Menu
in

Milyen kiegészítőkről kell gondoskodnunk hőszigetelésnél?

Milyen kiegészítőkről kell gondoskodnunk hőszigetelésnél?

Az épületek hőszigetelése kiemelten fontos a kényelmes lakóklíma megteremtése és az energiaköltségek minimalizálása szempontjából. A kivitelezéshez a szakértők farostlemez szigetelőanyagot ajánlanak a környezet védelme és az egészségünk megőrzése érdekében.

Maga a hőszigetelő anyag azonban még kevés egy teljes projekt kivitelezéséhez. Mellette ugyanis fontos gondoskodni a tetőfóliák, ragasztószalagok és tömítőanyagok beszerzéséről is.

Részletesebben a legfontosabb kiegészítőkről

A Naturica Group kiegészítő termékei között is elérhető tetőfóliák lehetnek párazárók vagy páraáteresztők, melyeknek fő célja a szigetelőanyagok védelme a csapadéktól és a párától.

A páraáteresztő fóliákat a külső oldalon javasolt alkalmazni, míg a párafékező fóliákat belső oldalon, befújásos hőszigetelések esetén. Ezek biztosítják, hogy a szükséges pára átjusson, de a nedvességet ne engedjék át.

A párafékező fólia belső oldala nyitott, így a bentről érkező pára szabadon távozhat rajta keresztül, miközben az esetlegesen beszivárgó párát visszatartja. Ezzel a megoldással biztosítható, hogy a befújásos hőszigetelés a lehető legjobb hőszigetelő képességét nyújtsa és ne szivárogjon be pára a szarufák közötti résekbe.

Ragasztószalagok és tömítőanyagok

A ragasztószalagok a szigetelőanyagok és a fóliák javítására, illetve összekötésére szolgálnak. Az erős, nedvesség- és hőálló szalagok biztosítják, hogy a szigetelőanyagok és a fóliák megfelelően összekapcsolódjanak, és ne engedjenek át párát vagy csapadékot.

A különböző tömítőanyagok szintén fontos részei a ház hőszigetelésének, amelyeknek a feladata, hogy megszüntessék a hézagokat, vagyis a szigetelőanyagok, a fóliák és a ragasztószalagok közötti réseket. A tömítőanyagok javítják a hőszigetelő képességet, és a többi említett kiegészítőhöz hasonlóan megakadályozzák, hogy a pára vagy a csapadék beszivárogjon a házba.

Mindezek mellett a tetőfóliák, a ragasztószalagok, valamint a tömítőanyagok biztosítják, hogy a ház hőszigetelése megfelelően működjön, és hosszú távon is fenntartható legyen a kellemes, komfortos lakókörnyezet.

Egyéb hasznos tudnivalók

A tető hőszigetelése során fontos a megfelelő alátét és lezárás biztosítása is. Az alátét a tetőszerkezet védelmét szolgálja, míg a lezárás megakadályozza a hőpárolgást. Az alátétnek légáteresztőnek kell lennie, hogy a tetőszerkezet ne penészedjen vagy rothadjon be, és vízállónak is, hogy ne jusson be a nedvesség a hőszigetelő rétegbe.

Az alátétet szigetelőlemezre vagy rostált alátétre cserélhetjük. A lezárás pedig elősegíti a hőszigetelés hatékonyságát és megakadályozza a hőpárolgást a tetőszerkezeten keresztül.

Az esztétikus és hatékony lezárást biztosító termékek között megtalálhatók a tetőfedő lemezek, a tetőszigetelési rendszerek, valamint a tetőcsatlakozó profilok is.

Exit mobile version