Menu
in

Ma van a Víz Világnapja

Ma van a Víz Világnapja

Március 22-én ünnepeljük, 25 éve ezen a napon van a Víz Világnapja. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet természetes vizeink védelmére, amire soha ekkora szükség nem volt, mint napjainkban.

„A mikroműanyag-szennyezés idehaza is egyre nagyobb problémát jelent. A tiszta ivóvíz azonban nagyon fontos, hiszen a legegészségesebb és legideálisabb innivaló, ami elengedhetetlen az életben maradáshoz és a gyermekek szervezetének fejlődéséhez” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

„Hazánk abban a szerencsés helyzetben van, hogy a csapvíz minősége a legtöbb helyen a skandináv országok ivóvizének minőségével vetekszik. Emellett a legellenőrzöttebb élelmiszer, hiszen folyamatosan vizsgálják a minőségét” – emelte ki a szakértő.

Hozzátette: a víz fogyasztása számtalan kedvező élettani hatással bír: a lehető legnagyobb mértékben járul hozzá a szervezet megtisztulásához és méregtelenítéséhez. Emellett segíti a megfelelő emésztést és simábbá, feszesebbé teszi testünk elsődleges védőrétegét, a bőrt, csökkentve ez által az öregedés látható jeleit.

Nem utolsósorban pedig a víz jelenti a fő oldóanyagot az ételekben és gyümölcsökben lévő vitaminok és ásványi anyagok számára.

„A megfelelő vízfogyasztás számos betegség kialakulásának kockázatát csökkenti, köztük a szívrohamét és az agyvérzését is. A víz létfontosságú a szervezetnek, hogy fenntartsa hűtési- és melegítési rendszereit” – tette hozzá Széll-Szőke Krisztina.

Élővizeink tisztasága érdekében fontos, hogy óvjuk környezetünket a szeméttől. És nem csak a Víz Világnapja alkalmából!

Egyetlenegy, a természetben eldobott PET-palack lebomlási ideje ugyanis 450 év, amely így századokon keresztül szennyezi élővizeinket. Ráadásul egy egyliteres PET-palack legyártásához három liter vízre van szükség, a gyártás során felhasznált vízből pedig szennyvíz lesz.

Évente összesen 2,7 milliárd ásványvizes palackot gyártanak világszerte, amelynek csak elenyésző részét hasznosítják újra. A SodaStream vásárlói 2009 óta több mint 9 milliárd PET-palacktól óvták meg a Földet.

A vállalat munkatársai emellett 2018 őszén részt vettek a Karib-tengeren található Roatán-félsziget megtisztításában is.

Élővizeink fokozott figyelmet érdemelnek a műanyagszennyezés miatt

Ma van a Víz Világnapja

Exit mobile version