Menu
in

Az inzulinrezisztens állapot megfordítható

Belgyógyász: az inzulinrezisztens állapot megfordítható

A kettes típusú cukorbetegséget megelőző, úgynevezett inzulinrezisztens állapot megfordítható, és a szervezet újra egészségessé tehető – mondta Breyer Helga belgyógyász.Hozzátette: az inzulinrezisztencia egy korai anyagcserezavar, amikor a szervezet a vércukorszint egyensúlyban tartása érdekében egyre több inzulint pumpál a keringésbe. Ez a folyamat megállítható – hangsúlyozta.

Az életmódváltással, helyes étkezési szokásokkal és mozgásprogram kialakításával ezek az “anyagcsere kisiklások” újra egészséges mederbe terelhetőek – mondta. A magas inzulinszint hosszú távon többek között az érfalakra is veszélyes – fogalmazott.

A diabétesz “öt különböző betegség” egy új kutatás szerint

(Wikipédia: A inzulinrezisztencia a szénhidrát-anyagcsere zavara, amikor a sejtek érzéketlenné válnak a inzulin hatásával szemben, ami a vércukor (glükóz) sejtbe jutását segítené. A szűken vett kórélettani folyamat mellett értik rajta az izulinrezisztencia hatására bekövetkező tünetegyüttest, kórállapotot is. Az inzulinrezisztencia leginkább a 2-es típusú cukorbetegséget megelőző állapotként ismert.)

Az inzulinrezisztens állapot megfordítható

 

Exit mobile version