezzel egyidőben a szükséges vitaminokat és ásványi anyagok is az egyes sejtekbe szállítódnak.

A bőr rehidratálásának szükségessége

A víz testünk 70%-át teszi ki. A bőr, mint a legnagyobb szerv, sok vizet tartalmaz, de a szervezet sok vizet is fogyaszt és ürít ki egy nap alatt. Emiatt bőrünknek rendszeres hidratálásra van szüksége.

A legerősebb hidratáló krémek nem elegendők ahhoz, hogy átvegyék a testünket leginkább alkotó elem helyét. A nem elegendő folyadékpótlás hatására a bőr száraznak, szívósnak és öregnek tűnik.

Fiatalság vagy öregség?

Megöregedünk, mivel nem ürül ki a testünkben keletkező összes hulladék, ami lehetővé teszi, hogy ezek a méreganyagok és szennyeződések felhalmozódjanak szervezetünkben. Testünk működéséhez és hőmérsékletének fenntartásához sejtjeinknek folyamatosan tápanyagokra van szüksége. Minden élelmiszer fő összetevője, legyen az jó, vagy rossz minőségű, növényi vagy állati eredetű, lúgos vagy savas, költséges, vagy nem, a fehérjék, zsírok és szénhidrátok az összetevői. És ezek nem mások, mint az oxigén, hidrogén, szén és nitrogén elemek összeolvadásai.

Az emésztési és keringési folyamatokon átesett tápanyagok a sejtszinten oxidálódnak. Ezt követően az oxigén, a hidrogén, a szén és a nitrogén szerves savakká alakul: zsírsavakká, ammóniákká, húgysavakká stb.

Ezek a savas szennyeződések vizelet vagy verejték formájában távoznak szervezetünkből, miután a vérben bizonyos folyamatokon mentek keresztül. Sajnálatos módon életmódunk következtében (túl sok stressz, kevés alvás, kevés edzés, túl sok fogyasztás, dohányzás stb.) a szervezet nem tudja kiöblíteni a szervezetünkben keletkező összes savas salakanyagot. Ezek a salakanyagok pedig képesek felhalmozódni testünk egy-egy részén. Ami még rosszabb, hogy nem fogyasztunk elég gyümölcsöt és zöldséget, amelyek lúgos ételek. Ezzel a folyamattal nehezítjük fiatalságunk megőrzését.

A megfelelő víz

A savas salakanyagok okozta öregedés visszafordításához lúgos vizet kell innunk. A savmentes lúgos vizet vagy mikrovizet úgy állítják elő, hogy a csapvizet (jellemzően 7-es pH-jú) megtisztítják és átengedik egy elektroanalizátorkamrán. A csapvízben található lúgos és savas ásványi anyagokat egy vízionizáló berendezés osztja szét. A rendszer az egyik irányba 9-es pH-jú vizet (lúgos), a másikba pedig 5-ös pH-jú (savas) vizet bocsát ki.

A lúgos víz fogyasztása az egyik leghasznosabb és legproblémamentes módja a méreganyagok kiürítésének segítésére, az öregedési folyamat késleltetésére és fiatalságunk megőrzésére. Titka valójában abban rejlik, hogy sejtszinten mélyebbre jut, mint a közönséges víz,  és feloldja majd kiszállítja a salakanyagokat a szervezetből.

A lúgos víz több mint kétszer olyan hatékony, mint a közönséges csapvíz. Valójában három pohár lúgos víz hatékonysága nagyobb, mint hat pohár normálé. A lúgos víz fogyasztásával 4 pohár is elegendő a napi vízszükségletünkhöz, és emellett késlelteti az öregedésünket.

Exit mobile version