Menu
in

Légy masszőr! – egyéni vállalkozóként

Légy masszőr! - egyéni vállalkozóként

Ma jó lehetőség masszőrnek tanulni, és aztán egyéni vállalkozóként dolgozni.

Napjainkban elmondható, hogy senki sincs könnyű helyzetben. Sokan veszítették el az állásukat, és kerültek lehetetlen helyzetbe. Nem kell ahhoz azonban semmilyen tragikus esemény, hogy választás elé kerüljünk, és elgondolkodjunk azon, hogyan tovább. Az életben mindig lehetnek olyan fordulópontok, amikor muszáj súlyos és nehéz döntéseket hoznunk. Akár még felnőtt fejjel is, akár még 40 vagy 50 évesen is. Ha már változtatnunk kell, miért ne tanuljunk valamilyen hiányszakmát, és miért ne lehetnénk aztán egyéni vállalkozóként a saját magunk ura?

Érvek a masszőr szakma mellett

Számtalan oka lehet annak, ha valaki ezt a szép szakmát választja. És ha egyéni vállalkozóként szeretnénk masszőr lenni, akkor még több érv szólhat amellett, hogy tanuljunk és vállalkozzunk.

A masszőr szakma azért is csodálatos, mivel ez nem másról szól, mint más emberek megsegítéséről, a fájdalmainak enyhítéséről. Ki ne szeretne másokon segíteni, mások szenvedéseit enyhíteni?

Sok masszőr önálló vállalkozóként dolgozik, és mint ilyen, rugalmas időbeosztással működik. A jó masszőr híre hamar szárnyra kap, tehát nem kell attól félni, hogy nem lesz munka, mert nem tudnak rólunk.

A legtöbb szakmában fontos a folyamatos tanulás, az újabb és újabb technikák elsajátítása. A masszázsterapeutának is folyamatosan képeznie kell magát.

Amennyiben valaki egyéni vállalkozóként űzi ezt a szakmát, mindenképpen jellemző lesz a munkájára a rugalmasság, hiszen önmaga osztja be az idejét, határozza meg az időintervallumot, amikor ezt a szolgáltatást nyújtja az embereknek. Ez a rugalmasság lehetővé teszi a munka és a család közötti egyensúly fenntartását, és így a házastárssal, a gyerekekkel a jó kapcsolat megőrzését is.

A masszőr szakma egy nagyszerű karrierlehetőség. Ebben a szakmában igazán ki lehet teljesedni és jól is lehet keresni. Nagyon sok ember vesz ma igénybe masszázs-szolgáltatást, hiszen a masszőr nem csak fájdalmat csillapít, hanem rehabilitál és stresszt is old. A masszőr segít az ügyfeleknek felgyorsítani a gyógyulási folyamatot, javítja a vérkeringést és még az érzelmi egyensúlyt is segít helyreállítani.

Masszőrként egyéni vállalkozó is lehetsz

Amennyiben érdekel a szakma, és szeretnél a jövőben ebben tevékenykedni, akkor mindképpen érdemes az ez irányú képzésen elgondolkodni, majd akár egyéni vállalkozóként dolgozni a jövőben. Az egyéni vállalkozás kényelmes és egyszerűen is indítható online az Ügyfélkapu rendszeren keresztül, vagy személyesen egy Kormányablaknál.

Az egyéni vállalkozás előnye, hogy a tevékenység szüneteltethető, amely idő alatt a vállalkozó nem köteles járulékfizetésre. A Logosz Cégcsoportnál pedig igénybe vehető székhelyszolgáltatás, mivel székhelyre minden vállalkozásnak szüksége van.

Mi is az a székhely? A 2006. évi V. 7§ (1) törvény értelmében:

„A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. A további rendelkezés szerint (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

Az egyéni vállalkozásnak további előnyei is vannak. Az előnyök közé sorolhatjuk, hogy minden döntést egyedül hozhat meg a vállalkozó, senkivel sem kell egyeztetni. További előnyök közé sorolandó, hogy a fenntartás egyáltalán nem drága. Ha kedvet kaptunk ahhoz, hogy egyéni vállalkozók legyünk, akkor a Logosz Cégcsoport szolgáltatásait is igénybe vehetjük, hiszen nem csak székhelyként működnek, más szolgáltatásokat is nyújtanak: cégalapítás, cégmódosítás, cég adásvétel és bélyegzőkészítés.

 

Exit mobile version