Menu
in

Milyen szőnyeget válassz a hálószobába?

Milyen szőnyeget válassz a hálószobába?

A hálószoba az a hely, ahol olyan dolgok történnek, amelyek csak az ott lakókra tartoznak. Ez egy meghitt, intim közeg, amely egyben a pihenés és a relaxálás színtere is. Egy menedék, amely biztonságot és védelmet nyújt a külvilággal szemben.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kell szépen és ízlésesen berendezni. Sőt! Ha jól akarjuk érezni magunkat ebben a bizalmas légkörben, otthonossá kell tenni. A hálószoba lehet egyedi és mindenben a mi saját igényeinket kielégítő.

A franciaágy és a szekrény mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a kiegészítők kiválasztására is, hiszen a lényeg a részletekben rejlik. Egy puha shaggy szőnyeg tökéletes dekorációja és praktikus alkotóeleme a helyiség padlózatának.

Mi az a shaggy szőnyeg? Miért előnyös a hálószobában? Mekkora legyen és hogyan helyezzük el praktikusan? Következő írásunkban erről lesz szó.

Mi az a shaggy szőnyeg?

A shaggy szőnyeg az a hosszú szálú, bolyhos és rendkívül lágy típus, amelyet mindannyian imádunk. Szeretünk rajta mezítláb mászkálni, mert olyan, mintha a felhőkön lépkednénk, kényezteti a lábainkat.

Elsősorban olyan helyekre való, ahol nincs nagy forgalomnak, illetve szennyeződéseknek kitéve, mert egy kicsit kényesebb anyag, mint a hagyományos rövid szálú. Pontosan ezért illik a hálószoba berendezésébe, hiszen oda már csak cipő nélkül megyünk be, és nem is túl sokan.

Ebben a helyiségben melegségre, lágyságra vágyunk, így ez a selymesen puha szőnyeg pont megfelelő ide. Sokféle színben, mintázattal és méretben kapható a Szőnyeg textil webáruházban shaggy szőnyeg.

A shaggy szőnyeg színe és mintája

A szőnyeg színének kiválasztásánál tudnunk kell, milyen stílusú a háló berendezése, mi az uralkodó színvilág, és milyen hatást szeretnénk elérni. A minimalista lakberendezési trend az egyszínű szőnyegeket nagyon kedveli, de beleillik a modern környezetbe is.

A színekkel tudunk játszani, ha hangsúlyosság tennénk a padlót, akkor érdemesebb az élénkebbek közül választani, ha azonban nem, akkor valamely visszafogott árnyalat lesz a nyerő. Azonban azt is tudnunk kell, hogy egy harsány szobában nehezebben tudunk kikapcsolódni, ezért ide inkább a pasztelles árnyalatok javasoltak.

A minták tekintetében választhatunk a modern és a klasszikus közül, ami a többi berendezési tárgyhoz is passzol.

Mekkora legyen a mérete?

A hálószobában mindig az ágyhoz kell igazítani a szőnyeg méretét. Az alapelv az, hogy az ágyról lelépve kényelmes méretű szőnyegrész maradjon mindkét oldalon. Ezt elérhetjük többféleképpen is.

A legjobb és legegyszerűbb, ha az ágyat egy nagy méretű kárpitra helyezzük, akármilyen is az ágy lábazata.

Több kisebb darabbal, esetleg futószőnyeggel is körberakhatjuk az ágyat, csak vezérelv itt is ugyanaz legyen. Ne csak az ágy oldalainál, hanem a végénél is legyen szőnyeg. Ha a maximális kényelem a szempont és a szoba adottságai is megengedik, akkor egy nagyobb kárpit a jó, ha nem, akkor lehet több kicsi is.

Exit mobile version